Karavaanari on kaikkien kaveri

Torstaina tunnelma oli kerrassaan koiramainen kun lopulta saimme allemme vuokraamamme matkailuauton. Ensimmäinen stoppimme osui Juvalle. Juvalla yövyimme ehkä vähän laittomasti söpöllä pikku uimarannalla. Aamulla huomasimme heti ensitöiksemme, että karavaanari on tosiaan kaikkien kaveri. Paikallinen Valdemarin nautiskelija löyttäytyi seurueeseemme tarinoimalla mm. viereisellä laiturilla oleskelleesta lokista, jolla oli suussaan kahden kilon hauki. En tiedä miten hän oli punninnut tämän hauen elopainon lokin suusta käsin, mutta ilmeisesti maailman vahvin lokki asuu Juvalla. Kaikille teille jotka ette tiedä miten tätä laadukasta alkoholijuomaa nimeltä Valdemar kuuluu nauttia, voin valistaa teitä pullon etiketin suoralla lainauksella: “Nautitaan itseään paremmassa seurassa”. Ehkä tästä syystä kaikki siltojen sankarit, jotka suosivat kyseistä herkkua, rakastavat laittaa pullon ns. kiertämään. Mikäli olisin itse tiennyt tämän etiketin nautiskeluohjeen ennen tätä Juvan reissua, olisin ehkä ymmärtänyt paremmin miksi minun olisi pitänyt keskeyttää hampaitteni pesu ja ottaa välissä pikku huikat.

Perjantaiaamuna lähdimme aika äkäiseen kohti Iisalmea. Juvan maailman vahvimmat lokit ja rantojen miehet olivat liikaa tälle seurueelle. Karavaanari on kaikkien kaveri, mutta onneksi karavanaarilla on aina mahdollisuus karauttaa karkuun. Iisalmessa pystytimme festarialueen välittömään läheisyyteen todellisen mustalaisleirin. Leirissä ja itse festareilla riitti kavereita ja kavereitten kavereita. Välillä sitä itsekkin ihmetteli, että mistä näitä kavereita oikein ilmestyi. Kaiken kaikkiaan annan reissulle kolme kymppiä. Yksi kympeistä menee seuralle, toinen kymppi tuli vyötärölleni ja kolmas kymppi naamatauluuni. Kaikista näistä upeista kympeistä johtuen on aika ihanaa olla taas kotona.

Ensimmäisen kesä neljään vuoteen ilman kisadieettiä!

Linda_Paldanius_elämäntyyli

Kesä 2017 on ensimmäinen kesäni neljään vuoteen jolloin en ole kisadieetillä. Miten tämä offi-kesä eroaa kolmesta edellisestä dieetti-kesästä? Ensimmäinen asia joka tulee mieleeni on se, että en ole koko kesänä käynyt kertaakaan juoksemassa mäkivetoja. Tyhjällä vatsalla vedettävä HIIT ei ole todellakaan aamuisin kiinostellut, mutta aerobista ns. ilman tavoitteita olen tehnyt hyötyliikunnan varjolla hyvin mielelläni. Kuntosalilla puolestaan olen käynyt minimissään sen neljä kertaa viikossa ja toisinaan jopa kuusi kertaa viikossa. Toki kuusi kertaa viikossa ei tarkoita ainakaan itseni kohdalla kuutta super kovaa settiä.

Isoin asia joka tänä kesänä on toisin on tekosyy. Myönnän olevani hyvin mukavuudenhaluinen ja itselleni tuo mukavuudenhaluisuus tarkoittaa rutiineja. Suoraan sanottuna ajatus festariteltoista saa minut kiljumaaan. Tänä kesänä olen tekosyiden puutteesta johtuen suostunut mukaan useampaan kinkeriin, joista olisin kolme edeltävää kesää kieltäytynyt välittömästi. Yksi tällainen reissu on torstaina starttaava karavaanarimatka.

Kotikaupungissani Iisalmessa järjestetään tänä viikonloppuna yksi kesän ykkösstapahtumista. Kyseinen tapahtuma on tietenkin nimeltään Oluset. Iisalmen kaupunki on ennen kaikkea tunnettu panimo- ja virvoitusjuoma-alan yritys  Olvista. Joten mikä olisikaan hienompaa kuin juhlia kesää olutfestivaalien merkeissä Olvin tehtaan pihapiirissä. Tapahtuman luksus luonteesta johtuen olemme ystävieni kanssa päättäneet viedä glamourin astetta pidemmälle vuokraamalla reissua varten matkailuauton. Tästä teiden tukosta löytyy kaikki tarvittava kuten dvd -soitin. Dvd:t pyörähtävät käyntiin heti torstaina ja suunnitelmissa on yöpyä ensimmäinen yö jollain matkan varrelle osuvalla leirintäalueella. Matkaa Helsingistä Iisalmen on kiitettävän 500 km, joten leirintäalueissa saattaa tulla eteen valinnan vaikeus. Voin kyllä taata, että tämän reissun tarkoituksena ei ole testata Iisalmen kuntoilu mahdollisuuksia. Matkailuautosta käsin aion ottaa kaiken ilon irti kotikaupungistani ja ihanista ystävistäni.