Aitoa Ruokaa

Kyseinen teos on homehtunut työpaikkani henkilökunnan itse luomassa minikirjastossamme jo useamman vuoden ajan. Työnantajani kehui teosta levein ottein sen julkistamisen aikoihin. Muistan myös, että kirja sai aikaan ilmestyttyään todella paljon positiivisia muutoksia, yhdessä Petos lautasella teoksen kanssa. Itse en ole kovin kiinnostunut, e-koodien maailmasta. Eräs lukijani kuitenkin suosittelija kirjaa, kun kitisin inspiskirjavinkkejä. Ajattelin antaa kirjalle mahdollisuuden.

Aitoa Ruokaa, kirjoittanut Nilsson Mats – Eric (2010)

 

Ihan hauskaa luettavaa ja hyvin kirjoitettu opus. Aihe on kamalan tylsä, mutta tekstistä on onnistuttu saamaan todella helppolukuista. Kirjassa pureudutaan ns. ruokahuijauksiin, eli e-koodimössöihin. Olen poiminut kirjasta muutaman fitnessnäkökulmasta mielenkiintoisen esimerkin:

image

  1. Avokado nimi tulee asteekien kielestä ja tarkoittaa kiveksiä. Syy näihin miehen sukupuolielimien siemenpusseihin on hedelmien kasvutapa, joka tapahtuu pareittain n. 20 metrin korkuisissa puissa.
  1. Fitnesssjäätelö, eli cheat meal nro. 1 Ben & Jerry! Kyseinen valmistaja on saanut Suomessa kovan haipin bodypiireissä. Jäätelönvalmistajana Ben & Jerry eetisessä mielessä loistavavalinta. Yhtiö on sitoutunut tekemään kaikki tuotteensa reilun kaupan tuotteista, mutta vain jos sellaisia on saatavilla.
  1. Olen aikasemminkin kijoitellut vähän kananmunista, mutta löysin kanamunien valintaan jälleen uutta tietoa. Aikaisemmin olen uskonut, että oranssinkeltainen keltuainen viestisi paremmasta rasvahapporankenteesta, mutta näemmä kanoille voidaan myös syöttää sallittuja luontaisia väriaineita! Nämä väriaineet ovat esimerkiksi leväjauho ja paprikajauhe. Kuulostaa kyllä hurjalle ja aika kalliille toimenpiteelle, joten suhtaudun tähän tietoon kriittisesti. Mutta, silti!
  1. Sei, tämän suosikki kalani nauttiminen on jatkossa entistä nautillisempaa, kun tiedän että sen pyydystäminen ei edistä liikakalastusta!

Kirja kannattaa lukea vaikka ei ruuan ns. sisällöstä oliskaan kiinostunut. Kirjassa on paljon nippelitietoa ruuan ystäville.

Kiitos vinkistä nimimerkki Ninna <3

image