Yritä mahdotonta, kiinnostu kaikesta

Kodin Kuvalehdessä oli hauska artikkeli 100 -vuotiaasta Helvistä ja hänen kahdestatoista elämänohjeestaan. Usein tämän tyyppisissä artikkeleissa korostetaan vain lähinnä sitä kuinka stressiä tulisi välttää, mikä on ehdottomasti helpommin sanottu kuin tehty! Tälläkin kertaa 100 -vuotias Helvi kehotti valittamaan vähemmän ja nauramaan useammin itselleen, eli rivien välistä luettuna stressaamaan vähemmän. Tässä Kodin Kuvalehden jutussa suorastaan inspiroiduin erityisesti yhdestä elämänohjeesta joka kuului näin:

“Yritä mahdotonta, kiinnostu kaikesta”.

Linda_Paldanius_inspiraatio

On päivänselvää, että ihan kaikesta ei voi kiinnostua. Saatikka sitten innostua. Käytämme usein ajan rajallisuutta verukkeena ja tekosyynä piilottaaksemme laiskan sutjakkaa perusolemustamme, mutta toisinaan on vaikeaa ehtiä hoitamaan edes niitä välttämättömiä päivän askareita…

 

Jokainen meistä on kuitenkin varmasti innostunut kevään mukanaan tuomasta auringonvalosta ja siksi kevät on onkin loistavaa inspiroitumisen aikaa!

Linda_Paldanius_hyvinvointi

Kevät on varmasti nyt viimeistään puskenut ulos jokaisen rinnoista vai sijaitsiko se kevät sittenkin jotenkin ihmeellisesti vain yhdessä rinnassa? Noh, joka tapauksessa esimerkiksi oma valon mukanaan tuoma energiani on purkautunut hyväntuulisuutena, pesän innokkaana rakentamisena ja jonkin sortin uudistumisen haluna.

 

Keväällä suosittelen jokaista lukemaan edes yhden kamalalta kuulostavan motivaatio -kirjan. Sen ei tarvitse olla mikään voimaannuttava höpö höpö -kirja, vaan esimerkiksi jonkun sortin menestystarina. Tämän tyyppisen kirjallisuuden avulla meistä jokainen voi löytää jonkun uuden asian josta innostua kenties jo uudestaan? Omalla lukulistallani on seuraavana jonossa Erik Bertrand Larssenin uusin teos nimeltä Vahva.

Linda_Paldanius_motivaatio_kirja

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Nälkätaiteilija

Kuluneen vuoden tähänastisen parhaan lukuelämyksen minulle on tarjoillut Laura Lindstedtin kirjoittama kirja nimeltä Oneiron. Kirja kertoo seitsemästä naisesta jotka ovat jääneet jumiin kuolemanjälkeiseen välitilaan. Aihe voi kuulostaa aika hurjalta ja sitä se onkin, mutta itse aiheelle en laittaisi niin paljon painoarvoa kuin kirjan rakenteelle. Oneiron on kirjoitettu niin taidokkaasti, että sitä lukiessa lukija sukeltaa Dostojevskin Rikoksen ja rangaituksen huumaavan sekopäiseen suohon jossa päähenkilön mielenterveysongelmat tarttuvat lukijaan. Kaiken kaikkiaan Oneiron on todella koukuttava ja palkitseva lukuelämys!

Linda_paldanius_Oneiron
Kuva: http://www.kirja.fi/kirja/laura-lindstedt/oneiron/9789518515442/

Mutta mennäänpä itse aiheeseen, eli nälkätaiteilijaan. Muistan lukeneeni ensimmäisen kerran tästä erikoisuudesta Kafkan Nälkätaiteilija novellikoelmasta ja nyt lukemani kirja Oneiron taitaa olla toinen kerta kun törmään tähän eriskummalliseen taiteenmuotoon. Oneiron vie nälkätaiteijijan syvimmän olemukseen pureutumisen vielä pidemmälle kuin Kafka. Tähän syvään olemukseen pureutuminen herättää minussa saman oivalluksen kuin ensimmäisellä törmäyskurssillani: “Fysiikka lajeissa kilpailevat urheilijat ovat tämän päivän nälkätaiteilijoita”.

Nälkätaiteilija oivallustani puoltaa ehkä vähän kyseenalainen tiedonlähde joka tässä kohtaa on sivityssanakirja. Internetin sopukoista kaivetun sivistyssanakirjan mukaan nälkätaiteilija rimmaa sellaisten sanojen kanssa kuten: aktiiviurheilija, ammattiurheilija, huippu-urheilija, amatööriurheilija ja himourheilija. Ei kovin rimmaavaa, mutta synonyymeja ehkä?