Vuodesta 2018 tulee fitnekselle herkullinen

Varmasti jokainen fysiikkalajeja seuraava muistaa kuinka viime vuonna suomalaiselle kehonrakennukselle povattiin vuodelle 2018 hautajaisia. Toinen keskustelua aiheuttanut laji oli fitness. Tänä vuonna keskustelua tuskin tulevat aiheuttamaan fysiikkalajien karsiminen vaan pikeeminkin päinvastoin niiden kasvava määrä.

Moni on povannut pahimman fitnessbuumin olevan jo takanapäin, mutta fitnesskilpailujen kasvava määrä viestii jotain aivan toista. Vuosi 2018 tuo mukanaan kolme kilpailua Helsinkiin, Lahden tutun fitneksen -superviikonlopun ja uudeksi body -kaupungiksi tulee pyrkimään tänä vuonna vanhojen tuttujen lisäksi Espoo. Joku luuli, että fysiikkalajien hämmentävin asia on arvostelukriteerit, mutta ainakin tänä vuonna se tulee ehdottomasti olemaan kilpailujen kirjo.

Kuva ifbb.com

Fysiikkaljeissa voi kilpailla Suomessa 2.3-4.3 Fitness Helsingissä GoExpossa. Nämä karkelot ovat pyörineen Messukeskuksessa jo vuodesta 2014 lähtien. Messukeskuksessa fysiikkalajit kulkevat seuraavilla nimillä: Fitness (open, teen and moms), Bikini, Sport Model, Figure ja Mens Physique.  Fitness Helsingin lisäksi Helsingissä nähdään myös suuremmalle yleisölle tutumpi Fitness Classic  21.-22.4, jossa Suomen Fitnessurheily ry tuo lavalle ensimmäistä kertaa myös wellness fitness -sarjan! Kolmas fysiikkalajien kilpailu tänä vuonna Helsingissä tulee olemaan Suomen kehonrakennusliiton SM-kilpailut Kulttuuritalolla 15.9.2018.

Espoossa puolestaan kisataan fysiikkalajeissa 16.9. Näiden kisojen taustalla on PCA Finland joka on todella onnistunut kätkemään kisoista kaiken olennaisen, mutta jäsenmaksut ovat kyllä hyvin selkeästi esillä. 😉 Tässä kohtaa on aika kaivaa popcornit esille! Osa aikaisempina vuosina IFBB alaisuudessa kisaanneista kisaajista jo on ilmoittanut siirtyvänsä tänä vuonna PCA:n alaisuuteen ja tästä seuraa tietenkin draamaa. Kilpailu on alkanut ja tällä kertaa kilpailua ei tulla käymään kisaajien välillä vaan markkinaosuuksilla.

Isoimmat fitness -kisat Suomessa tullaan jälleen näkemään Lahdessa Nordic Fitness Expo 5-7.10, jossa nähdään myös Ben Weider Legacy Cup. Expo uudistuksena minkäänlaisia karsintoja ennen itse SM -kisoja ei tulla näkemään, eli SM-kisoihin tulevat osallistumaan kaikki lavalle kipuavat.

Herkullista vuotta 2018 kaikille body -faneille!

 

Rakettirepulla ei saa pokaaleja

Jostain ihmeen syystä olin ajatellut, että tämän viikonlopun ykkösasusteeni on rakettireppu. Idea osoittautui huonoksi ja kokemuksesta voin nyt kertoa, että rakettireppu selässä ei pärjää bikini fitness kisoissa.

0839ee4c67f6b4778b0b51c916aabc5e
http://www.eastlabs.sk/en/photo-gallery/2016-nordic-pro-legacy-cup/2016-nordic-legacy-bikini-semifinal-163cm

Lauantaina virittäydyin rakettireppuuni hyvissä ajoin ennen Ben Weider-lavalle nousua. Lavalla kuitenkin huomasin, että reppu oli jotenkin epäkunnossa. Vaikka kuinka yritin, en noussut ilmaan! Jalat vatkasivat siihen tahtiin, että meinasin juuri ja juuri pysyä pystyssä. Tämä näkymättömyysviitan alla ollut rakettireppu oli vaikuttava näky lavalla. Armottoman jalkojen vatkauksen kruunasin kehnoilla poseilla. Mutta ei hätää, en olisi pärjännyt Ben Weiderissä ilman reppua tai huonoja poseja. Lihasmassani etenkin jaloissa oli auttamattomasti liian pieni.

Bikini TOP 3 -163cm
Bikini TOP 3 -163cm

Lauantaista en oppinut juuri mitään ja päätin kantaa rakettirepun mukana SM-kisoihin. Muutin kuitenkin etuasentoani ja säilytin aika kovan jalkojen vatkauksen. Jännä kyllä, mutta sunnuntaina näytin lineup:ssa aika vanhalla ja isolle luuskalle. Kai on pakko myöntää, että mä kohta oon 30 v. ja painonkin olisi yhtäkkiä pitänyt olla -4kg. Vaikka itse olin enemmän kuin tyytyväinen lookkiini ja kuntoon… Ansaitsin viimeisen vertailurivistön. Luuska ei siis ollut lähelläkään finaalipaikkaa.

nfe2016-4300

Kaiken kaikkiaan tämä fitness -viikonloppu oli todella onnistunut ja en ole pitkään aikaan nauranut yhtä paljon. Tein parhaani ja en muuttaisi mitään.

screenshot_2016-10-09-19-35-00

Mun oli pakko saada kaikki tänä viikonloppuna selkään ja siksi otin myös Ilona Siekkisen <3