Suomalainen on musta

*Sisältää mainoslinkkejä

Olen kuullut lukemattomia kertoja kuinka suomalaisten pitäisi välttää pukeutumisessaan mustaa väriä. Joku toinen taas puolestaan on keksinyt, että musta väri hoikentaa. Toisille taas pigmenttinä musta väri voi jopa aiheuttaa ihan puhtaita fyysisiä allergiaoireita. Ja jollekin muulle musta on värinä jotain ihan muuta.

Olipa suhtautumisesi mustaan väriin mikä tahansa, on varmaa, että monen suomalaisen vaatekaapissa tämä kyseinen väri on se ns. varma valinta. Meissä suomalaisissa on eniten kesäihmisiä, joille sopivat talven värit hieman laimeampina versioina. Muistan, että minulle on tehty jo lapsena kauneusmessuilla 90-luvun tyyliin kattava värianalyysi. Tämän mahtavan värianalyysin tuloksena sain kotiini kansion joka oli pullollaan eri sävyisiä kangastillkuja. Tämän kansion tarkoituksena oli shoppailla täydellisesti omiin väreihin sointuvia kolttuja kopioi ja liitä meiningillä. Pakko mainita, että musta ei todellakaan esiintynyt tässä minimaalisten muovitaskujen asuttamassa tilkku kansiossa. Nykyisin tällainen täydellisten sävyjen kanssa kaupassa juoksentelu tuntuisi enemmän kuin hassulta ja jopa hivenen heikkopäiseltä.

Linda_Paldanius_syksyn_tyylit

Muutama sana väreistä olisi ehkä myös paikallaan myös näin optikon näkökulmasta. Kuulostaa ehkä hurjalle, mutta oikeasti on aika typerää kertoa kenellekään toiselle ihmiselle minkä värinen jokin tietty väri on. Kaikki me miellämme värit eri tavalla. Värien näkemiseen vaikuttaa mm. ikä, valon määrä, kokemus, keskittyminen yms. Ei siis voida sanoa, että esimerkiksi joku mies on niin juntti että hän ei erota edes värejä. Oikeasti homma menee niin, että esimerkin juntti näkee todennäköisesti värit ihan yhtä tarkasti kuin nyansseihin keskittynyt samanikäinen värinainen. Kaikkia ei todellakaan kiinnosta miettiä mikä ero on burgundyllä ja viininpunaisella. Näitä molempia voi huoletta kutsua punaisiksi mikäli niin tahtoo mikä on ihan yhtä oikein kuin värisävyjen halkominen. Niin ja onhan muuten yleisintä värien sekoittumista aiheuttavaa puna-vihersokeutta huomattavasti enemmän miehillä (8%) kuin naisilla (0.4%). Täysin värisokeita ihmisiä, eli ihmisiä jotka näkevät vain tummuuden eri asteita on äärimmäisen vähän, mutta värisokeudella tarkoitetaan usein vain värinäön heikkoutta. Masentavana uutisena on vielä pakko mainita kaikille niille, jotka tituleeraavat omaa värisilmäänsä absoluuttiseksi, että tästä kruunusta on luovuttava suhteellisen nuorena. Silmän vanheneminen, eli alamäki alkaa tosiaan jo kaksikymmentävuotiaana.

Olen usein kertonut, että rakastan syksyä. Kesällä pukeudun lähinnä valkoisiin vaatteisiin, mutta syksyllä inspiroidun usein sotkemaan pukeutumisessani erilaisia värejä keskenään. Nämä muut värit kulkevat mielessäni nimillä tummansininen, musta, ruskea, kirkkaanpunainen ja viininpunainen. Syksyisin aloitan ilmeisesti myös naisen logiigan mukaisesti joulua vihaana ihmisenä valmistaumisen jouluun. Kuljen yleensä koko pimeän ajan kuin joulukuusi konsanaan. Viimeistään nyt kunnolla käynnistynyt lokakuun pimeys on kirvoittanut minut tonkimaan laatikoistani kaikki vanhat kimaltavat asusteet ylleni. Keskiviikkona *Nailpoitissa (Kalevankatu 4, 00100 Helsinki) kynsiteknikko Sandran huollettavana istuessani oli ihan pakko nauraa oikein ääneen tälle joka syksy tulesta syntyvälle Feenikselle, joka esiintyy suomalaisessa olemuksessani tuttavammin Harakkana. Kynsien väriksi valitsin hurjana mustan sijaan “värikkään” burgundyn ja nimettömiin kiviä piristämään Harakan arkea. Harakan joulu -tyylin viimeistelee megalomaanisen kimaltelevat talvi silmälasini. Mikään näistä ei ehkä sovi yhteen yhdenkään tyylioppaan mukaan, mutta omassa päässäni ne sopivat ja se riittää 😀 Muoti on parhaimmillaan kun se on sinun itsesi näköistä! Käytä mustaa mikäli se miellyttää sinua ja pidä tummansinistä kirkkaana värinä jos haluat. Kaikista tärkeintä on, että sinulla itselläsi on hyvä olla juuri sellaisena kuin sinä itse haluat näyttäytyä. Tyyli on meillä kaikilla, halusimme tai emme.

Linda_Paldanius_rakennekynnet

Inspiroivaa syksyä!

Silmälasit – Salme Optic

Paita – BikBok

Hame – Mango

Kengät -Minna Parikka

Kynnet – *Sandra Nailpoint

Tyttöjen juttuja

*Sisältää mainoslinkkejä

Keskiviikkona olin niin stressaantunut, että suorastaan hilseilin. Maanantaina starttaava lomaviikkoni on pikkuhiljaa alkanut tuntua ansaitulta ja tänään käyntiin pärähtää muutto suorastaan helpotukselta. Muuttaminen on kyllä joka kerta ihan yhtä takapuolesta! Onneksi minulla on Intian karhu joka huolehtii, että tämä wannabe “Independent woman” saa aina kaikki hullutuksensa läpi. Ilman karhua minulla olisi edessä aika fyysinen viikonloppu. Tosiaan vaikka olenkin suhteellisen vahva, en minäkään niin kova muija ole että kykenisin muuttamaan polkupyörällä 😀

Stressistä ja väsymyksestä huolimatta treeneissä ei ole ollut moittimista. Kuntosalilla tunnen aina olevani lomalla ja lomallahan ei mökötä kukaan muu kuin suomalainen 😀 Lomafiilikseen olenkin ottanut tällä viikolla jo useamman varaslähdön myös kuntosalin ulkopuolella. Keskiviikkona hemmottelin itseäni kynsihuollolla Nailpoint Helsingissä, jossa Sandra noudatti taas pilkuntarkasti mahdottomia toiveitani. Nyt minulla onkin jo sisustuksesta trendikkäänä tutuksi tullut marmori koristamassa kynsiäni. Sandra on todella taitava nimenomaan vapaalla kädellä maalaamisessa. Kiitos, taas tuli ihan täydelliset! <3

Linda_Paldanius_marmori_kynnet

Tällä viikolla olen saanut myös paljon rakkautta hilseilevän stressi olemukseni vastapainoksi. Kynsiteknikkoni Sandran perhe oli kasvanut pari viikkoa sitten yhdellä karvaisella pallerolla nimeltä Max. Tämä kolmen kuukauden ikäinen koiravauva oli omiaan lisäämään hoivaviettiäni keskiviikkona, jota pääsinkin toteuttamaan heti torstaina.

Torstaina sain nauttia koko päivän ihastuttavan pikku prinsessan seurasta ja voin kertoa että parempaa tapaa unohtaa stressi ei ole, kuin ottaa hyvin käyttäytyvä lapsi seuraneidiksi. Eilen sain prinsessan maailman mukaisesti olla myös itse ihan lapsi ja pohtia sellaisia ongelmia kuten: “Mitä eroa on My little Pony:lla ja My little Pony Equestria girls:llä?” Kaikille teille joille tämä dilemma on myös hämärän peitossa voin paljastaa, että nämä ohjelmat pitävät sisällään ihmisponeja! Ihmisponeista motivoituneena ängin itseni eilen myös mm. Mc Donaldsin lapsille tarkoitettuun leikkihärvelikuution sisälle, koska #alibilapsi <3<3<3<3<3

Linda_Paldanius_optikkoLinda_Paldanius_kauneus_hyvinvointi