Helsingin kuntosalit arvostelussa OSA2

Fitness 24 seven on alunperin Ruotsista lähtöisin oleva ns. halpakuntosaliketju.Kuntosalijäsenyyden hinta 19,90 e/kk ja eläkeläiset treenaavat salilla hintaan 16,99 e/kk. Jäsenyys edellyttää todennäköisesti edullisesta hinnasta johtuen treenaajalta sitoumuspakkoa. Kortin irtisanomisaika on kaksi kuukautta, mutta ketju tarjoaa asiakkailleen myös määräaikaisia 6 tai 12 kk jäsenyyksiä. Itse olen pitänyt tämän halpaketjun korttia ns. varakorttina. Käytännössä käyn näillä saleilla mm. pyhäpäivinä tai satunnaisesti iltamyöhään, eli sellaisina aikoina jolloin ei yleensä treenata. Jokaiselta salilta löytyy myös erillinen naistensali, mutta itse käytän aina vain sekapuolta.

Laitekannasta on pakko mainita sen verran, että monet tämän ketjun laitteista hivelevät oikein mukavasti itsetuntoa kun sarjoja voi tehdä lähes koko pakalla. Jokaiselta ketjun kuntosalilta löytyy pakkapinojen lisäksi myös vapaita painoja, joten en usko että kenenkään treenit menevät pilalle painojen puutteesta. Fitness 24 seven tarjoilee myös ihan kiitävästi aerobisia laitteita 😀

fitness24seven.com

Sörnäinen

Tämä toimipiste sijaitsee värikkäillä väreillä koristellussa Vaasanpuistikossa, eli kaikkien helsinkiläisten paremmin tuntemana piritorilla. Kyseinen toimipiste on tällä hetkellä kotini lähin Fitness 24 seven ja salille marssiessa huomaa pian kuka ei kuulu joukkoon. Matkan varralle osuu on noin 15 baaria ja itse Vaasanpuistikkoa ei voi kuvailla kovin hyväksi treenifiiliksen metsästyspaikaksi. Toki, joku voi motivoitua tästä loistavasta viinanhuuruisesta kääntesipsykologian unelma ympäristöstä. Itse sali on ihan ok. Tällä salilla kannattaa olla todella varovainen ulkokenkien kanssa. Tuttavani sai viime kesänä oikein kotiin asti kirjallisen varoituskirjeen ulkokengissä tapahtuneesta virheellisen siirtymisestä naisten pukuhuoneeseen. Kuntosalin personal traneilla on ilmeisesti usein tikku takapuolessa poikittain. Olen nimittäin joutunut lähtemään kerran pois salilta ovet paukkuen huutaen: “Mä oon v***u optikko, en mikään v***n PT!” Olin kisadieetin loppusuoralla treenaamassa kaverini kanssa ja salin PT:n mukaan treeni oli liian ohjaavaa. Tällä salilla kannattaa siis treenata ihan vain varmuuden vuoksi yksin 😉 Näin varmistat, että kukaan ei tule heittämään kesken treenin ulos… Esimerkiksi Töölö Gymillä en törmännyt vastaavaan skenaarioon kertaakaan seitsemän vuoden aikana ja tällä salilla minua on neuvottu satoja kertoja! Ymmärrän kyllä, että kaikilla meillä on ne omat työtehtävät omilla työpaikoillamme.

Malmi

Tämä sali on super gangsta, mutta miksipä ei olisi? Toimipiste sijaitsee nimittäin aika rajussa kauppakeskuksessa nimelta Malmin Nova. Tästä toimipisteestä löydät varmasti Fitness 24 sevenin kovakuntoisimmat treenaajat. Tällä salilla on myös merkillisiä ryhmittymiä syntymämaan mukaan. Salilla on omat jengit muun muassa venäläisille ja arabeille jne. Mikäli tykkäät treenata porukassa tämä sali on sinun paikkasi. Itse olen myös satunnaisesti ollut salilla mukana pienissä sanaharkoissa, mutta tämä ei varmasti yllätä ketään. Vihaisena kehoon saa toisaalta kerättyä mukavat lämmöt. Tältä salilta löytyy myös aika makea treeniyksikkö, jossa voit tehdä toiminnallisia treenejä. Lisäksi Malmin salilla on todella mukava henkilökunta ja tämä sali on oma ehdottomasti oma suosikkini kaikista testaamistani Fitness 24 sevenin saleista.

Punavuori

Albertinkadun salin on omasta näkökulmastani todella kätevästi aivan Helsingin ydinkeskustan tuntumassa. Mikäli minulla on kiire, pääsen tähän toimipisteeseen muutamassa minuutissa työpaikaltani. Tällä salilla alakerran tilat on pyhitetty enemmälti vapaille painoille ja salilla on yleensä harvinaisen hyvä ilmanvaihto. Epäkorrektisti sanottuna saatat satunnaisesti törmätä täällä myös hyvännäköisiin miehiin 😉

Pitäjänmäki

Ehdottomasti isoin Fitness 24 seven saleista joilla olen treenannut. Korkea huonekorkeus tuo saliin mukavan ilmavan tunteen. Tällä salilla olen törmännyt myös todella mukaviin kanssa treenaajiin. Kaiken kaikkiaan ihan kiva sali, jonne itse menen satunnaisesti oikein mielelläni hikoilemaan.

Oulunkylä

Oulunkylässä on mukava henkilökunta ja ihan muutama laite. Tällä salilla käy omasta kokemuksesta lähinnä sellaista porukkaa, jotka ovat juuri aloittaneet kuntosaliharrastuksen. Ei siis kannata suuttua mikäli joku nyysii käsipainon kädestäsi, koska hän ei vain vielä osaa hiekkalaatikon sääntöjä. Tämä sali on siis todella pieni. Periaatteessa kaikki samat kamat kuin muillakin saleilla, mutta joku tässä salissa on vähän pielessä. Hiki tulee kyllä täälläkin, joten ei hätää 😀

Pylly märkänä rapakossa

Aikuiselle ihmiselle kaatuminen on suhteellisen vieras tapahtuma ja tästä johtuen aikuinen joutuu enemmän kuin hämilleen jalkojen mennessä ns. alta. Näin tapahtui myös minulle maanantaina. Maanantaiaamuna Helsingin oli valloittanut Esterin kuuluisa takapuoli, eli vettä tuli taivaalta kaatamalla. Päätin, että vesisade ei missään nimessä tulisi olemaan este pyöräilylleni ja sitä se ei ollutkaan. Pyöräilyni esteeksi muodostui kuitenkin Helsingin keskustassa ohuemmilla renkailla pyöräilyä harrastaville hyvin tutuksi tulleet metalliset vitsit. Nämä vitsit ovat tietenkin sporakiskot, jotka ovat etenkin vesisateella verrattavissa banaanin kuoriin.

Olen nähnyt kymmeniä kertoja kun joku onneton pyöräilijä ajautuu näille vitsikkäille sporakiskoille ja voin kertoa, että kyseinen ajautuminen ei ole koskaan päättynyt hyvin. Näin kävi myös omassa sporakiskokokeilussani, jonka seurauksena lensin kuin uhanalainen liito-orava. Jalassani minulla oli tietenkin pyöräilyshortsit, joiden haarakiilasta alkava sisäänommeltu satulan mallinen pehmuste on kastuessaan kuin pesusieni. Tästä johtuen sain kokea jalkovälissäni aika yllättävän tapahtuman. Ilmalentoni jälkeen esterin perseen sisällön ( =kuravesi) keskellä pyöriessäni, olin kuin aikuinen ihminen jolla oli jalassaan märät vaipat. Mikäli jotain positiivista näistä märistä pyöräilyshortseista pitää keksiä, niin ainakin luulen märän sisällön olleen lähinnä kuravettä. Ilmalentoni seurauksena myöskään valkoinen Filan -hupparini ei todellakaan ole enää valkoinen…

Linda_Paldanius_valkoinen_huppari

Linda_Paldanius_muoti

Kaatuminen oli sinällään suhteellisen harmiton. Sain sen seurauksena aikaiseksi ranteeseeni vain minimaalisen ruhjeen ja polvet mustelmille. Kaatumisen tuoma henkinen järkytys aikuisuudelleni oli sen sijaan kokenut sitäkin suuremman kolauksen. Olin kirjaimellisesti järkyttynyt koko maanantai päivän siitä, miten avuttomaksi aikuinen ihminen voi muuttua kun yrittää leikkiä liito-orava märissä vaipoissa. Tästäkin ländäyksestä oppineena voin kertoa, että olen miettinyt pyöräilykypäräni lisäksi myös kuplamuoviin pukeutumista turvallisuussyistä. Mikäli siis katseesi tarttuu Helsingin keskustassa jesarilla ja kulplamuovilla kasattuun pyöräilijään, on se todennäköisesti itse Paldanius.

Turvallista viikkoa kaikille!