Älykkyystesti

*Yhteistyössä offerilla.com

Tiedättekö ne tyypit jotka kailottavat aina kovaan ääneen, että inhoavat tyhmiä ihmisiä! Minä tiedän ja itse olen yksi heistä! Kaveriporukkaani kuuluu myös toinen vastaavanlaisten aivopierujen ilmoille päästäjä ja hän on kaimani Linda. Nämä kaksi Lindaa ovat myös äärimmäisen kilpailuhenkisiä ja aina valmiita haastamaan itseään. Näiden yhdistävien piirteiden innottamana haluasin yllättää ystäväni Lindan *offerilla.com sivuilta bongaamallani EXIT ROOM HELSINKI lahjakortilla.

lindapaldanius2

http://exitroomhelsinki.com/fi/start-fi/
exitroomhelsinki.com

Tänään testattiin siis Paldaniuksen ja kaimani Lindan älykkyyttä. Escape roomit eli pakopelit ovat tällä hetkellä ehdottomasti sellaisia vapaa-ajan aktiviteetteja joka ovat nyt todella suosittuja. Pakohuoneen ideana on leikkimielisesti testata miten nopeat hoksottimet sinä ja ystäväsi omaat. Peli on todella yksinkertainen. Tehtäväsi on löytää ulos lukitusta huoneesta 66 min aikarajan sisällä.

Testasimme kaimani kanssa tänään Vallilassa (Eurantie 2) pakohuoneen nimeltä President’s apartment. Exit room Helsingillä on tarjolla useita erilaisia pakohuoneita erilaisilla teemoilla, mutta valitsin kyseisen huoneen koska siinä oli korkein suositusikäraja 😀 Odotin siis maksimaalista haastetta.

presidents_apartment_16_9

Ensimmäinen haaste oli löytää Vallilaan ja Paldaniuksen älykkyyden puute tuli selväksi jo heti tässä vaiheessa 😀 Onneksi sentään kaimani älyää sentään jostain jotain ja hän onnistui hienosti johdattamaan tämän eksyneen lampaan paikan päälle. Eksymisestä syytän 100% naviani joka rakastaa kävelyttää minua 😀 Ihan oikeasti! Miksi navigaattorini tuntee vain väli-ilmansuunnat?

Paikan päälle meidät otti vastaan henkilökunta, joka ohjeisti meitä huolellisesti mitä meidän tulee tehdä. Pelisääntöjä ei olisi millään jaksanut oikein kuunnellessa, koska sydämensyke alkoi nousta innostuksesta ja huoneeseen teki mieli rymistellä sisään, mielellään HETI.

Huoneen sisälle päästyämme ensimmäisenä vastaan iski toimettomuus. Mitä ihmettä täällä tehdään? Vaikka pelaajat saavat ennen pelin alkua hyvät ohjeet, kestää hetken ymmärtää että tehtävät tulee löytää itse! Otsalamppu otsalla homma alkoi kuitenkin pikkuhiljaa selvitä ja innokkuus otti taas vallan. Ratkottavat tehtävät vaativat päättelykykyä, yleissivistystä ja ryhmähenkeä.

Selvisimme lopulta ulos huoneesta 2 sekuntia ennen tuon 66 min aikarajan täyttymistä! Huh, sitä helpotuksen tunnetta. Tunnelma huoneen selvittämisen jälkeen oli todella mieltäylentävä: “Me selvittiin!!”. Koska homma oli sen verran hauskaa, oli pakko ruveta suunnittelemaan heti mihin huoneeseen menisimme ensi kerralla 😀

Kuona-aineet liikkeelle

*Yhteistyössä Offerilla.com

Keskiviikkona aloitin päiväni 45 minuutin lymfahoidolla. Lymfa eli imuneste on imusuonistossa kiertävää nestettä joka muodostuu veriplasmasta peräisin olevasta kudosnesteestä. Imunestejärjestelmän tehtävä on kuljettaa takaisin verenkiertoon kaikki ne aineet, joita laskimojärjestelmä ei pysty käsittelemään. Imunestejärjestelmää voidaan kuvailla eräänlaiseksi viemäriverkostoksi. Toimivalla imunestekiertolla onkin elintärkeä tehtävä kehon nestetasapainon ylläpidossa ja se on osa myös kehomme puolustusjärjestelmää.

Lymfahoitoja suositaan etenkin leikkauksien yhteydessä turvotusta aiheuttavan nesteiden kertymisen ennaltaehkäisyssä ja poistoissa. Mutta lymfahoidolla voidaan saada myös hyviä hoitotuloksia mm. arpien hoidossa (leikkaus), raskausarpien ennaltaehkäisyssä, turvotuksen poistossa, unettomuuden ehkäisyssä, stressin lieventämisessä ja lihassärkyjen poistossa. Lisäksi Lymfahoidolla voidaan hoitaa myös iho-ongelmia kuten aknea.

_mg_0286

Kisojen jälkeen keho kerää helposti nestettä ja tämä johtuu tietenkin ihan puhtaasti syömisestä. Kisadieetin lopussa aineenvaihdunta ei toimi enää samalla tavalla kuin dieetin alussa. Hikoilusta tulee haaste ja vatsapalikat saa helposti haudattua nestepöhön alle. Turvonnut olemukseni bongasin *Offerilla.com super edullisen 45 min lymfahoidon hintaan 20e ja mikä parasta! Paikka sijaitsi aivan kotioveni tuntumassa.

Lymfahoito tehdään käsin, mutta se on hyvin erilaista kuin esimerkiksi urheiluhieronta. Hoidon tarkoitus ei ole runnoa lihaksia, vaan kevyen painelun avulla poistaa ihosta ja kudoksesta kuona-aineita, turvotusta ja aktivoida solujen hapensaantia. Tämä kevyt painelu on hyvin rentouttavaa ja suhteellisen kokonaisvaltaista. Lymfahoito aloitetaan aina kaulan käsittelyllä. Hierontaa voidaan tämän jälkeen jatkaa keskittymällä ongelma-alueisiin. Kaulan käsittelyn jälkeen minulta hierottiin jalkoja. Lymfaterapeuttinani toiminut Marita kertoi myös, että esimerkiksi silloin kun jalat ovat oikein tukkoiset käsitellään myös vatsa.

Lymfahoito on todella rentouttavaa ja meinasinkin torkahtaa hoitopöydälle. Pöydältä noustessani jalat painoivat tonnin ja minulla oli ihan tolkuton jano. Latkin vettä kiitettävästi koko päivän ja yllätykseni näytti siltä, että sisälläni virtaa lähinnä ED energiajuomaa. Virtsa oli hoidon jälkeen mielenkiintoisen neonkeltaista! 😀 Tämä selittyi kaiketi sillä, että Imuneste on väriltään kellertävää. Tai sitten olen juonut liikaa energiajuomia 😀