Vuodesta 2018 tulee fitnekselle herkullinen

Varmasti jokainen fysiikkalajeja seuraava muistaa kuinka viime vuonna suomalaiselle kehonrakennukselle povattiin vuodelle 2018 hautajaisia. Toinen keskustelua aiheuttanut laji oli fitness. Tänä vuonna keskustelua tuskin tulevat aiheuttamaan fysiikkalajien karsiminen vaan pikeeminkin päinvastoin niiden kasvava määrä.

Moni on povannut pahimman fitnessbuumin olevan jo takanapäin, mutta fitnesskilpailujen kasvava määrä viestii jotain aivan toista. Vuosi 2018 tuo mukanaan kolme kilpailua Helsinkiin, Lahden tutun fitneksen -superviikonlopun ja uudeksi body -kaupungiksi tulee pyrkimään tänä vuonna vanhojen tuttujen lisäksi Espoo. Joku luuli, että fysiikkalajien hämmentävin asia on arvostelukriteerit, mutta ainakin tänä vuonna se tulee ehdottomasti olemaan kilpailujen kirjo.

Kuva ifbb.com

Fysiikkaljeissa voi kilpailla Suomessa 2.3-4.3 Fitness Helsingissä GoExpossa. Nämä karkelot ovat pyörineen Messukeskuksessa jo vuodesta 2014 lähtien. Messukeskuksessa fysiikkalajit kulkevat seuraavilla nimillä: Fitness (open, teen and moms), Bikini, Sport Model, Figure ja Mens Physique.  Fitness Helsingin lisäksi Helsingissä nähdään myös suuremmalle yleisölle tutumpi Fitness Classic  21.-22.4, jossa Suomen Fitnessurheily ry tuo lavalle ensimmäistä kertaa myös wellness fitness -sarjan! Kolmas fysiikkalajien kilpailu tänä vuonna Helsingissä tulee olemaan Suomen kehonrakennusliiton SM-kilpailut Kulttuuritalolla 15.9.2018.

Espoossa puolestaan kisataan fysiikkalajeissa 16.9. Näiden kisojen taustalla on PCA Finland joka on todella onnistunut kätkemään kisoista kaiken olennaisen, mutta jäsenmaksut ovat kyllä hyvin selkeästi esillä. 😉 Tässä kohtaa on aika kaivaa popcornit esille! Osa aikaisempina vuosina IFBB alaisuudessa kisaanneista kisaajista jo on ilmoittanut siirtyvänsä tänä vuonna PCA:n alaisuuteen ja tästä seuraa tietenkin draamaa. Kilpailu on alkanut ja tällä kertaa kilpailua ei tulla käymään kisaajien välillä vaan markkinaosuuksilla.

Isoimmat fitness -kisat Suomessa tullaan jälleen näkemään Lahdessa Nordic Fitness Expo 5-7.10, jossa nähdään myös Ben Weider Legacy Cup. Expo uudistuksena minkäänlaisia karsintoja ennen itse SM -kisoja ei tulla näkemään, eli SM-kisoihin tulevat osallistumaan kaikki lavalle kipuavat.

Herkullista vuotta 2018 kaikille body -faneille!

 

Voisinko nyt pyytää anteeksi?

Koska avautuminen on nykyään muotia ja iltalehdissä on nykyisin vain joko erouutisia tai jonkun muun julkimon kaksisuuntaisia mielenterveysongelmia. Ajattelin tästä motivoituneena, että teen oman muodikkaan purkautumiseni.

_MG_9985

Olen tehnyt vuosien varrella sellaisen johtopäätöksen, että se hullu joka on joskus päättänyt ruveta kisaamaan fysiikkalajeissa on väkisinkin narsisti. Missä ei minun mielestäni ole mitään vikaa, mutta silti… Tässä vaiheessa kisakautta olisi ehkä siis kohteliasta pyytää anteeksi kaikilta läheisiltäni narsistin suosikki sanaa, eli MINÄ!

Olen täysin tietoinen siitä, että aloitan lauseita ärsyttävän usein sanalla MINÄ. Mikäli lause ei ala sanalla MINÄ, onnistun silti mainitsemaan sanan viimeistään sivulauseessa. Haluaisinkin mainita nyt ne ihmiset jotka ovat olleet kantava voimavarani tällä kisakaudella ja joiden päälle olen järjestelmällisesti oksentanut: “MINÄ, MINÄ ja MINÄ.”

Kaksoissisar
Huh, pelkkä anteeksipyyntö ei varmaan riitä. Sisareni on todistanut kisadieettiäni aivan liian läheltä! Pohjustuksena seuraavaan anteeksipyyntöön voin kertoa, että rakastan olla nakkena. Jo lapsena äidilläni oli täysi työ saada pysymään ne vaatteet päälläni. Rakastin kuulemma seisoa ruokapöydän päällä ja tietysti ihan alasti. Lapsi on terve kun leikkii… Tai sitten jotkut on vaan sekaisin jo lapsena 😀 Ja minkäs koira karvoilleen voi… Toki en seiso enää ruokapöydällä alasti ja ehkä tätä anteeksipyyntöä ei tarvitse avata enempää! Eli sori!

Äiti
Mama ei ehkä aikaisempina kisakausinani ole ihan ollut perillä millaista #bikinifitnesshelvettiä olen vetänyt. Mutta tänä vuonna hän on ihailtavan urheasti ollut pelin hengessä mukana 100%:sesti. Tämä supernainen on jopa oppinut käyttämään body -slangia ja olen kuullut tällä kisakaudella hänen suustaan mm. seuraavanlaisen kysymyksen: “Pitäisikö sun nyt tankata”. Tätä kysymystä kuunnellessani tajusin miten helkutisti jauhan itsestäni. Eli sori!

Hieroja
Tälle kisakaudelle olin asettanut tavoitteeksini paljon mainostamani muun elämän säilyttämisen. Siinä onnistuin kyllä ihan ala-arvoisesti, mutta ainakin hierojani edes yritti. Hierojani on lähes joka viikko kuunnellut sen 1-1,5h ensin hierontapöydällä maatessani kamalaa aivopieruani ja varmaan niitä ihan oikeitakin pieruja 😀 Niin tähän väliin ilmoitusluontoinen asia: “NAISET PIEREE MYÖS!”. Mutta näistä kaikenlaisista pieruista huolimatta, hierojani on jaksanut mennä syömään ravintolaan kanssa lähes joka viikko. Ravintolassa olen tietenkin rasittanut häntä teemalla MINÄ ja tähän päälle väläytellyt olemattomia käytöstapojani. Hierojani onkin mukavasti nöytynyt kohtaloonsa ja jättää tälle lokille aina lautaselleen maistiaisia siitä OIKEASTA RUUASTA. Eli sori!

Valmentaja
Taas tulee mieleen ihan loputon lista asioita joista olen pahoillani 😀 Mutta ennen kaikkea olen todella pahoillani kuvista joista valmentajani WhatsApp täyttyy. Mutta näitä kuvia en voi lähetellä kenellekään muulle ja jakaminen on jalo taito. Eli anteeksi Aleksi näistä jaoista 😀 Tiedän, että sinua ei paljon minun verisuonet kiinnosta!

Ystävät
Erityisesti kiitos tästä kesästä Hennalle. Henna on urheasti järjestänyt omat vapaapäivänsä #bikinifitnesshelvetin aikataulujen mukaan. Tiedän, että on pyllystä mennä leffaan vain silloin kun minulle sopii. Lupaan mennä kanssasi leffaan ensi viikosta alkaen silloin kun sinulle sopii! Eli sori:

Sori, MINÄ olen pahoillamme kaikest
Ymmärrän, et jengi suuttuu iha aiheest
Sori bikineist ja kliseist ja helyist
Saleist ja hiiteist ja levyipainoist

Joo ei edes kehtaa jatkaa pidemmälle tätä biisin raiskaamista! 😀
ELI sori kaikki lukijat näistä avopierusta joita olette joutuneet vuosien varrella todistamaan!

Tää postaus on hyvä päättää sanaan KIITOS!

14502849_1101677339881611_3915282004870710050_n
Lahdessa nähdään!