Miten pysäyttää ainainen kiire?

Linda_Paldanius_kiireetön_arki

Sanotaan että lomaa ei kannata viettää kotona, koska silloin lepäämisestä ei tule mitään. Kotona on aina olevinaan tulenpalava kiire ja kädet täynnä töitä. Jokainen meistä tarvitsee lepoa ja välillä ns. irtiottoja arjesta. Kiire täytyy pystyä katkaisemaan myös muulloinkin kuin vain lomalla ja tämä tarkoittaa sitä, että kotonakin on välillä pakko pystyä unohtamaan aikataulujen orjana eläminen.

Itselläni oli tänä viikonloppuna harvinaistakin harvinaisempi vapaa viikonloppu. Työskentelen lähes poikkeuksetta vuoden jokaisena lauantaina, joten kahden päivän vapaat peräkkäisinä päivinä tuntuvat aina jonkin sortin lomalta. Tälle viikonlopulle olin tehnyt vedenpitävän sotasuunnitelman kotiini, jossa ei ole kiire.

Linda_Paldanius_arki

Linda_Paldanius_ajanhallinta

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.

Lauantaina istuin mm. lähes kahden tunnin ajan BR -Lelussa värittämässä My Little Ponyja. Tässä kohtaa on sanomattakin selvää, että ponien väritys puuhissa en ollut yksin. Minulla viikonlopun seuraneitinäni kahdeksanvuotias Eevi. Lainalapset ovat minunlaiselleni yksineläjälle harvinaista herkkua ja aivan mahtava tapa unohtaa kello. Kello todellakin unohtui ja mutta silti aika kului aivan liian nopeasti.

 

Lapsen kanssa myös aikuinen voi helposti unohtaa olevansa aikuinen ja tehdä toisinaan kaikkea sellaista mitä ei yksin tai aikuisten kesken ilkeä tehdä. Lapsen kanssa aikuinen myös yllättää itsensä tekemästä asioita joita ei edes tiennyt haluavansa tehdä. Tuo aikaisemmin mainitsemani BR -Leukaupassa viettämäni lauantai-illan väritystuokio oli ehdottomasti jotain sellaista mihin en edes tiennyt minulla olevan aikaa. Värittely puuhien lomassa tuli suorastaan jopa ihmeteltyä – Mihin ihmeeseen minullakin on kiire joka ikinen päivä? Pakko sanoa, että kyseinen fiilis on aivan mahtava ja tuhannet kiitokset siitä kuuluvat työkaverini ihanalle tyttärelle! Oli myös muuten ihan huippua päästä katsomaan tekosyyn varjolla My Little Pony elokuva 4/5! 😀 Mikäli syksyn pimeys masentaa sinua suosittelen ehdottomasti menemään ihmettelemään tuota värien kyllästämä ponien taikamaailma.

Energistä työviikkoa kaikille!

lindapaldanius

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 13
Tykkää jutusta