Aitoa Ruokaa

Kyseinen teos on homehtunut työpaikkani henkilökunnan itse luomassa minikirjastossamme jo useamman vuoden ajan. Työnantajani kehui teosta levein ottein sen julkistamisen aikoihin. Muistan myös, että kirja sai aikaan ilmestyttyään todella paljon positiivisia muutoksia, yhdessä Petos lautasella teoksen kanssa. Itse en ole kovin kiinnostunut, e-koodien maailmasta. Eräs lukijani kuitenkin suosittelija kirjaa, kun kitisin inspiskirjavinkkejä. Ajattelin antaa kirjalle mahdollisuuden.

Aitoa Ruokaa, kirjoittanut Nilsson Mats – Eric (2010)

 

Ihan hauskaa luettavaa ja hyvin kirjoitettu opus. Aihe on kamalan tylsä, mutta tekstistä on onnistuttu saamaan todella helppolukuista. Kirjassa pureudutaan ns. ruokahuijauksiin, eli e-koodimössöihin. Olen poiminut kirjasta muutaman fitnessnäkökulmasta mielenkiintoisen esimerkin:

image

  1. Avokado nimi tulee asteekien kielestä ja tarkoittaa kiveksiä. Syy näihin miehen sukupuolielimien siemenpusseihin on hedelmien kasvutapa, joka tapahtuu pareittain n. 20 metrin korkuisissa puissa.
  1. Fitnesssjäätelö, eli cheat meal nro. 1 Ben & Jerry! Kyseinen valmistaja on saanut Suomessa kovan haipin bodypiireissä. Jäätelönvalmistajana Ben & Jerry eetisessä mielessä loistavavalinta. Yhtiö on sitoutunut tekemään kaikki tuotteensa reilun kaupan tuotteista, mutta vain jos sellaisia on saatavilla.
  1. Olen aikasemminkin kijoitellut vähän kananmunista, mutta löysin kanamunien valintaan jälleen uutta tietoa. Aikaisemmin olen uskonut, että oranssinkeltainen keltuainen viestisi paremmasta rasvahapporankenteesta, mutta näemmä kanoille voidaan myös syöttää sallittuja luontaisia väriaineita! Nämä väriaineet ovat esimerkiksi leväjauho ja paprikajauhe. Kuulostaa kyllä hurjalle ja aika kalliille toimenpiteelle, joten suhtaudun tähän tietoon kriittisesti. Mutta, silti!
  1. Sei, tämän suosikki kalani nauttiminen on jatkossa entistä nautillisempaa, kun tiedän että sen pyydystäminen ei edistä liikakalastusta!

Kirja kannattaa lukea vaikka ei ruuan ns. sisällöstä oliskaan kiinostunut. Kirjassa on paljon nippelitietoa ruuan ystäville.

Kiitos vinkistä nimimerkki Ninna <3

image

Oudot makutottumukset

Tyyppinä olen aika erikoinen ja mitä tulee makutottumuuksiini erikoisuuteni senkun korostuu. Seuraavien himojeni perusteella ei saa ymmärtää väärin. Olen intohimoinen siivooja ja viihdyn keittiössä paremmin kuin olohuoneen sohvalla jalat katossa. Puoli vuotta kisadieettiä jättivät taas minuun uusia jälkiä ja nämä uudet jäljet ovat näkyneet vahvasti ruokahimoissani. Ilman sokeria ja yletöntä määrää kovia rasvoja eläminen muuttaa väkisinkin ruokatapoja ja makunystyröitä kutkuttavia kohteita.

Valmentaja ei hyväksi kisadieetillä ns. cheat mealeja, eli tyyliin hamppari kerran viikossa. Vaan tankkaukset tehdään aina tyyliin: “ihan sikana kaurapuuroa ja banaania.” Eli tuo puolen vuoden kisadieetti oli todella “puhdasta” aikaa. Ja mitä tämä “puhtaus” sitten toikaan tullessaan.

Lapsesta asti olen ollut yksinkertainen :DDD Olen aina rakastanut banaaneja, jugurtteja ja puuroa. Voi sitä onnea kun äiti teki riisipuuroa <3 Niin taivaallista! Edelleenkin tämä yksinkertaisuus kuvaa minua hyvin! Usein valmistan ruokaa vain itselleni ja tämä johtanut mikroaaltouunin jatkuvaan kilkahteluun.

Aamuni alkaa keittiön lämmössä ryystämällä levää ja sitruunaa. Levä (esim. Spiruliina) ja sitruuna kuulostaa ainakin omaan korvaan aika kamalalle, mutta myös tähän voi kehittyä himo. Naama on 100% varmasti nutturalla, jos levää ei aamupalalta löydy 😀 Hampaat vihreänä siirryn odottelemaan seuraavaa herkkuani. Kling! Mikron kilahduksen jälkeen voin taiteilla valtavan ja tulikuuman puurolautasen ruokapöytään. Mutta se mitä sieltä puuron seasta löytyy saa monet ystäväni nieleskelemään omaa jo ruokatorvesta löytyvää sisältöään. Rikon nimittäin raa’at kananmunat kaurahiutaleiden sekaan ennen puuron mikroaaltouuniin matkustamista. Ihania sattumia puuron seassa <3 Ok. ulkonäkö on jäätävä, mutta maku reilulla suolalla 10/10!

Lisävaikutuksen kokkaustaudoillani voin tehdä seuraavalla nro.1 puuroherkullani. Tähän herkkuun tulee kaikkien fitnessruokien äiti nimeltä SEI. Seiti on Atlantin pohjoisosissa elävä turskakala joka viihtyy tietenkin vedessä. Tästä nokkelasta päättelystä voidaan todeta että seitin arvokas elämä kannattaa päättää veteen. Eli tämä jäinen neliökalikka sujautetaan pariin desiin vettä ja päälle heitetään esim. 60 g kaurahiutaleita. Kahdeksan minuutiin pinaavan odotuksen jälkeen seipuuro on valmis lusikoitavaksi reilun suolan voimalla. Niin hyvää ja kaunista :’D

P.s Mä oon oikeesti ihan hyvä kokki :’D

12271516_10153716293966250_1207278818_o