Vaaleanpunainen joulukuu

Etenkin Helsingissä valkea joulu ei ole itsestäänselvyys. Teoriassa vaaleanpunaisen joulun toteuttaminen omatoimisesti on huomattavasti helpompaa kuin valkean, joka on aina ehdottomasti parempi kuin musta! Mitään veristä joulu en tässä nyt yritä maalailla, vaan ajattelin että joulukuu on sellaista aikaa jolloin jokainen voisi haastaa itsensä olemaan onnellinen.

Oman onnellisuuteeni avain on aina ollut positiivinen ympäristö ja mieli. Positiivisen miljöön hankkiminen kannattaa aloittaa yksinkertaisista asioista. Oman suhtautumisen ja asenteen muuttaminen on haastavaa, mutta negaatioiden karsiminen puolestaan on huomattavasti helpompaa. Nyt joulukuussa jokainen voisi kokeilla onnellisuutensa maksimointia esimerkiksi järjestämällä facebookissa negatiivisen ympäristön ympäristötalkoot. Tämä ympäristötalkoot eivät ole se ekologisin vaihtoehto, mutta ehdottomasti sieltä positiivisimmasta päästä.

Ympäristötalkoiden toteuttaminen on helppoa ja super yksinkertaista. Selatessasi facebookin news feed painat jokaisen päivityksen joka aiheuttaa edes hiven ärtymystä mielesi sopukoissa: “piilota julkaisu / älä seuraa kyseistä julkaisua”. Huh! Näin elämästä tulee heti sata kertaa vaalean punaisempaa.

Toinen hattara keino on kitkeä uutisten seurantaa. Ok, tämä keino tekee sinusta noin yleissivistyksen tasolla ehdottomasti tyhmemmän, mutta johtaa väkisinkin vaalean punaisempaan elämään.

Elämästä ja etenkin joulusta saa varmasti vaalean punaisempaa myös vaatetuksella, mutta tämä taitaa olla vähän liian radikaali keino :DD Eikä todennäköisesti tee sinusta yhtään sen onnellisempaa, mikäli et ole koe sisimmässäsi olevasi elävä barbie.

o578TMN7Imit2c8YElk6AGHbB7Z_bXb6WC3jJjo-BU4
Picture taken by Béaslas Oliviér

Oman huomenna alkavani vaalenpunaisen joulukuuni totetttamista jatkan täältä Pariisista käsin <3

Eilen oli aika hurjaa, kun jouduimme metrossa keskelle pippurimyrskyä! Poliisi oli käyttänyt kyynelkaasua ilmastoaktivistien taltuttamiseksi. Meinasi pissa tulla housuun kun pelästyin niin paljon. Onneksi paikalla oli paljon ranskaa puhuvia poliiseja, jotka tyhjensivät metrotunnelit suhteellisen rauhallisesti. Huh, toivottavasti Pariisi tarjoilee tänään edes hivenen rauhallisemman päivän.