Suomalainen on musta

*Sisältää mainoslinkkejä

Olen kuullut lukemattomia kertoja kuinka suomalaisten pitäisi välttää pukeutumisessaan mustaa väriä. Joku toinen taas puolestaan on keksinyt, että musta väri hoikentaa. Toisille taas pigmenttinä musta väri voi jopa aiheuttaa ihan puhtaita fyysisiä allergiaoireita. Ja jollekin muulle musta on värinä jotain ihan muuta.

Olipa suhtautumisesi mustaan väriin mikä tahansa, on varmaa, että monen suomalaisen vaatekaapissa tämä kyseinen väri on se ns. varma valinta. Meissä suomalaisissa on eniten kesäihmisiä, joille sopivat talven värit hieman laimeampina versioina. Muistan, että minulle on tehty jo lapsena kauneusmessuilla 90-luvun tyyliin kattava värianalyysi. Tämän mahtavan värianalyysin tuloksena sain kotiini kansion joka oli pullollaan eri sävyisiä kangastillkuja. Tämän kansion tarkoituksena oli shoppailla täydellisesti omiin väreihin sointuvia kolttuja kopioi ja liitä meiningillä. Pakko mainita, että musta ei todellakaan esiintynyt tässä minimaalisten muovitaskujen asuttamassa tilkku kansiossa. Nykyisin tällainen täydellisten sävyjen kanssa kaupassa juoksentelu tuntuisi enemmän kuin hassulta ja jopa hivenen heikkopäiseltä.

Linda_Paldanius_syksyn_tyylit

Muutama sana väreistä olisi ehkä myös paikallaan myös näin optikon näkökulmasta. Kuulostaa ehkä hurjalle, mutta oikeasti on aika typerää kertoa kenellekään toiselle ihmiselle minkä värinen jokin tietty väri on. Kaikki me miellämme värit eri tavalla. Värien näkemiseen vaikuttaa mm. ikä, valon määrä, kokemus, keskittyminen yms. Ei siis voida sanoa, että esimerkiksi joku mies on niin juntti että hän ei erota edes värejä. Oikeasti homma menee niin, että esimerkin juntti näkee todennäköisesti värit ihan yhtä tarkasti kuin nyansseihin keskittynyt samanikäinen värinainen. Kaikkia ei todellakaan kiinnosta miettiä mikä ero on burgundyllä ja viininpunaisella. Näitä molempia voi huoletta kutsua punaisiksi mikäli niin tahtoo mikä on ihan yhtä oikein kuin värisävyjen halkominen. Niin ja onhan muuten yleisintä värien sekoittumista aiheuttavaa puna-vihersokeutta huomattavasti enemmän miehillä (8%) kuin naisilla (0.4%). Täysin värisokeita ihmisiä, eli ihmisiä jotka näkevät vain tummuuden eri asteita on äärimmäisen vähän, mutta värisokeudella tarkoitetaan usein vain värinäön heikkoutta. Masentavana uutisena on vielä pakko mainita kaikille niille, jotka tituleeraavat omaa värisilmäänsä absoluuttiseksi, että tästä kruunusta on luovuttava suhteellisen nuorena. Silmän vanheneminen, eli alamäki alkaa tosiaan jo kaksikymmentävuotiaana.

Olen usein kertonut, että rakastan syksyä. Kesällä pukeudun lähinnä valkoisiin vaatteisiin, mutta syksyllä inspiroidun usein sotkemaan pukeutumisessani erilaisia värejä keskenään. Nämä muut värit kulkevat mielessäni nimillä tummansininen, musta, ruskea, kirkkaanpunainen ja viininpunainen. Syksyisin aloitan ilmeisesti myös naisen logiigan mukaisesti joulua vihaana ihmisenä valmistaumisen jouluun. Kuljen yleensä koko pimeän ajan kuin joulukuusi konsanaan. Viimeistään nyt kunnolla käynnistynyt lokakuun pimeys on kirvoittanut minut tonkimaan laatikoistani kaikki vanhat kimaltavat asusteet ylleni. Keskiviikkona *Nailpoitissa (Kalevankatu 4, 00100 Helsinki) kynsiteknikko Sandran huollettavana istuessani oli ihan pakko nauraa oikein ääneen tälle joka syksy tulesta syntyvälle Feenikselle, joka esiintyy suomalaisessa olemuksessani tuttavammin Harakkana. Kynsien väriksi valitsin hurjana mustan sijaan “värikkään” burgundyn ja nimettömiin kiviä piristämään Harakan arkea. Harakan joulu -tyylin viimeistelee megalomaanisen kimaltelevat talvi silmälasini. Mikään näistä ei ehkä sovi yhteen yhdenkään tyylioppaan mukaan, mutta omassa päässäni ne sopivat ja se riittää 😀 Muoti on parhaimmillaan kun se on sinun itsesi näköistä! Käytä mustaa mikäli se miellyttää sinua ja pidä tummansinistä kirkkaana värinä jos haluat. Kaikista tärkeintä on, että sinulla itselläsi on hyvä olla juuri sellaisena kuin sinä itse haluat näyttäytyä. Tyyli on meillä kaikilla, halusimme tai emme.

Linda_Paldanius_rakennekynnet

Inspiroivaa syksyä!

Silmälasit – Salme Optic

Paita – BikBok

Hame – Mango

Kengät -Minna Parikka

Kynnet – *Sandra Nailpoint

Huollon tarpeessa

*Sisältää mainoslinkkejä

Ihan hassu juttu on se, kuinka aina ennen lomaa kerrytämme helposti huolehdittavaksemme sadan ja yhden asian stressaavan tehtävälistan. Jännästi tämä epämääräinen sadan ja yhden asian tehtävälista löytää tiensä aina ihan yhtä helposti takaisin arkeamme, myös heti loman jälkeen.

Tällä viikolla teen vain viikon mittaisen paluun optikkoliikkeen arkeen ja heti ensi viikolla puolestani luikin taas heti takaisin lomalle rähjääntymään. Tämä tarkoittaa sitä, että hoidan tällä viikolla samanaikaisesti kaikennäköisiä lomaan liittyviä paluu ja lähtö valmisteluita. Ihanana asiana mainittakoon heti ensimmäisenä se, että Itä-Suomesta lomalla hankkimani tuhat takapuolen itikan puremaa ovat vihdoinkin alkaneet parantua, hillittömän perseen raapimiseni jäljiltä. Suunta on siis vain ylöspäin ja tätä nousukiitoa aionkin jatkaa koko tämän viikon.

Linda_Paldanius_syksy_muoti

Linda_Paldanius_elämänasenne

Maanantaina aloitin työviikon nauttimalla heti kärkeen vapaapäivän iloista. Huollatin itseäni muun muassa trimmauksen merkeissä Salon Milagrossa. Yksi mainittava hassu juttu noista sadasta ja yhdestä asiasta on se, että – Miten ihmeessä näinkin valkoiselle naiselle voi kasvaa turkkilaisen miehen käsikarvat? Onneksi Salon Milagrossa Minna osaa kaikenlaista, kuten taikoa turkkilaisista käsikarvoista silkinpehmeitä vauvan pyllyjä! 😀 Samalla reissulla Minna huolsi myös flirttailevat ripseni minttiin <3

Nuo hassut sadan ja yhden asian listat ovat tällä viikolla olleet myös puntarissani ja olen huomannut että elämäni on tällä hetkellä aika huoletonta. Eikö olekin totta, että mikäli stressiä aiheuttavat huolet koostuvat lähinnä sellaisista asioista kuin pyykinpesu, on elämässä asiat paremmin kuin hyvin.

Kaikki me kuitenkin kannamme huolta jostakin asiasta, ihan jatkuvasti. Stressaantuneen mielen huolet kannattaa toisinaan kirjoittaa ihan konkreettisesti ylös vaikkapa paperille – Mitä asioita tehtävälistallasi on? Moni asia joiden aiheuttamilla huolilla säälimme oman elämämme raskasta arkea, on asioita joille emme yksinkertaisesti voi tehdä mitään. Listaa katsellessa voi helposti myös ehkäpä pönkittää omaa itsetuntoa – Kaikki on oikeasti ehkäpä aika hyvin? 

En tiedä olenko lopultakin tottunut muutamaan oman elämäni kompastuskiveen vai onko minusta tullut lopultakin astetta löysempi? Nimittäin huomaan yllättävän usein naureskelevani ja suorastaan imeväni onnellisuutta muista onnellisista ihmisistä kuin pimeydessä ulvova ihmissusi. Syksy on aina ollut minun vuodenaikani ja sitä se on ilmeisesti myös tänäkin vuonna! Muutaman viikon sisään minulla on edessäni niin monta mahtavaa juttua, joista olen nyt enemmän kuin mielissäni!

Linda_Paldanius_hyvinvointi

Ihanaa syksyä <3