Vuodesta 2018 tulee fitnekselle herkullinen

Varmasti jokainen fysiikkalajeja seuraava muistaa kuinka viime vuonna suomalaiselle kehonrakennukselle povattiin vuodelle 2018 hautajaisia. Toinen keskustelua aiheuttanut laji oli fitness. Tänä vuonna keskustelua tuskin tulevat aiheuttamaan fysiikkalajien karsiminen vaan pikeeminkin päinvastoin niiden kasvava määrä.

Moni on povannut pahimman fitnessbuumin olevan jo takanapäin, mutta fitnesskilpailujen kasvava määrä viestii jotain aivan toista. Vuosi 2018 tuo mukanaan kolme kilpailua Helsinkiin, Lahden tutun fitneksen -superviikonlopun ja uudeksi body -kaupungiksi tulee pyrkimään tänä vuonna vanhojen tuttujen lisäksi Espoo. Joku luuli, että fysiikkalajien hämmentävin asia on arvostelukriteerit, mutta ainakin tänä vuonna se tulee ehdottomasti olemaan kilpailujen kirjo.

Kuva ifbb.com

Fysiikkaljeissa voi kilpailla Suomessa 2.3-4.3 Fitness Helsingissä GoExpossa. Nämä karkelot ovat pyörineen Messukeskuksessa jo vuodesta 2014 lähtien. Messukeskuksessa fysiikkalajit kulkevat seuraavilla nimillä: Fitness (open, teen and moms), Bikini, Sport Model, Figure ja Mens Physique.  Fitness Helsingin lisäksi Helsingissä nähdään myös suuremmalle yleisölle tutumpi Fitness Classic  21.-22.4, jossa Suomen Fitnessurheily ry tuo lavalle ensimmäistä kertaa myös wellness fitness -sarjan! Kolmas fysiikkalajien kilpailu tänä vuonna Helsingissä tulee olemaan Suomen kehonrakennusliiton SM-kilpailut Kulttuuritalolla 15.9.2018.

Espoossa puolestaan kisataan fysiikkalajeissa 16.9. Näiden kisojen taustalla on PCA Finland joka on todella onnistunut kätkemään kisoista kaiken olennaisen, mutta jäsenmaksut ovat kyllä hyvin selkeästi esillä. 😉 Tässä kohtaa on aika kaivaa popcornit esille! Osa aikaisempina vuosina IFBB alaisuudessa kisaanneista kisaajista jo on ilmoittanut siirtyvänsä tänä vuonna PCA:n alaisuuteen ja tästä seuraa tietenkin draamaa. Kilpailu on alkanut ja tällä kertaa kilpailua ei tulla käymään kisaajien välillä vaan markkinaosuuksilla.

Isoimmat fitness -kisat Suomessa tullaan jälleen näkemään Lahdessa Nordic Fitness Expo 5-7.10, jossa nähdään myös Ben Weider Legacy Cup. Expo uudistuksena minkäänlaisia karsintoja ennen itse SM -kisoja ei tulla näkemään, eli SM-kisoihin tulevat osallistumaan kaikki lavalle kipuavat.

Herkullista vuotta 2018 kaikille body -faneille!

 

NFE suorana Yle Areenasta sunnuntaina!

Sunnuntaina sinulla on oiva mahdollisuus katsoa Body Fitneksen SM -kisoja suorana Yle Areenasta. Areenan suora lähetys alkaa sunnuntaina 8.10 klo 11.55 ja on kestoltaan noin kaksi tuntia. Tämä on ensimmäinen kerta kun katsojat pääsevät seuraamaan fitness -kisoja netti-tv:n välityksellä kotisohvalta käsin. Klo 14.55 puolestaan starttaa Bikini Fitneksen SM, jonka suoran lähetyksen löydät täältä. Tämän yhteistyön eteen Nordic Fitness Expo ja Suomen Fitnessurheilu ry ovat uurastaneet vuosia. Ehkä siis vielä joku päivä fysiikkalajit tullaan mieltämään jonkin sortin urheiluksi. Yksikään fysiikkalaji ei kuitenkaan ole puhtaasti kauneuskilpailu tai vaikkapa pelkkään painonpudotukseen keskittyvä mittelö. Fysiikkalajeissa kilpaileminen vaatii joka tapauksessa aina myös sitä kuuluisaa urheilua. Ja onhan tämä uusi sopimus aivan mahtava etenkin kotoa käsin kisoja seuraavan katsojan kannalta. Muistan itsekin päivittäneeni useampana vuotena ihan tuskassa kaiken maailman body Facebook -sivuja kisojen tuloksia metsästäessäni. Tämä jos mikä tuntuu vähän hassulle. #luotettavalähde 😀

Linda_Paldanius_body_fitness_suorana

Omat odotukseni Lahteen ovat korkealla. Elimistöstäni tilapäisesti tällä viikolla vallan ottanut flunssanpoikanen on vihdoin päättänyt siirtyä jonkun muun päänvaivaksi. Näillä näkymin messuilla päivystää Supermass ständillä energinen Paldanius sunnuntaina 8.10 klo 9.00-18.00!

 

Linda_Paldanius_NFE