Jodel

Kaikille jotka eivät tiedä mikä Jodel on, niin otetaanpa heti tähän alkuun Wikipedian suora lainaus sanasta Jodel:

Jodel on mobiiliviestintäsovellus, jonka pääasiallinen käyttäjäryhmä on korkeakouluopiskelijat. Sovellus antaa käyttäjien lähettää anonyymisti viestejä (”jodlausta”), jotka näkyvät 10 kilometrin säteellä oleville käyttäjille. Jodel käyttää paikantamiseen GPS-tekniikkaa. Viesti voi olla kuva tai 230 merkin pituinen teksti. Kuvan päälle saa luotua lyhyen kuvatekstin. Jokaista Jodeliin lähetettyä viestiä voi kommentoida sekä äänestää ylös tai alas, ja jos viesti saa viisi alas-ääntä, se poistuu. Jodel julkaistiin vuoden 2014 lokakuussa, ja jo vuoden 2015 huhtikuussa sillä oli 100 000 käyttäjää ja lokakuussa yli miljoona. Toukokuussa 2016 sovelluksella kirjoitettiin 600 000 viestiä päivässä.”

 

Oma suosikki kanavani Jodelissa on ehdottomasti kuntosali -ryhmä. On mahtavaa nähdä millaiset asiat askarruttavat treenaajien elämää. Vaikka Wikipedian mukaan tyypillinen jodlaaja on korkeakouluopiskelija, rohkenen vahvasti epäillä tätä väitettä. Jodlaajien kirjoitusasusta on hyvin usein luettavissa käyttäjien nuori ikä. Ehkä juuri tästä syystä kanavien kysymysten asettelu on usein hyvin kärkästä. Se tekeekin kommenteista ja kysymyksistä aika ajoin hyvin viihdyttäviä. En ole itse koskaan innostunut lukemaan blogeja, mutta ehkä Jodel on minulle jonkin sortin vastine blogien viihteelliselle sisällölle. Poimin alle muutaman hulvattoman esimerkin omalta suosikki kanavaltani. Ja kyllä, tiedän olevani nyt vähän ilkeä ja että aloittelija on aloitteja. Mutta silti, huvinsa kullakin! 😀 Minulla se on tällä hetkellä Jodel.

“Oon siro pieni nainen, aloitin treenaamisen 2kk sitten ja tuntuu et oisin entistä hoikempi, rasvan määräki on kropassa pienentyny mut nyt kävin puntarilla ja paino noussu alottamisesta 2kg. Voiko olla tullu pelkkää lihasta?”

Eli onko sittenkin olemassa naisia joiden kannattaa miettiä paljonko kuntosalilla kannattaa käydä, jotta he eivät kasva liian isoksi. :DDDD

 

“Löytyykö netistä järkevää ruokavaliota? Ei pelkkää puuro-rahka-kana settiä… Kyllästyttää tää joka päivä aivan eri tavalla syöminen ja jatkuva herkuttelu.. tuskin tukee lihaskasvua 😀

-Eli ei puuroa, rahkaa, kanaa tai seitiä ja muuten toiveissa oli mahdollisimman yksipuolinen ruokavalio?

 

“Mikä on lopputulos jos syön tarpeeksi prodea, mutta muuten makrot ei tule täyteen päivältä? Saanko kasvatettua lihasta?”

-Toivottavasti näissä proteiini painotteisissa lihaksen kasvatus talkoissa on mukana vaikkapa kuntosaliharjoittelu. Mutta luulen että tästä proteiinin puputuksesta seuraa mustahko ja kova paksusuolen sisältö 😀 Toki miksei myös lihas kasvaisi? Hiilarilla palautuminen voi kuitenkin olla ihan pikkasen nopempaa ja rasvalla järjenjuoksu mukavan nopeaa.

 

Osa hakee Jodelista tietoa ja suosituksia, mutta suurin osa käyttäjistä on ehdottomasti vain täyttämässä juoru nälkäänsä. Olen nauranut ihan vedet silmissä tälle luokattoman huonolle Jodel -biisille!

HIIT -treeni

Kerroin viime viikolla Snapchatissa (linda.paldanius), että olen alkanut tehdä taas pitkästä aikaa muutaman kerran viikossa HIIT -treenejä. Tämä snäppi kirvoitti kasan seuraajiani utelemaan – Millaisia HIIT -treenejä tekee Paldanius? HIIT kuulostaa jotenkin ihan super extra makealle, mutta oikeasti se on vain intervallitreenaamista. Kirjainyhdistelmä HIIT tulee siis sanoista high intensity interval training. Pidemmittä puheitta yritän nyt avata kirjoitetussa muodossa yhden omista suosikki HIIT -treeneistä. Lupaan laittaa jatkossa lisää erilaisia HIIT -treenejä tänne blogin puolelle erilaisilla välineillä ja myös ilman.

Linda_Paldanius_HIIT

HIIT Crosstrainerillä (treenin kokonaiskesto 26 min)

En tietenkään voi antaa mitään yleispätevää, kaikille sopivaa, vastusten ”määrää” jokaikisille maailman crosstrainereille. Crostrainereissa on siis aivan älyttömän paljon eroja vastusten saralla kuten myös liikeradoissa. Toivottavasti saat kuitenkin ideasta kiinni, vaikka nämä omat vastukseni eivät sinulle sopisikaan. Eli säädä omat vastuksesi oman kuntosi ja käyttämäsi Crosstrainerin mukaan. Esimerkkini vemputin löytyy Fitness24Sevenistä.

(Alkulämpöä yhteensä 8 min)

Ensimmäiset 3 min tasolla 3

Jatka seuraavat 5 min tasolla 5

Tee tämän jälkeen 2 nousua tasolla 10

Ensimmäinen nousu alkaa heti kahdeksan minuutin alkulämmittelyn jälkeen. Nosta vastus tasolta viisi tasolle kymmenen. Jatka tasolla kymmenen yhden minuutin ajan ns. täysillä. Yhdeksän minuutin harjoittelun jälkeen laske vastus – tasoita kymmenen tasolle viisi. Tasaa sykettäsi kahden minuutin ajan alhaisella tasolla, joka oli jo aikaisemmin mainitsemani viisi. 11 minuutin kohdalla nosta vastus jälleen tasolle kymmenen ja jatka treeniä maksimivoimalla yhden minuutin ajan. Tämän jälkeen tasoita sykettäsi jälleen kahden minuutin ajan tasolla viisi.

Loput 4 nostoa tehdään tasolla 12

Edellisen sykkeen tasoituksen jälkeen olet treenannut (alkulämmöt mukaan luettuna) 14 min, jolloin on aika nostaa maksimivastusta 12:sta. Treenaa jälleen yhden minuutin ajan maksimivoimalla, jonka jälkeen tasoitat jälleen sykettä kahden minuutin ajan tasolla viisi. Toista sama 12/5 vastusvaihtelu vielä kaksi kertaa ja treeni on ohi.

3 min asti tasolla 3

nosta tasolle 5, 8 min asti

nosta tasolle 10, 9 min asti

lepää tasolla 5, 11 min asti

nosta tasolle 10, 12 min asti

lepää tasolla 14 min asti

nosta tasolle 12, 15 min asti

lepää tasolla 5, 17 min asti

nosta tasolle 12, 18 min asti

lepää tasolla 5, 20 min asti

nosta tasolle 12, 21 min asti

lepää tasolla 15, 23 min asti

nosta tasolle 12, 24 min asti

lepää tasolla 5, 26 min asti