Viikon paras päivä treenata on perjantai

Linda_Paldanius_flirtti

Miksi ihmeessä?!? Noh, tietenkin siksi, että perjantaina otetaan ns. luulot pois. Mikäli ajoitat treenisi perjantai-iltaan voin taata, että ympärilläsi hääräävät kanssatreenaajat ovat paikalla hyvin suurella todennäköisyydellä ns. tosissaan. Perjantai-ilta ei tyypillisesti ole päivä, jolloin treenikärpänen puraisee aloittelijan takamusta. Tuo edellä mainitun kärpäsen puraisupäivä on ehdottomasti maanantai.

Perjantai viestii aina lupausta viikonlopusta ja tuo ihana lupaus tuo mukanaan myös oman taikansa, toisinaan vähän totisemmallekin kuntosalille. Viime viikolla ystäväni kyseli, pitääkö hänen bongaamansa Men´s Health lehden juttu paikkaansa. Artikkelissa kerrottin tutkimuksesta, jonka tulosten mukaan lisäravinteita nauttivat ihmiset ovat erityisen innokkaita flirttailemaan. Tämä väite on kerrassaan absurdi ja tutkimuksen lähteen mainostaminen luottevaksi ei olisi millään muotoa oikein, mutta sanoisin silti tutkimuksen kätkevän sisälleen pienen totuuden siemenen. Lisäravinteet eivät ainakaan omien käyttökokemusteni mukaan tee kenestäkään flirttailevaa, mutta liikunnan tuoma endorfiini onkin sitten asia erikseen! Toisaalta, kaikki kuntosalilla (etenkin sellaisina hurjina aikoina kuin perjantai-iltaisin) viihtyvät ihmiset todennäköisesti käyttävät ainakin yhtä lisäravinnetta treeniensä tukena. Eli ehkä tuo ”ei niin luotettavan lähteen” tutkimus, ei olekaan kovin kaukaa haettu.

Ystäväni esittämä flirtti -kysymys osui siinä mielessä hauskaan aikaan, että takanani oli  edelliseltä päivältä tyypillinen perjantai-ilta kuntosalilla…

Viime viikon perjantaina treenasin poikkeuksellisesti yömyöhään kotini vieressä sijaitsevalla halpaketjun kuntosalilla. Piritorin, eli Vaasanpuistikon välittömään läheisyyteen keskittyneitä täpötäysiä baareja katsellessani aavistin kuntosalilla valitsevan suhteellisen seesteisen tunnelman. Aavistukseni osui oikeaan ja salilla olikin minun lisäkseni vain yksi ihminen. Tälläkin kertaa perjantai-iltana kuntosalin valloittaneen ainokaisen yksilön treenistä oli ns. leikki kaukana. Tällä ainokaisella kaverilla oli nimittäin jalka kipsissä ja kipsistä huolimatta hän paineli salilla menemään rintatreenin merkeissä suhteellisen lennokkaasti kävelykeppiensä avustuksella. Kaverin meno oli niin sinnikkään näköistä, että en ole ihan varma olisinko itse ollut vastaavassa tilanteessa ihan yhtä sitkeä. Sinnikkyys oli ilmeisesti tämän kaverin tapa suhtautua kaikkiin elämän osa-alueisiin.

Toinen salilla näyttäytynyt perjaitai-illan treenaaja olin minä. En missään nimessä viestinyt omalla norsun (tiedätte kyllä millä) naamalla, että olisin millään tavalla kiinnostunut keskustelemaan kenenkään kanssa, jalkatreenini ohella. Tämä kaveri päätti kuitenkin sinnikkäällä asenteellaan toisin. Lopulta tämä pitkäjänteinen Paldaniuksen tulittaminen kysymyksillä päättyi siihen, että havahduin treenin lopuksi katselevani tämän kaverin kesälomakuvia hänen puhelimestaan. Tässä kohtaa ymmärsin, että nyt on aika ottaa jalat alle ja hilpaista kotiin. Kotona mietinkin monttu auki, miten ihmeessä minut huijattiin katselemaan tuntemattoman miehen kesäloman rantakuvia. Voin kertoa, että kiinnostus häntä kohtaan oli puhdas nolla ja silti hän oli hyvin sujuvasti onnistunut ohjaamaan minut astumaan hänen miinaansa. Onneksi tämän hänen asettalemansa miinan seurauksena, meillä molemmilla ei ole nyt kävelykeppejä!:D

Voi siis ehkä olla, että kuntosalilla käyvät ihmiset ovat poikkeuksellisen kovia flirttailemaan… Tai sitten heistä osa on ainakin poikkeuksellisen ovelia flirttitaitureita!

Tänään treenaan perjantaille uskollisena jälleen jalat. Turvallisuussyistä suuntaan kuitenkin tänään tutulle ja turvalliselle Töölö Gymille, mikä ei kyllä sinällään ole lupaus mistään, koska #perjantai 😀

lindapaldanius

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 22
Tykkää jutusta