Jodel

Kaikille jotka eivät tiedä mikä Jodel on, niin otetaanpa heti tähän alkuun Wikipedian suora lainaus sanasta Jodel:

Jodel on mobiiliviestintäsovellus, jonka pääasiallinen käyttäjäryhmä on korkeakouluopiskelijat. Sovellus antaa käyttäjien lähettää anonyymisti viestejä (”jodlausta”), jotka näkyvät 10 kilometrin säteellä oleville käyttäjille. Jodel käyttää paikantamiseen GPS-tekniikkaa. Viesti voi olla kuva tai 230 merkin pituinen teksti. Kuvan päälle saa luotua lyhyen kuvatekstin. Jokaista Jodeliin lähetettyä viestiä voi kommentoida sekä äänestää ylös tai alas, ja jos viesti saa viisi alas-ääntä, se poistuu. Jodel julkaistiin vuoden 2014 lokakuussa, ja jo vuoden 2015 huhtikuussa sillä oli 100 000 käyttäjää ja lokakuussa yli miljoona. Toukokuussa 2016 sovelluksella kirjoitettiin 600 000 viestiä päivässä.”

 

Oma suosikki kanavani Jodelissa on ehdottomasti kuntosali -ryhmä. On mahtavaa nähdä millaiset asiat askarruttavat treenaajien elämää. Vaikka Wikipedian mukaan tyypillinen jodlaaja on korkeakouluopiskelija, rohkenen vahvasti epäillä tätä väitettä. Jodlaajien kirjoitusasusta on hyvin usein luettavissa käyttäjien nuori ikä. Ehkä juuri tästä syystä kanavien kysymysten asettelu on usein hyvin kärkästä. Se tekeekin kommenteista ja kysymyksistä aika ajoin hyvin viihdyttäviä. En ole itse koskaan innostunut lukemaan blogeja, mutta ehkä Jodel on minulle jonkin sortin vastine blogien viihteelliselle sisällölle. Poimin alle muutaman hulvattoman esimerkin omalta suosikki kanavaltani. Ja kyllä, tiedän olevani nyt vähän ilkeä ja että aloittelija on aloitteja. Mutta silti, huvinsa kullakin! 😀 Minulla se on tällä hetkellä Jodel.

“Oon siro pieni nainen, aloitin treenaamisen 2kk sitten ja tuntuu et oisin entistä hoikempi, rasvan määräki on kropassa pienentyny mut nyt kävin puntarilla ja paino noussu alottamisesta 2kg. Voiko olla tullu pelkkää lihasta?”

Eli onko sittenkin olemassa naisia joiden kannattaa miettiä paljonko kuntosalilla kannattaa käydä, jotta he eivät kasva liian isoksi. :DDDD

 

“Löytyykö netistä järkevää ruokavaliota? Ei pelkkää puuro-rahka-kana settiä… Kyllästyttää tää joka päivä aivan eri tavalla syöminen ja jatkuva herkuttelu.. tuskin tukee lihaskasvua 😀

-Eli ei puuroa, rahkaa, kanaa tai seitiä ja muuten toiveissa oli mahdollisimman yksipuolinen ruokavalio?

 

“Mikä on lopputulos jos syön tarpeeksi prodea, mutta muuten makrot ei tule täyteen päivältä? Saanko kasvatettua lihasta?”

-Toivottavasti näissä proteiini painotteisissa lihaksen kasvatus talkoissa on mukana vaikkapa kuntosaliharjoittelu. Mutta luulen että tästä proteiinin puputuksesta seuraa mustahko ja kova paksusuolen sisältö 😀 Toki miksei myös lihas kasvaisi? Hiilarilla palautuminen voi kuitenkin olla ihan pikkasen nopempaa ja rasvalla järjenjuoksu mukavan nopeaa.

 

Osa hakee Jodelista tietoa ja suosituksia, mutta suurin osa käyttäjistä on ehdottomasti vain täyttämässä juoru nälkäänsä. Olen nauranut ihan vedet silmissä tälle luokattoman huonolle Jodel -biisille!

lindapaldanius

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 8
Tykkää jutusta