Urheilijan elämää?

LInda_Paldanius_Jere

Tällä viikolla sain käsiini mielenkiintoisen elämäkerran ja sen urheilullisesta näkökulmasta johtuen voisin kirjoittaa kirjasta hiukan myös täällä blogin puolella. Tämän uutuusteoksen nimi on tietenkin Jere. Yllättävää kirjassa ei ole vain sen rankka sisältö vaan se, että kirjan kirjoittanut Aki Linnanahde. Esikoisesta annan Linnanahteelle 5/5.

Jere Karalahti on tehnyt mahtavan uran jääkiekkoilijana, mutta käsittämättömintä Jere uskomattomassa urassa on se millaisilla elämäntavoilla Jere on urallaan elänyt. Kaikki kirjan lukeneet voivat varmasti allekirjoittaa, että Jere on ehkä kaikista kovakuntoisin urheilija ikinä. Kirjaa lukiessa jokainen lukija tulee kokemaan itsensä sataprosenttisen varmasti aivan ämmäksi.

Nyt kun mietin tarkemmin en usko koskaan olleeni niin kipeä, että olisin Jeren kuntoon verrattuna voinut hyvällä tekosyyllä skipata treenit. Ja kaikki he jotka miettivät, että hyvähän sitä on treenata kun piristävät aineet ovat kunnossa. Voin kertoa ilman omakohtaista kokemusta, että piristeistä huolimatta hommasta on leikki ehdottoman kaukana ja sydän kovilla. Tekemisen tasoa kuvaa hyvin se, että sydän on kovilla jo lukijalla pelkästä lukemisesta. Koin useaan otteeseen olevani hengästynyt tosiaan jo pelkästä lukemisesta. Moneen juttuun ( =huumeet ) en lukijana voinut kokea minkäänlaista samaistumisen tunnetta ja monet kyseiset seikkailut eivät tietämyttömyydestäni johtuen ehkä avautuneet tilanteiden vaatimalla vakavuudella. Mutta esimerkiksi sata Hot Shottia saivat vatsalaukun pyörähtämään ympäri. Pikkumukit ovat myös minulle tuttuja ja seuraavan aamun nurin mennyt nuppi ei herätä yhtään lämpimää muistoa.

Linda_Paldanius_elämäkerta

Olen lukenut paljon urheilijoiden elämäkertoja, mutta Jere menee mielenkiintoisuudellaan ehdottomasti huipulle. Huippu-urheilijoiden elämäkerroissa on aina muutama urheilijoiden elämää yhdistävä tekijä. Nämä tekijät ovat tietynlainen ammatilaisuuteen vaadittava itsekkyys ja tukiverkosto. Usein urheilijat kuulostavat itsekkäillä valinnoillaan jopa pelottavan narsistisille, mutta usein urheilijat paljastuvat todella perhekeskeisiksi.

lindapaldanius

2 vastausta artikkeliin “Urheilijan elämää?”

  1. kiitos linda arvostan kun luet niin paljon ja tykkäät siitä, olen itsekin varsinainen lukutoukka. nyt luettu 92kirjaa 100olisi tavoite. viime vuonna tuli 160. jeren kirja on varauksessa mutta jonoa on. kiva kuulla että suosittelet ei mene aika hukkaan. oletko lukenut eva walströmin kirjat? suosittelen jos et ole. bull mentulan ja sofia ruusilan ovat myös ok, tosin enemmän treenikirjoja. mikä on mielestäsi ollut paras urheilijan elämänkerta?

    • Kiitos suosituksesta, Evaa on kehuttu paljon. Pitää kyllä lukea se seuraavaksi. Zlatan oli yllättävän hyvä ottaen huomioon, että jalkapallo ei kiinnosta minua enää lainkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 19
Tykkää jutusta