Itsensä rakastaminen

*Sisältää mainoslinkkejä

Olen työskennellyt optikkoliikkeessä yli kymmenen vuotta. Tuona aikana en ole kertaakaan myynyt yksiäkään silmälaseja yhdellekään naiselle ilman, ettei asiakas olisi ensimmäisenä miettinyt miltä uudet kehykset näyttävät kasvoilla. Miehet eivät myöskään tee poikkeusta tässä ulkonäkökeskeisessä pohdinnassa. Kymmeneen optikkoliikkeessä työsketelemääni vuoteen mahtuu vain yksi miespuolinen asiakas joka ei ollut niinkään kiinnostunut kehyksen ulkonäöstä, vaan ensisijaisesti silmälasilinssien ominaisuuksista. Täytyy kuitenkin muistaa, että silmälasit ovat rumasti sanottuna ensisijaisesti apuväline eivätkä asuste. Tämä optikkoliikkeessä tapahtuva ulkonäön pohdinta on hyvä todiste siitä kuinka ikä tai vaikkapa sukupuoli eivät vaikuta siihen millaiset ihmiset miettivät ulkonäköään. Ulkonäköään pohtivat oikeasti ihan kaikki.

Jokainen haluaa “näyttää hyvältä”, mutta se mikä on omaan silmään hyvännäköistä, mukautuu jokaisen meidän omassa päässämme ihan meidän jokaisen oman näköiseksemme. Ei ole olemassa universaalia parasta ja hyvä niin.

Usein sanotaan, että oman ulkonäön pohdinta on turhamaista. Oikeasti omasta ulkonäöstä huolehtiminen on vain osa hyvinvointiamme. Itseään rakastava ihminen voi kuulostaa kamalalta, mutta sitä se ei kuitenkaan ole. Itseään inhoava ihminen on todella surullinen ilmestys.

 

Kun rakastat itseäsi voit rakastaa myös muita.

 

Minulle itselleni rakastaminen on esimerkiksi sellaisia asioita, että jaksan juosta koska vain puoli tuntia yhtäjaksoisesti. On ihan hauskaa testata toisinaan vaikka tunnin salitreenin jälkeen, miten jalka kulkee puolen tunnin sessiossa juoksumatolla. Tuollainen pieni asia antaa minulle tunteen, että rakastan itseäni niin paljon että arvostan kehoani huolehtimalla kunnostani. Tällä tavoitteella ei todellakaan ole mitään tekemistä ulkonäön kanssa.

Linda_Paldanius_rakasta_itseäsi

Rakastan itseäni usein myös niin paljon, että en tee elämästäni pelkkää suorittamista. Tällä viikolla olen töissä kuutena peräkkäisenä päivänä. Töiden lisäksi käyn purkamassa energiaa kuntosalilla myös samaiset kuusi kertaa. Suhteellisen täysi viikko luvassa, jo pelkästään työtuntien saralla. Maanantaina pyörähdin ystäväni Hennan kanssa ennen illan salitreeniä juomassa lähes neljän euron kahvikupin. Töissä olisin kuitenkin saanut tätä mustaa litkua ihan ilmaiseksi ja Hennankin seurasta olin saanut nauttia sunnuntaina lähes saman maagisen luvun eli neljän tunnin verran. Mutta koska rakastan itseäni, nautin mielelläni myös niistä arjen ihan pienistä iloista, joka nyt tänä maanantaina sattui olemaan Henna 30 minuutin ajan neljän euron kahvikupin kylkiäisenä. <3

Linda_Paldanius_rakkaus

Voin myös juosta juoksumatolla vaikka joka ikinen päivä naama hiestä märkänä kauniissa kynsissäni, koska tiistaina hemmottelin itseäni Sandralla. Kalevankatu neljässä sijaitsevassa Nail pointissa Sandran hemmottelussa raskas viikko muuttui taas astetta kevyemmäksi.

Linda_Paldanius_rakennekynnet

Minun ei myöskään tarvitse koskaan kirjoittaa blogissani ketään pilkkaavia tekstejä, koska rakastan itseäni niin paljon, että en haluaisi aiheuttaa kenellekään mielipahaa omalla käytökselläni. Rakastan siis itseäni niin paljon, että en halua olla ilkeä.

Tyttöjen juttuja

*Sisältää mainoslinkkejä

Keskiviikkona olin niin stressaantunut, että suorastaan hilseilin. Maanantaina starttaava lomaviikkoni on pikkuhiljaa alkanut tuntua ansaitulta ja tänään käyntiin pärähtää muutto suorastaan helpotukselta. Muuttaminen on kyllä joka kerta ihan yhtä takapuolesta! Onneksi minulla on Intian karhu joka huolehtii, että tämä wannabe “Independent woman” saa aina kaikki hullutuksensa läpi. Ilman karhua minulla olisi edessä aika fyysinen viikonloppu. Tosiaan vaikka olenkin suhteellisen vahva, en minäkään niin kova muija ole että kykenisin muuttamaan polkupyörällä 😀

Stressistä ja väsymyksestä huolimatta treeneissä ei ole ollut moittimista. Kuntosalilla tunnen aina olevani lomalla ja lomallahan ei mökötä kukaan muu kuin suomalainen 😀 Lomafiilikseen olenkin ottanut tällä viikolla jo useamman varaslähdön myös kuntosalin ulkopuolella. Keskiviikkona hemmottelin itseäni kynsihuollolla Nailpoint Helsingissä, jossa Sandra noudatti taas pilkuntarkasti mahdottomia toiveitani. Nyt minulla onkin jo sisustuksesta trendikkäänä tutuksi tullut marmori koristamassa kynsiäni. Sandra on todella taitava nimenomaan vapaalla kädellä maalaamisessa. Kiitos, taas tuli ihan täydelliset! <3

Linda_Paldanius_marmori_kynnet

Tällä viikolla olen saanut myös paljon rakkautta hilseilevän stressi olemukseni vastapainoksi. Kynsiteknikkoni Sandran perhe oli kasvanut pari viikkoa sitten yhdellä karvaisella pallerolla nimeltä Max. Tämä kolmen kuukauden ikäinen koiravauva oli omiaan lisäämään hoivaviettiäni keskiviikkona, jota pääsinkin toteuttamaan heti torstaina.

Torstaina sain nauttia koko päivän ihastuttavan pikku prinsessan seurasta ja voin kertoa että parempaa tapaa unohtaa stressi ei ole, kuin ottaa hyvin käyttäytyvä lapsi seuraneidiksi. Eilen sain prinsessan maailman mukaisesti olla myös itse ihan lapsi ja pohtia sellaisia ongelmia kuten: “Mitä eroa on My little Pony:lla ja My little Pony Equestria girls:llä?” Kaikille teille joille tämä dilemma on myös hämärän peitossa voin paljastaa, että nämä ohjelmat pitävät sisällään ihmisponeja! Ihmisponeista motivoituneena ängin itseni eilen myös mm. Mc Donaldsin lapsille tarkoitettuun leikkihärvelikuution sisälle, koska #alibilapsi <3<3<3<3<3

Linda_Paldanius_optikkoLinda_Paldanius_kauneus_hyvinvointi