Miten sä voit juoda alkoholia!?!

Linda_Paldanius_urheilija_alkoholi

Viikonloppuna nautin vapaistani ihanien ystävieni seurassa. Samalla sain taas huomata, miten mustavalkoisessa maailmassa elämämme. Sosiaalinen media on siinä mielessä ovela ja koukuttava, että monesti saattaa syntyä sellainen harhakäsite, jossa tuntemattomasta tulee tuttu. Ehkä kaikista harhaanjohtavin sosiaalinen media on Snapchat. Snapchat ottaa seuraajan mukaan “kaikkialle”, mutta oikeasti kukaan ei  ole mukana missään. Yksityisyys on esimerkiksi itselleni oikeuden lisäksi myös valinta. Kun vietän aikaani ystävieni kanssa, mm. Snapchatini laulaa hyvin rajatusti. Sama pätee kaikkiin muihinkin mm. ihmissuhteisiin, eli sellaisiin asioihin jotka ovat niitä kaikista henkilökohtaisimpia.

Viikonloppuna törmäsin kuitenkin jälleen siihen, miten luomme ihmisistä ihan hölmöjä oletuksia pelkän sosiaalinen median perusteella. Yksi tällainen hassu juttu on alkoholi. Koska olen kilpaillut fysiikkalajien parissa se on aiheuttanut minulle kiellon käyttää alkoholia. Tämä on sinällään hivenen merkillistä, koska käsittääkseni Suomessa tuo alkoholin nauttimiseen vaadittava laillinen ikäraja on 18 vuotta. Olen kyllä ollut raivoraitis kaksi kokonaista (2014-2015) vuotta. Syy raivoraittiuteen oli se, että minulle ei vain yksinkertaisesti maistunut. Raivokkaalla raittiudellani ei sinällään ollut mitään tekemistä kuntosaliharrastukseni kanssa. Satunnainen lasi viiniä ei todellakaan pilaa yhdenkään urheilijan elämää. Kahden vuoden tipattomani päätin lopulta vuoden 2015 Unkarin MM-kisoihin. Olin ollut tuolloin 30 viikkoa kisadieetillä ja kisojen jälkeen tuli sellainen fiilis, että nyt voisin juoda yhden alkoholijuoman. Join lopulta kolme.

Reilun viikon päästä täytän 29 -vuotta. Koen olevani jo sen ikäinen, että minun ei tarvitse enää selitellä kenellekään miksi olen esimerkiksi eksynyt yökerhoon. Mutta koska en jaa alkoholinkäyttöäni somessa, en mustavalkoisessa maailmassa yksikertaisesti sitä tee 😀

En koskaan ole ylimielinen, vaan yleensä ystävällinen kaikille ihmiselle, jotka uskaltauvat juttusilleni, mutta välillä urheilullisella ihmisellä ulkona käyminen on aika raskasta. Humalassa ihmiset päästävät usein suustaan kaikkea sellaista, jota he eivät selvinpäin välttämättä sanoisi. Välillä on vaan itsellänikin mukavampaa kun korvaan huudetaan: ”Ootko sinä se fitnessmimmi, miten sä voit juoda alkoholia?” että ”En ole, mun nimi on Linda ja oon optikko.” ”Ahaa, okei mukavaa iltaa!” Näin lupa alkoholin käyttöön on myönnetään helposti, eikä sinusta tehdä välittömästi jonkin sortin rikollista! 😀

Paldaniuksen pikadieetti ohjeet

Viime viikolla verkko tarjosi taas ihmetystä aiheuttavan uutuuden pikadieettien saralla. Talouselama.fi esitteli 1.8 nettiartikkelissaan uuden jenkkimarkkinoille ilmestyneen AspireAssist -laihdutuskoneen. Artikkelissa kerrottiin kuinka osa kriitikoista kutsuu tätä uutta laihdutus konetta ”avustetuksi bulimiaksi”. Eikä ihme, jos sattuu perehtymään yhtään kyseisen laitteen toimintaperiaatteisiin, noin niin kuin maalaisjärjellä. AspireAssist -laihdutuskonee toimii niin, että se pumppaa vettä vatsalaukkuun ja imee sen jälkeen osan sisällöstä pois. Näin laitteen avulla voidaan poistaa noin kolmanneksen äskettäin nautitusta ruuasta.

Huh, huh. Mutta näin se vaan menee aina näiden “pikadieettien” kanssa, että niihin liittyy usein sana vaarallinen ja toisena hyvänä kakkosena sana kyseenalainen. Olisihan se ihanaa, jos olisi olemassa matala aita ja tämä pätee monellakin elämän osa-alueella. Pakko myöntää, että esimerkiksi Ammattikorkeakouluopinnoissa kaipasin lähes viikoittain sitä matalaa aitaa. Helkutti kun ne ryhmätyöt ja kaiken maailman portfoliot ottivat välillä päähän. Ei sitä energiaa tuntunut ikinä olevan niin paljon, että olisin halunnut paneutua innolla kyseisiin korkeiden aitojen pikajuoksuihin.

Pikadieeteistä inspiroituneena ajattelin, että jaan muutaman oman elämäni “pikadieetti” vinkin. Tarkoituksenani ei ole tietenkään pilkata ketään, vaan päästää oma kieleni poskelle. Jotenkin kieleni on viime aikoina ollut kiinni kitalaessa ja se on alkanut haista. Haluan siis vain tuulettaa omaa leipäläpeäni 😀

_MG_9985

Viisaiden juoma

Kaikki täysi-ikäiset tietävät, että “pari” lasia viiniä juhlavan tuulen yhdessä takaa seuraavana päivänä raadollisen ilmestyksen. Tämä “pari” viisasta juomaa kannattaa mitoittaa niin, että seuraavana päivänä ruoka ei maistu posliinin halailun yhdessä. Mikäli kuitenkin epäonnistut juhlavan juoman nauttimisen jälkeisenä aamuna mustan purjon viljelyltä, ei hätää! Elimistö on kuitenkin todennäköisesti alkoholin diureettisen ominaisuuden vuoksi mukavan rutikuiva. Kakkakin tuoksuu sen verran, että puhdistus tuntuu (myös omassa) nenässä enemmän kuin tehokkaalta. HUOM! Ränni ei toimi kovin hyvin muilla kuin ammattilaisilla. Joten kokeile kerran ja jätä ammattilaisille.

Älä urheile

Mikäli treenaat kovaa sanotaan vaikkapa viisi kertaa viikossa punttia, kokeile skippaamista. Lihaspaineiden hävitessä kehosta, menetät mukavasti myös lihasturvotuksen yhteydessä lihaksiin sitoutunutta nestettä. Siksipä esimerkiksi joillakin paino voi näyttäytyä jopa kilon korkeampana kovan jalkatreenin jälkeisenä aamuna. HUOM! Toimii todella huonosti pitkinä ajanjaksoina, tilanne voi kovan luokan skippauksena kääntyä jopa päälaelleen.

Hieronta

Tätä kannattaa vältellä mahdollisimman pitkään, jotta saat kerralla paremman tuloksen. Kun maltat odottaa niin pitkään, että esimerkiksi jaloissa on lähinnä pahkuroita aineenvaihdunnan totaali jumin jäljiltä, mene hierojan pöydälle todella kovaan jalkahierontaan. Lupaan, että menetät pissimällä viimeistään seuraavan yön vessassa ravaus tuokioiden välillässä puoli kiloa elopainoa.

Ruoka

Mikäli olet onnistunut omalla mielenlujuuden voimalla sinnittelemään pitkän ajan alhaisilla kaloreilla ja yhtäkkiä painon laskusi pysähtyy. Kokeile ruokaa. Eli käytännössä, tee hiilaritankkaus. Tankkauksen jälkeen huomaat taas hikoilevasi ja parin päivän päästä huomaat painosi alkavan taas laskea. HUOM! Todella vaikea antaa parempia ohjeita kenellä toimii ja kenellä ei. Kaikki me olemme yksilöitä…

Fyysinen mielihyvä

Tähän kohtaan en viitsi kirjoittaa sitä ilmeistä, mutta parin kuukauden jatkuneen tiukan risti istunnan jälkeen voit räjäyttää pankin kertaheitolla ja pudottaa jopa sen puoli kiloa painoa. Toinen hyvä kokemus voi olla kylpylä. Irtaudu arjen stressistä ja lillu kuumavesi altaissa useampi tunti. Kortisolitasot laskevat vauhdilla ja taas olemme onnistuneet hukkaamaan puoli kiloa.

Niin ja sitten oli niitä dieettejä kuten terveelliset elämäntavat yms. Mutta ne on kyllä korkeiden aitojen juttuja, joten jätetään niistä paasaaminen jollekin ihan muulle.

Rakkautta kaikkien viikkoon 😉