Helsingin kuntosalit vertailussa OSA1

Linda_Paldanius_kahvakuula
toologym.fi

Ystäväni Mika kertoi etsivänsä itselleen uutta kuntosalia Helsingistä ja siitä se ajatus sitten lähti. Viikon sisään olemme ehtineet kolmelle eri salille ja testailua jatkamme heti Itä-Suomen visiittini jälkeen 4.9. Kaikki jotka ovat lukeneet blogiani tietävät, että minulla on ns. oma lehmä ojassa Töölö Gymin kanssa, koska se on kotisalini. Kyseisellä salilla olen huitonut menemään noin seitsemän vuotta ja samalla salilla olen suunnittelut jatkavani huitomista ainakin toisen mokoman.

Tiedän, että jokaiselle meistä se oma kotisali on aina se paras sali, mutta itse en ole koskaan törmännyt yhteenkään surkeaan rautojen heiluttelu paikkaan. Snapchatissa (linda.paldanius) saleja testatessani sain jo heti alkuun kokea miten intohimoisia ihmiset ovat omaa suosikkiaan puolustaessaan. Aika raakoja mielipiteitä jengillä 😀

1.Töölö Gym

”Helsingin bulein kuntosali”

Pohjoinen Hesperiankatu 15, 00260 Helsinki

Linda_Paldanius_toolo_gym
kuvat: toologym.fi

Töölö gym on siinä mielessä harvinainen kuntosali, että sen vastaanotto on avoinna kaikkina salin aukioloaikoina. Töölö gymillä treenaaminen onnistuu ma-pe klo 7-22, la 10-18 ja su 10-18. Tälle salille sinun ei tosiaan tarvitse kytätä vastaanoton aukioloaikoja, koska se on auki kaikkina inhimillisinä vuorokauden aikoina. Pienenä miinuksena aukioloaikojen saralla on pakko mainita lauantai. Työskentelen lähes poikkeuksetta vuoden jokaisena lauantaina kello neljään asti, joka tarkoittaa sitä, että toisinaan salille siirtyminen on sanalla sanoen aika hätäistä.

Töölö gymiä voin suositella erityisesti sen massiivisen koon vuoksi myös kaikille heille jotka noudattavat jotakin tiettyä treeniohjelmaa ennalta määrätyillä liikkeillä tai niille jotka kyllästyvät helposti. Töölö gymillä et jonota. Lisäksi isona plussana on mainittava Hesperian puisto, joka tarjoaa yllättävän hyvin parkkipaikkoja myös heille joilla ei ole asukaspysäköintitunnusta.

Linda_Paldanius_kuntosali

Linda_Paldanius_käsipainot

Salilta löytyy kolme settiä käsipainoja, joten painojen saralla joutuu harvoin tekemään kompromisseja. Erilaisia taljoja on niin paljon, että en uskalla edes arvailla niiden tarkkaa lukumäärää. Joka tapauksessa niitä on PALJON. Joku on joskus märissyt minulle, että moni salin laitteista on usein rikki. Tämä laitteiden rikkoutuminen ei suoranaisesti ole kuntosalin vika, vaan ehkä vika voi olla myös niiden käyttäjissä 😉 Täytyy myöskin ymmärtää, että usein laitteiden korjaus ei onnistu sormia napsauttamalla. Huoltomiehen ja varaosien saaminen voi toisinaan viedä pidempääkin kuin vuorokauden 😀 Kaikki on myös suhteellista. Mikäli kuntosalilla X on kaksi kuntosalilaitetta ja jollain toisella salilla X puolestaan kaksisataa kuntosalilaitetta. On todennäköistä, että jälkimmäisen kuntosalin laitteista useampi laite on yhtäaikaisesti rikkoontunut kuin ensimmäisen. Töölö Gymin pitkästä historiasta johtuen osa aitteista on luonnollisesti vanhempia kuin toiset. Aina uusi ei kuitenkaan ole paras, mutta näitäkin uusia vimputtimia löytyy salilta varmasti jokaiseen makuun.

Töölö Gymille normaalihintainen kertamaksu on 12e, mutta se hyvitetään takaisin mikäli päätät ostaa salille esim. kuukausikortin. Jäsenyys ei vaadi sitoutumispakkoa ja kortin voi sulkea ilman lisämaksua yli kahden viikon esimerkiksi lomamatkojen ajaksi. Sali tarjoaa myös erilaisia ryhmäliikuntatunteja, mutta niihin en tässä vertailussa pureudu. Kuntosali maksuihin saavat alennusta opiskelijoiden ja eläkeläisten lisäksi mm. pelastusalalla työskentelevät. Töölö Gymille et tarvitse avainkorttia, koska tunnistautuminen tapahtuu sormenjäljellä. Näin ollen kortin kuukausihinnan päälle ei tule lisämaksuja.

2.Hot Gym Kino

”Stadin mukavin sali”

Mannerheimintie 118, 00270 Helsinki

Linda_Paldanius_hot_gym_kino
Kuvat: hotgymkino.fi

Hot Gym Kino puolestaan on ns. 24/7 kuntosali, mikäli hankit salille kulkukortin. Vastaanotto palvelee ma-pe klo 16 – 20. Isona plussana omasta torstain tutustumiskerrastani on pakko nostaa todella lämminhenkinen vastaanotto. Salia vaivauduttiin esittelemään hymyssä suin. Hymy tarttuu ja niin se tarttui myös tälläkin kertaa. Tuli oikeasti sellainen fiilis, että olet oikeasti enemmän kuin tervetullut treenaamaan. Harrastan itse kuntosalin lisäksi myös lukemista, joten olin luonnollisesti todella vakuuttunut vastaanottossa sijaitsevasta kirjastosta! +++

Linda_Paldanius_levypainot

Tällekään salille ei ole sitoutumispakkoa ja normaalihintainen kertakäynti on nyt vertailtujen salien edullisin (10e). Ensikertalaisille luvataan myös ilmainen tutustumiskäynti, jonka myös me lunastimme. Avainkortin hinta on kymmenen euroa ja tällä salilla alennuksiin ovat oikeutettuja varusmiehet, eläkeläiset, työttömät ja opiskelijat.

Linda_Paldanius_kyykkyteline

Linda_Paldanius_kuntosali

Miljöönä tämä sali on upea! Pikkukaupungin kasvatille tämä entinen elokuvateatteri on hyvin kotoisa. Meillä maalla elokuvateatteri oli (ja on kai edelleen) ihan samasta maailmasta kuin tämä upea ilmestys. Ihan superhauskaa tässä kuntosalissa on myös se, että osa aerobista laitteita on sijoitettu tilaan jossa projektori on sijainnut elokuvateatterin vielä ollessa voimissaan. Kooltaan tämä sali sijoittuu nyt vertailtujen salien keskelle. Laitetarjonta on monipuolinen ja välitykset sopivat hyvin myös naisille 😉 Salilta löytyy myös levypainoja, joilla on mukava harrastaa erilaisia tempauksia. Tänne on siis kiva tulla treenaamaan olit sitten ihan perus puntti-juntti tai vaikkapa crossfittaaja. Ainut iso miinus Hot Gym Kinossa oli se, että vessat sijaitsevan salin yläkerrassa. Itse ainakin olen sellainen pissaliisa, että joudun toisinaan pinkaisemaan vessaan jopa kaksi kertaa per treeni. Toisaalta pieni ylimääräinen portaiden kipuaminen ei tee pahaa kenellekään.

3.Voimalaitos Roba

”Helsingin laadukkain kuntosali”

Pieni Roobertinkatu 11, 00130 Helsinki

Linda_Paldanius_voimalaitos
Kuvat: Voimalaitos kuntosali Helsinki 10.9.2014, photographer Marjo Koivumäki, Studio Apris oy

Autolla tälle salille saapuminen voi olla hivenen hankalaa, mikäli et omista asukaspysäköintitunnusta. Toisaalta, eihän kukaan aja autolla salille 😀 Itse polkaisin paikalle tietenkin polkupyörällä ja sen parkkeeraaminen onnistui ilman ongelmia 😉 Ongelmia tuotti kuitenkin itse kuntosalille pääsy. Salin kotisivuille oli lipsahtanut vastaanoton aukioloaikaan kolmen tunnin heitto, mutta onneksi tämäkin vääryys oli korjattu jo heti seuraavana päivänä. Iso plussa sähäkästä toiminnasta! Kooltaan tämä kuntosali on kolmesta mainituista ehdottomasti pienin. Tilaa on kuitenkin täytetty järkevästi ja ilmakaan ei päässyt loppumaan kesken treenin. En tiedä miten täynnä sali yleensä on, mutta ainakin keskiviikkopäivällä tilaa oli oikein mukavasti. Tällä minisalilla on näistä kolmesta kuntosalista omaan mieleeni laadukkain laitetarjonta. Tällä salilla allekirjoittanut 162 cm treenasi todella mukavasti kaikilla neljällä lyhyellä raajallaan. Erityis suositus siis kaikille lyhyille ihmisille.

Pienestä koosta johtuen sali saattaa toisinaan olla aikamoinen sillipurkki. Kaikkea oli periaatteessa yksi tai maksimissaan kaksi. Eli käytännössä, mikäli kaksi ihmistä on päättänyt valloittaa juoksumaton samaan aikaan kuin sinä. Pääsen todennäköisesti nopeammin hien makuun, kun teet juoksulenkkisi raikkaassa ulkoilmassa.

Linda_Paldanius_hammer_strength

Linda_Paldanius_naisten_kuntosali

Kulkukortilla treenaaminen onnistuu klo 6 – 24. Vastaanotto palvelee maanantaisin klo 9 – 20, tiistaista torstaihin klo 14 – 20 ja perjantaisin klo 11 – 18. Normaalihintainen kertamaksu on tuttu 12 e ja treenaaminen ei myöskään vaadi sitoutumispakkoa. Mikäli päätät hankkia salille kulkukortin pulittaa se korttia ensimmäistä kertaa hankittaessa viisi euroa. Opiskelijat ja eläkeläiset treenaavat täällä edullisimmin.

Yhteistä näille kaikille nyt testatuille kuntosaleille on se, että kaikissa niissä tuli molemmille hiki. Jokaisella salilla tuntui olevan myös ihan mukavaa porukkaa treenaamassa ja oikein tervetullut tunnelma. Näillä saleilla siis tuskin tarvitsee tapellaan tai pelätä porttikieltoja 😉

P.s Ehdotuksia testattavista Helsingin kuntosaleista otetaan myös mielellään vastaan! Olen myös onnistunut vuosien varrella koluamaan läpi aikamoisen läjän Fitness 24/7 saleja, joten olisitteko halukkaita kuulemaan arvostelu myös näistä?

lindapaldanius

12 vastausta artikkeliin “Helsingin kuntosalit vertailussa OSA1”

 1. Mayorsia on kehuttu paljon, se kiinnostaisi. Se on kai fitness-ihmisten mekka samaan tapaan kuin töölö gym? Joku Elixia-ketjun myös, näillehän pääsee kai tutustumaan ilmaiseksi? Hauska postausidea. Sun snäppijutut 24/7:sta on ollu niin hulvattomia, että kiinnostais 😂

  • 😂 Töölö gymillä käy kyllä lähinnä vain ihan tavallisia treenaajia. Mayors on enemmän fitness-kilpailijoiden sali…

 2. Töölö gym on yksinkertaisesti paras, vaikka ei fitnessiä harrastausikaan, mukaan mahtuu silti. Viikonlopun Aukioloajat ovat ainut miinus, minä haluaisin treenata mielummin hieman aiemmin. Toivoisin, että sali aukeaisi klo 8-9, monesti herään niin aikaisin, että avautumista saa odottaa. Vinkkinä vielä, että myös husissa työskentelevät saavat alennuksen.

 3. HotGymKinolla pari miinusta . Miesten suihku huone haisee hirveälle. Vanhat putket siellä ja haju on ollut sama 10 vuotta. Toinen miinus , salilla huono treenifiilis, ketään ei juuri tee mitään ja usein koko sali tyhjä tai 1-2 ihmistä.
  Itse imen muista aktiivisista ihmisistä energiaa.

  • Noi miesten suihkutilat jäi multa testaamatta, joten tohon en osaa sanoa mitään 😂 Itse kävin treenaamassa perjantaina iltana ja silloin siellä oli kyllä mun makuun ihan aktiivinen meininki.

 4. Erityisen kiinnostunut oon F247 eri salien vertailusta! Itse jumittanut vaan ”lähimmällä” 3km päässä sijaitsevalla salilla, mutta vaihtelevien työpisteiden takia joskus voisi käydä testaamassa muitakin Helsingin toimipisteitä. Kynnys vaan suuri mennä ku ei tiedä onko ne kaikki yhtä hirveitä loukkuja, joissa muita kävijöitä kiinnostaa enemmän toisiin tutustuminen ku tehokas treeni.

 5. Varsinkin Malmin 24/7 salista olisi kiva lukea arvostelua. Olen käynyt siellä jo kolme vuotta mutta olisi sinunkin ajatuksia kiva kuulla ko. salista 🙃

 6. Elixia Kamppi ehdottomasti vertailuun ja ruuhka-aikaan 😉 Se on ylivoimaisesti suosituin Elixia tällä hetkellä. TG on hyvä sali, mutta treenifiilis hieman kärsii siitä, että kävijäkunta on erittäin miesvoittoista ja keski-ikä aika korkea. Elixialla on miesten ja naisten suhde 50%/50% ja kävikunta ”nuorehkoa” mikä keventää treenifiilistä eikä sali vaikuta entisten kilpanostajien kokoontumispaikalta. Olisi mukava kuulla kilpailijan kommentit, sillä vaikka sali on todella suosittu niin sieltä puuttuvat täysin aloittelijoiden ohella myös kilpakehonrakentajat/bikinikisaajat…

 7. Kokonaan toiseen teemaan liittyvä ehdotus: Oot parissa blogitekstissä kertonut lukuharrastuksestasi. Olisi kiva nähdä lukemista käsittelevä postaus, vaikka useampikin. Itselleni lukeminen on tärkeä ja hyvä vastapaino liikuntaharrastukselleni. Mikä sen parempaa palautumista kuin ennen nukkumaanmenoa lukea hetken aikaa (no okei ainakin tunnin verran) kirjaa! Olen itse näin jo keski-ikäisenä tätinä hieman myös huolestunut nuorten lukuharrastuksen mahdollisesta hiipumisesta ja minusta olisi hienoa, että lukemisesta tehtäisiin cool harrastus muiden coolien harrastusten joukkoon. Tähän tarvitaan kiinnostavien ihmisten apua ja sinä sopisit hienosti tähän propagandatyöhön. Minua kiinnostaisi tietää ainakin mitä luet, milloin luet ja ennen kaikkea miksi luet. Näitä tekstejä toiveikkaasti odotellen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 8
Tykkää jutusta