Kaupunkiradion haastattelu

Olen suoraan sanottuna todella kyllästynyt jauhamaan Muodonmuutoksia -dokumentista. Ennen vappua hyväksyin kuitenkin yhden haastattelupyynnön joka tuli Laajasalon radiolinjan opiskelijoilta. Olen itse pohtinut kyseisen tutkinnon suorittamista ja tästä syystä olin enemmän kuin innoissani, kun sain kutsut Kaupunkiradioon.

Kaupunkiradio on siis mm. Laajasalon radiolinjan opiskelijoiden tuottama radiokanava. Mikä olisikaan parempi tapa tutustua tähän koulutusohjelmaan kuin mennä haastatteltavaksi! Haastattelun aihe tosin oli aika kulunut, eli bikini fitness ja Muodonmuutoksia -dokumentti. Aiheesta huolimatta meillä oli todella hauskaa joka johtui ihan puhtaasti todella mukavista haastattelijoista! Samalla sain upean mahdollisuuden kysellä opiskelusta Laajasalossa.

Haastattelun voit kuunnella täältä.

Linda_Paldanius_bikini_fitness

Ihanaa sunnuntaita kaikille <3

Muodonmuutoksia -dokumenttiprojekti

On vuosi 2016 ja kalenteri näyttää toukokuun 31:stä. Off-seasonin viimeiset päivät ovat käsillä ja olen valmistautumassa syksyn bikini fitness -kisakauteen. Olen nauttimassa tuona kauniina toukokuisena päivänä bikinien suunnittelupalaverin tuomasta kisafiiliksestä. Tulevan kisakauden uusien kisabikinien hohtavan punainen kangas kädessä istuessani puhelimeni vaativa pirinä keskeyttää euforisen glitterihaaveiluni. Puhelimeen vastaaminen paljastaa soittajaksi Ylen dokumenttielokuvaohjaajan Kati Juuruksen. Kati kertoo suunnittelevansa dokumenttia bikini fitneksestä ja ilmaisee olevansa kiinnostunut haastattelemaan minua projektin tiimoilta. Sovimme tapaamisen heti seuraavalle päivälle Ylen pääkonttoriin Pasilaan, jossa alamme yhdessä miettiä: “Mitä ihmettä tämä valtaisan suosion nuorten naisten keskuudessa saavuttanut ja median paljon parjaama fysiikkalaji nimeltä bikini fitness oikein on?” Siitä se ajatus niin sanotusti lähti ja lopulta päädyn selvittämään Katille tätä mystistä ja usein hyvin väärinymmärrettyä bikini fitneksen sielunmaisemaa, lajin luonnetta, hulluutta ja lajin sisälle kätkeytyviä kauneusihanteita seuraavien kahdenkymmenen viikon ajan.

Miten omasta mielestäni tässä onnistuin? Noh, suoraan sanottuna en kovin hyvin. Haastattelujen teko oli yllättävän haastavaa, koska niissä  nauraminen oli kiellettyä. Kaikki jotka tuntevat minut tietävät, että olen ihan megalomaaninen räkättirastas. Dokumentissa puolestaan esiinnyn maailman takakireimpänä kiukkupyllynä. Ymmärrän kyllä, että kukaan ei jaksa kuunnella kun yritän hirnumiseni välistä kertoa ”asiaa”. Toisinaan taas pelkäsin, että tuleeko oikeasti se hetki kun hakkaan jonkun kuvausryhmän jäsenen. Olin oikeasti välillä todella lopussa toiston määrään. Samaa kohtausta saatettiin kuvata se sata kertaa ja aina kaikki extra 99 kertaa olivat yhtä tylsiä 😀 Sen näkee naamasta kun lakkaa saamasta, vai miten se meni 😀

Dokumentin voit katsoa ennakkoon Yle Areenasta tai tänään televisiosta Yle1 klo 21.30.