Mitä sinä näet?

*Sisältää mainoslinkkejä

Linda_Paldanius_Zeiss_future

Viikko sitten olin työmatkalla Berliinissä Zeiss The Future of Optics-konferenssissa. Kaikille teille joille brändi Zeiss kuulostaa vieraalle – mieti vielä hetki uudelleen. Zeiss on saksalainen yritys joka valmistaa mm. kameroiden objektiiveja, silmälasilinssejä ja kiikareiden linssejä. Zeiss:ta on pakko mainita vielä sellainen upea fakta, että sen valmistamaa kameraoptiikkaa käytettiin kuun pinnalla ensimmäisenä ihmisenä vierailleen Neil Armstrong toimesta kun hän nappasi kuuluisan kuvan Amerikan lipusta. Kasvoillaan Armstrongilla oli kuvaa ottaessaan tietenkin häikäistymistä estävät Zeiss aurinkolasit. Se oliko tapahtuma todellinen vai kentien lavastettu, on tässä kohtaa merkityksetön? Joka tapauksessa tämä historiallinen tapahtuma on ikuistettu Zeiss:n kameraoptiikalla 😀 Aika upea meriitti, eikö?!

Linda_Paldanius_zeiss_Berlin

Berliinissä viime viikolla järjestetyn konferenssin kuvailuun on vaikeaa käyttää mitään muuta ilmaisua kuin ennen näkemätön! Berliiniin rakennetamaansa jätti tapahtumaan Zeiss oli lennättynyt 2000 optikkoa ympäri maailman ja Suomesta meitä oli paikan päällä kymmenkunta. Tapahtuman tarkoituksena oli kurkistaa tekniikan tuomiin mahdollisuuksiin tulevaisuuden näkemisessämme. Ensimmäinen tällainen tulevaisuuden näkemiseen liittyvä asia joka tulee monelle mieleen on tietenkin älylasit. Älylaseista sen verran, että emme ole enää kaukana kauniista silmälaseista, joiden avulla käytämme samoja toimintoja kuin nyt mm. älypuhelimillamme.

Linda_Paldanius_optiikka

Linda_Paldanius_optiikka

Berliiniin Zeiss oli mm. rakennuttanut optikoille oman vuoristoradan joka oli tarkoitus lasketella läpi VR One lasit kasvoilla. VR tulee sanoista Virtual Reality jonka toiminta perustuu yhteensopivuuteen älypuhelimen kanssa. Tähän kohtaan Paldaniuksen oli pakko myöntää The Future of Opticsin olevan jo liian jännää. Jengi oli kohtalaisen järkyttyneen näköistä vuoristoradan ja VR One lasien käsittelyn jäljiltä. Konferenssissa virtuaalilasien kanssa pelanneet ihmiset olivat kevyesti sanottuna aika innoissaan! Liikunnasta kiinnostuneena on pakko mainita, että nämä uudet virtuaaliset mahdollisuudet olla aktiivinen esimerkiksi kotona ovat sata kertaa hienompia kokemuksia kuin esimerkiksi wii…

Linda_Paldanius_vr_oneLinda_Paldanius_tulevaisuus

Itselleni suurin ongelma näkemisen kanssa on ollut näkökentän kapeus. Käytän piilolinssejä päivittäin, mutta silmäni ovat niin kuivat etten jaksaisi olla piilolinsseillä koko päivää. Silmälaseja käytän mielelläni asusteena ja eräänlaisena meikkinä. Silmälasit ovat helppo tapa piilottaa nilkkoja hipovat silmänaluset. Etenkin suomalaisen väkisinkin alaspäin valuvat suupielet saa helposti optisen harhan nimissä nostettua ylöspäin kissamaisilla silmälaseilla. Etenkin piilolinssien käyttäjät (kuten minä itse) kokevat usein, että silmälaseilla ei yksinkertaisesti näe yhtä hyvin kuin piilolinsseillä. Syy tähän heikompaan näkökokemukseen on jo aikaisemmin mainitsemani näkökentän rajallisuus.

Silmälasilinssit ovat karkeasti yleistettynä 9-12 mm kauempana silmän pinnasta. Tuo muutaman millin etäisyys ei kuulosta kummoiselta, mutta näkemisen kannalta se on merkittävä. Nämä muutamat millit tuovat mukanaan paljon vääristymiä linsseihin joiden merkitys korostuu isoissa voimakkuuksissa. Esimerkiksi oma kohtalaisen suuri voimakkuuteni -5.00 on näkökokemuksena hyvin erilainen silmälaseilla kuin piilolinsseillä. Isoissa voimakkuuksissa silmälasilinssin tarkan näkemisen alue on suoraan pupillin edessä. Zeiss on tuonut markkinoille erityisesti piilolinssien käyttäjille suunnitellut silmälasilinssit, EnergizeMe. Omia EnergizeMe -silmälasilinssejäni olen saanut testata nyt keväästä lähtien, enkä ole koskaan saanut nauttia näin laajasta ja mutkattomasta näkökokemuksesta. Ja uskokaa tai älkää, olen testannut ammattini puolesta kaikki parhaimmat silmälasi- ja piilolinssit. Mikä parasta näissä linsseissä on myös sinisenvalon suodatin, joten oma luontainen melatoniinin tuotantoni ei sotkeudu vaikka räpläisin älypuhelinta keskellä yötä.

Linda_Paldanius_tasapaino

Zeiss on kehittänyt myös kuluttajille helpon tavan selvittää millaiset silmälasilinssit ovat juuri ne täydelliset sinun elämäntyyliisi. Näköprofiilin tekeminen on helppoa ja vie vain noin kolme minuuttia. Profiilin tekeminen on maksuton ja se ei sido sinua mihinkään. Näköprofiilista löydät yksityiskohtaisen ja selkeän selvityksen siitä, mitä kaikki mystiset silmälasipinnoiteet ja muut omituiset ominaisuudet oikeasti tarkoittavat. Mikäli haluat hankkia tai kartoittaa vielä tarkemmin näköprofiilisi tuloksia, voit tehdä sen esimerkiksi Salme Optic:ssa.

 

lindapaldanius

2 vastausta artikkeliin “Mitä sinä näet?”

    • Kyllä, arvontojen voittajien nimi löytyy aina kyseisen postauksen lopusta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 5
Tykkää jutusta