Terveelliset herkut, hyvästi joulun pöhö

Joulun jälkeen moni kamppailee herkkukierteen kanssa. Suu jauhaisi mielellään koko ajan. Tässä joulun aiheuttamassa purukaluston jauhamisvimmassa purukumi on laiha lohtu. Mutta mitä ihmettä sinne suuhun ähtää kun pakko päästä jauhamaan?

Tässä muutama muistutus niistä terveellisistä herkuista.

Ihan ensimmäisenä kannattaa alkaa hyödyntämään pakastinta. Joulun alla etenkin jääkaapin ovi on käynyt niin tiuhaan, että annetaan sen levätä hieman. Mikäli pakastimeen on jäänyt joulutorttu- tai piparkakkutaikinaa suosittelen pohtimaan vaihtoehdoista syntisintä, eli roskakoria. Inhoan heittää ruokaa roskiin, mutta kyseiset tuotteet on todella vaikea luokitella ruuaksi 😀 Mikäli roskakori on liian hasardi vaihtoehto muista tarjoilla viimeisetkin sokeripötköt uuden vuoden vieraille 😉 Eli missio: “Tee muista lihavia, niin näytät itse paremmalle” 😉

Palataanpa vielä siihen mitä terveellistä sinne pakastimeen kannattaa laittaa. Pakastimeen minulla on kaksi super herkkua jotka ovat banaani ja viinirypäleet. Jäiset viinirypäleet ovat sairaan hyviä esimerkiksi leffojen kylkeen. Mikäli tämä kylkiäinen kuulostaa köyhälle, kokeile hieman enemmän vaivaa vaativaa banaania. Pari jäistä banaania blenderiin yhdessä soijamaidon kanssa takaa sinulle frozen yogurt makuelämyksen 😛

Mikäli pakastin tuntuu vieraalle ja haluat pysytellä jouluna tutuksi tulleen jääkaapin parissa suosittelen Alpron Natural with Almonds Manteleilla. Ihan kuin jotain vanukasta (100g sis. 54 kcal). Tätä kannattaa maistaa myös esimerkiksi tuoreen pinaatin kanssa. Ruokalusikallinen salaatin päälle ja alkaa ne pupujen rehut taas maistumaan!

Omenat etenkin punaiset omenat ovat nyt super maukkaita ja edullisia, joten täytä jääkaappi niillä. Omenasta valmistat myös kätevästi mukavan pimeiden iltojen lohdun. Vanha Kunnon uuniomena on suussa sulavaa. Pilko omenat lohkoiksi ja laita noin 200 asteeseen uuniin 15-20 minuutiksi. Päälle voit heittää vähän kaurahiutaleita ja kylkeen esimerkiksi aikaisemmin esiteltyä frozen yogurttia. Mikäli banaanien jäätymistä ei jaksa odottaa, kokeile pilttejä tai vähäkalorisia mehukeittoja. Ihan sairaan hyvää!

12271516_10153716293966250_1207278818_o