Hyvästit suomalaiselle kehonrakennukselle?

Linda_Paldanius_kehonrakennus
Lähde: youtube.com

Aika moni varmasti bongasi eilisen Suomen Fitnessurheilu ry:n tiedotteen, jossa Olympia statuksen nimissä ollaan päädytty ratkaisuun missä kehonrakennus siirtyy WADA:n doping säännösten alaiseksi lajiksi. Ei tarvitse olla edes fiksu päättellessään, että kehonrakennuksessa kilpailevat olisivat kasvattaneet lihaksiaan pelkällä kaurapuurolla ja armottomalla treenillä. Uusi doping vapaa aika koittaa kehonrakennukselle ensi vuonna ja ennen tätä tilanne on ollut seuraava:

Suora lainaus Suomen Kehonrakennusliiton sivuilta:

”Suomen Kehonrakennusliitto ry on järjestänyt kehonrakennuskilpailuja Suomessa vuodesta 1971 lähtien. Myöhemmin lajivalikoimaan tuli myös fitness eri muodoissaan. Kehonrakennusliitosta erilleen perustettiin SuomenFitnessurheiluliitto ry, vastaamaan IFBB:n fitnesslajeista Suomessa. SuomenKehonrakennusliitto ry. jatkoi IFBB:n alaisten kehonrakennuskilpailujen järjestämistä. Tämä on tilanne ollut tähän päivään asti.

Nyt Suomen Fitnessurheilu ry on yksipuolisesti, ilman neuvotteluja, ilmoittanut, että vuoden 2018 alusta lähtien he järjestävät IFBB:n kehonrakennuskilpailut Suomessa. Perusteluina jäsenyys SuomenOlympiakomiteassa, johon myös kehonrakennuksen haluavat, sekä se, että yhdessä maassa voi olla vain yksi jäsenyhdistys IFBB:n alla. Näinhän tavallaan on ollutkin, vaikka olemme jakaantuneet kahteen osastoon.

Suomen Kehonrakennusliiton hallitus jää miettimään jatkotoimia. Selvää kuitenkin on, että Suomen Kehonrakennusliitto ry pyrkii jatkossakin ylläpitämään ja kehittämään kehonrakennusurheilua Suomessa, kuten on tehnyt jo kohta 50 vuoden ajan. Tulemme järjestämään kansallisia kilpailuja ja Suomenmestaruuskilpailuja, sekä lähettämään kilpailukykyisiä kilpailijoita ulkomaille, kuten tähänkin asti. Tiedotamme heti, kun saamme selkeyttä asioihin.”

Muutoksiin liittyy aina kasvukipuja ja niitä on ilmassa nytkin. Sosiaalisessa mediassa moni maalaili suomalaisen kehonrakennuksen tulevaisuuden makaavan yksinomaan ammattilais statuksen itselleen jo saavuttaneiden käsissä. Uusia nimiä ei Suomen rajojen ulkopuolella enää palkintosijoilla odoteta näkyvän.

Uusi alku ei kuitenkaan ole välttämättä uhka vaan usein myös mahdollisuus. Jatkossa miehille tarjoutuu mahdollisuus kilpailla saman päivän tai viikonlopun aikana esimerkiksi kombolla: CBB, Men’s Physique ja kehonrakennus. Aivan kuten naisilla on yhtä hyvä mahdollisuus kilpailla saman viikonlopun aikana Bikini Fitneksessä, Wellness Fitneksessä ja Body Fitneksessä. Fitness voidaan jättää aika suurella todennäköisyydellä pois laskuista, koska nyt syksyn SM -kisoissa nähtiin lavalla vain kaksi kilpailijaa. Aikaisemminhan tänä vuonna Suomen Fitnessurheilu ry asetti lajille vuodelle 2018 kahdeksan kilpailijan rajan, jotta lajin tulevaisuus olisi turvattu. Ai niin, ei pidä unohtaa vielä juniori ja masters sarjoja.

Näin ne vaan asiat tuppaa muuttumaan vai kuinka moni teistä olisi uskonut, että huulirasvassa voi olla dopingia? 😀 Fitness -lajeihin vielä palatakseni. Vuodesta 2018 on tulossa enemmän kuin mielenkiintoinen päivettyneiden kehojen parissa!

 

NFE 2017

Linda_Paldanius_supermass_nfe

Messut kysyvät aina omanlaista kisakuntoa myös messulla vierailevilta ja niillä työskenteleviltä ihmisiltä. Kisakuntoa tarvitaan niin fyysiseen että henkiseenkin rasitukseen, jonka messuilla vieraileva henkilö tulee kohtaamaan fitneksen yliannostuksen muodossa. Itse olin messuilla vain sunnuntaina. Mikäli olisin vetänyt saman yhdeksän tunnin setin myös lauantaina, olisin todennäköisesti vielä tälläkin hetkellä aika lopussa. Olen kuitenkin nyt toipunut jo ihan kiitettävän hyvin viikonlopun fitnesskrapulasta ettävoin sanoa olevani taas alussa. Uuden alun kunniaksi olen tiivistänyt fitnessmessujen syvimmän olemuksen muutaman alaotsikon alle.

 

Linda_Paldanius_m-nutrition

Proteiinipatukka

Kolmen eri lavan väliä juostessa messuilla vieraileva messuilija voi helposti kerryttää elismistöönsä yliannostuksen sokelialkoholeja, joista ei suinkaan tule humalaan vaan ennennäkemättömän täyteen suolistokaasua. Tänäkin vuonna itseensä pystyi pumppaamaan järkyttävän määrän kuplia periteisten patukoiden ohella mm. karkeilla ja jäätelöillä jotka olivat täynnä makua, ei vaan proteiinia 😀

Ikä

Uutena ilmiönä aikaisempiin vuosiin verrattuna messukävijän keski-ikä tuntui olevan tänä vuonna kaksikymmentä ja ihan vähän päälle. Olin mukana sadassa ja yhdessä kaverikuvassa. Jokaisessa kuvassa olin 100% vanhin 😀 Ei vaan, mutta täysi-ikäisyyden päälle lisättävät kymmen extra vuotta näkyvät ilmeisesti nilkoissa. Messujen jälkeisenä sunnuntai-iltana nilkkojeni ympärille oli kertynyt upea nesterengas sukanvarren ja lenkkareiden reunan väliin.

Valot

Usein puhutaan siitä, että lavavalot ovat niin kovat, mutta kyllä valot ovat julmat myös messualueella. Messuilla napsituissa kuvissa jengi näyttää ihan Pandakarhuille 😀

Käheä ääni

Tiesin jo aamuviideltä herätessäni sunnuntaiaamuna, että ääneni ei tule kestämään koko päivää ja niin se ei kestänytkään. Oli aidosti ja oikesti ihan sairaan mukava nähdä niin paljon kavereita. Lisäksi olin super otettu siitä, että todella moni etenkin Snapchatin (linda.paldanius) seuraajani tuli ilmiantamaan itsensä. Kiitos ihan superisti kaikille ihanille ihmisille, jotka uskaltauduitte juttusilleni sunnuntaina!

Linda_Paldanius_Supermass