Itsekehu haisee vai haiseeko sittenkään?

Jokainen meistä määrittelee kauniin ihmisen omalla tavallaan. Minulle kaunis ihminen on itsevarma yksilö, joka ei turhasta märise. Jatkuva valittaminen ja voivottelu tekee ihmisestä kamalan ruman. Itse olen vahvasti sitä mieltä, että mikäli joku asia harmittaa sinua päivästä toiseen: ”Kannattaa miettiä mitä voisit tehdä korjataksesi asian?”. Mikäli harmitusta aiheuttava asia on sellainen jolle et ns. voi itse tehdä mitään, kannattaa sentään muuttaa omaa suhtautumista tuohon suupieliä alaspäin vetävään asiaan. Monesti nämä muutokset eivät tapahdu yhdessä yössä ja toisinaan näihin muutoksiin menee jopa vuosia.

Itselleni oman aikuisikäni isoin harmaa hius juurtui päähäni vuonna 2011. Tuona vuonna sain elämääni niin paljon vastuuta, jota en ollut vielä valmis ottamaan. Koen, että vasta viime vuosina olen hyväksynyt sen, että omilla teoilla ei välttämättä ole mitään merkitystä oman elämän kulkuun. Vuonna 2011 alkunsa saanut lumipallo on vierinyt mukanani tähän päivään asti ja sen sulamista minun ei tarvitse odottaaa vielä pitkään aikaan. Tuo lumipallo oli myös yksi syy siihen, miksi itken Muodonmuutoksia -dokumentin koemeikki kohtauksessa. Siinä kohtaa ystävien mieshuolet tuntuivat taas ihan vitseltä, koska sinä päivänä oli taas tapahtunut niin rankkoja asioita joita ei haluaisi kenenkään joutuvan kokemaan. Tämä lumipallo on läheisilleni valitettavan tuttu ja sen sisältöä en tule koskaan avaamaan julkisesti.

Linda_Paldanius_itsevarmuus

Olen kokenut useamman vuoden ajan tuon lumipallon olevan oman elämäni pakkopaita, mutta nykyisin rakentelen siitä mielelläni vaikka iloisia lumiukkoja. En missään nimessä usko, että olisin hyväksynyt tai tottunut vuosien varrella lumipalloon. Koen edelleenkin että elämä osaa olla toisinaan todella epäreilu, mutta omaa ajatusmaailmaa muuttamalla monet raskaat haasteet kokevat sen tarvittavan kevennyksen.

Elämään ei suinkaan tarvita mitään dramaattista kokemusta, jotta turhasta märisemistä pääsisi eroon. Itsevarmuuskaan ei kaappaa mieltäsi täydellisellä ulkonäöllä. Syy siihen miksi olen itse usein todella hyvällä tuulella ja miksi pidän itseäni ihan johtavana muija on kehuminen. Kehun itseäni joka päivä ja omassa lähipiirissäni ei kehuja säästellä. Kehut ovat siinä mielessä ihania, että ne eivät maksa mitään!

Linda_Paldanius_henkinenhyvinvointi

Miten itseään voi kehua joka päivä?

Virheiden ja epäonnistumisten sijaan kannattaa illalla ennen nukkumaan menoa miettiä omassa mielessä kolme asiaa joissa sinä päivänä olet onnistunut. Näin uni tulee yöllä paremmin silmään ja seuraavana aamuna sinulla ei ole ensimmäisenä mielessäsi eilisen päivän epäonnistumiset. Listattavat onnistumiset voivat olla aivan vähäpätöisiä, kuten pyykkien peseminen tai varpaiden lakkaus. Ei ole sinällään väliä minkä “arvoisia” nämä onnistumiset ovat. Tärkeintä on kehua on vain itseään eikä aina vain moittia. Pienellä kehaisulla pelastat myös niin tuttujen kuin tuntemattomienkin päivän.

Tällä viikolla toivon, että jokainen lukijani laittaa haisemaan, kehun muodossa!

<3 Mielen tasapaino <3

Oletko joskus kokenut hetken, jolloin tunnet olevasi täysin levollinen, tyytyväinen ja hyvinvoiva – vaikka siihen ei olisi mitään erityistä syytä? Huomaat, että istut rauhallisena, pehmeä hymy huulillasi ja hengität kevyesti aivan kuin hengitys kulkisi itsestään. Mitään erityistä ei ole tapahtunut sinulle, ehkäpä et edes ajattele mitään mukavaa – tunnet vain olosi hyväksi. Ikään kuin hyvinvointi virtaisi sisältäsi, täydestä sydämestä.

Juhani Laakso, Mielen taito –

 

Juuri tällainen olo minulla ollut koko viikon. Eilinen ja tänään Helsinkiä hivellyt auringonpaiste vain kirvoitti oloani ja mieltäni entistä energisempään suuntaan. Tämän kirvoituksen tuloksena huomasin, että Tinderistä saa vain jännetuppitulehduksen. Tämän jännetuppitulehduksen saa hyvin leviämään tenniskyynerpääksi, jos valitsee löytämistoimintojen asetuksista hakuetäisyydeksi sen maksimin 😀 Tinderin fyysiset vaivat näkyvät helposti myös sisäänpäin karsastuksena. Eli kaikki kierosilmäiset ystäväsi ovat todennäköisesti hakanneet tinderiä ja sitä toiminto missä painetaan NOPE 😀

_MG_5299

Huomasin myös että katkarapuja löytää Tinderin jännetuppitulehduksen sijaan helposti esimerkiksi Faktorin salaateista 😀 Makkaraakin voi ostaa ihan kilokaupalla vaikka Prismasta 😀 Vitsi miten levoton meno heti sunnuntaiaamuna, mitenköhän tuo ensi viikon kuusipäiväinen työviikko tulee menemään. Ensi viikosta tulee varmasti ihan super levoton 😉

 

Tällä viikolla tämä kirvoitus näkyi myös toimintatasolla mm. näin:

 

Maanantaina siivosin töissä kuin hurrikaani.

Tiistaina vedin todella johtavan treenin.

Keskiviikkona jälleen johtava meininki.

Torstaina pienestä homeesta huolimatta löysin johdon 😀

Perjantaina joogassa kurjet, koirat ja iloiset vauvat taipuivat yhtä helposti kuin märkä spagetti.

Lauantaina sain raahattua itseni Apollo live clubille juhlimaan Sami Hedbergin syntymäpäiviä (ONNEA!) ja katsomaan tietenkin Uniikkia! Dan on kyllä superhyvä live esiintyjä! Ja Sami on tietenkin ihan johtava 😀

Sunnuntai jatkuu valmentajamme Aleksi uudella jalkatreenillä. Kyllä me tullaan Eevin kanssa olemaan ihmeissämme!

On tämä elämä yhtä johtoa 😀

_MG_5298