Hyvästit suomalaiselle kehonrakennukselle?

Linda_Paldanius_kehonrakennus
Lähde: youtube.com

Aika moni varmasti bongasi eilisen Suomen Fitnessurheilu ry:n tiedotteen, jossa Olympia statuksen nimissä ollaan päädytty ratkaisuun missä kehonrakennus siirtyy WADA:n doping säännösten alaiseksi lajiksi. Ei tarvitse olla edes fiksu päättellessään, että kehonrakennuksessa kilpailevat olisivat kasvattaneet lihaksiaan pelkällä kaurapuurolla ja armottomalla treenillä. Uusi doping vapaa aika koittaa kehonrakennukselle ensi vuonna ja ennen tätä tilanne on ollut seuraava:

Suora lainaus Suomen Kehonrakennusliiton sivuilta:

”Suomen Kehonrakennusliitto ry on järjestänyt kehonrakennuskilpailuja Suomessa vuodesta 1971 lähtien. Myöhemmin lajivalikoimaan tuli myös fitness eri muodoissaan. Kehonrakennusliitosta erilleen perustettiin SuomenFitnessurheiluliitto ry, vastaamaan IFBB:n fitnesslajeista Suomessa. SuomenKehonrakennusliitto ry. jatkoi IFBB:n alaisten kehonrakennuskilpailujen järjestämistä. Tämä on tilanne ollut tähän päivään asti.

Nyt Suomen Fitnessurheilu ry on yksipuolisesti, ilman neuvotteluja, ilmoittanut, että vuoden 2018 alusta lähtien he järjestävät IFBB:n kehonrakennuskilpailut Suomessa. Perusteluina jäsenyys SuomenOlympiakomiteassa, johon myös kehonrakennuksen haluavat, sekä se, että yhdessä maassa voi olla vain yksi jäsenyhdistys IFBB:n alla. Näinhän tavallaan on ollutkin, vaikka olemme jakaantuneet kahteen osastoon.

Suomen Kehonrakennusliiton hallitus jää miettimään jatkotoimia. Selvää kuitenkin on, että Suomen Kehonrakennusliitto ry pyrkii jatkossakin ylläpitämään ja kehittämään kehonrakennusurheilua Suomessa, kuten on tehnyt jo kohta 50 vuoden ajan. Tulemme järjestämään kansallisia kilpailuja ja Suomenmestaruuskilpailuja, sekä lähettämään kilpailukykyisiä kilpailijoita ulkomaille, kuten tähänkin asti. Tiedotamme heti, kun saamme selkeyttä asioihin.”

Muutoksiin liittyy aina kasvukipuja ja niitä on ilmassa nytkin. Sosiaalisessa mediassa moni maalaili suomalaisen kehonrakennuksen tulevaisuuden makaavan yksinomaan ammattilais statuksen itselleen jo saavuttaneiden käsissä. Uusia nimiä ei Suomen rajojen ulkopuolella enää palkintosijoilla odoteta näkyvän.

Uusi alku ei kuitenkaan ole välttämättä uhka vaan usein myös mahdollisuus. Jatkossa miehille tarjoutuu mahdollisuus kilpailla saman päivän tai viikonlopun aikana esimerkiksi kombolla: CBB, Men’s Physique ja kehonrakennus. Aivan kuten naisilla on yhtä hyvä mahdollisuus kilpailla saman viikonlopun aikana Bikini Fitneksessä, Wellness Fitneksessä ja Body Fitneksessä. Fitness voidaan jättää aika suurella todennäköisyydellä pois laskuista, koska nyt syksyn SM -kisoissa nähtiin lavalla vain kaksi kilpailijaa. Aikaisemminhan tänä vuonna Suomen Fitnessurheilu ry asetti lajille vuodelle 2018 kahdeksan kilpailijan rajan, jotta lajin tulevaisuus olisi turvattu. Ai niin, ei pidä unohtaa vielä juniori ja masters sarjoja.

Näin ne vaan asiat tuppaa muuttumaan vai kuinka moni teistä olisi uskonut, että huulirasvassa voi olla dopingia? 😀 Fitness -lajeihin vielä palatakseni. Vuodesta 2018 on tulossa enemmän kuin mielenkiintoinen päivettyneiden kehojen parissa!

 

NFE suorana Yle Areenasta sunnuntaina!

Sunnuntaina sinulla on oiva mahdollisuus katsoa Body Fitneksen SM -kisoja suorana Yle Areenasta. Areenan suora lähetys alkaa sunnuntaina 8.10 klo 11.55 ja on kestoltaan noin kaksi tuntia. Tämä on ensimmäinen kerta kun katsojat pääsevät seuraamaan fitness -kisoja netti-tv:n välityksellä kotisohvalta käsin. Klo 14.55 puolestaan starttaa Bikini Fitneksen SM, jonka suoran lähetyksen löydät täältä. Tämän yhteistyön eteen Nordic Fitness Expo ja Suomen Fitnessurheilu ry ovat uurastaneet vuosia. Ehkä siis vielä joku päivä fysiikkalajit tullaan mieltämään jonkin sortin urheiluksi. Yksikään fysiikkalaji ei kuitenkaan ole puhtaasti kauneuskilpailu tai vaikkapa pelkkään painonpudotukseen keskittyvä mittelö. Fysiikkalajeissa kilpaileminen vaatii joka tapauksessa aina myös sitä kuuluisaa urheilua. Ja onhan tämä uusi sopimus aivan mahtava etenkin kotoa käsin kisoja seuraavan katsojan kannalta. Muistan itsekin päivittäneeni useampana vuotena ihan tuskassa kaiken maailman body Facebook -sivuja kisojen tuloksia metsästäessäni. Tämä jos mikä tuntuu vähän hassulle. #luotettavalähde 😀

Linda_Paldanius_body_fitness_suorana

Omat odotukseni Lahteen ovat korkealla. Elimistöstäni tilapäisesti tällä viikolla vallan ottanut flunssanpoikanen on vihdoin päättänyt siirtyä jonkun muun päänvaivaksi. Näillä näkymin messuilla päivystää Supermass ständillä energinen Paldanius sunnuntaina 8.10 klo 9.00-18.00!

 

Linda_Paldanius_NFE