Paitsi jos et uskalla…

Linda_Paldanius_itsensä_ylittäminen

Voisi ehkä luulla, että lapsuudesta tuttu “Etkö uskalla”-uhittelu olisi aikuisen ihmisen elämässä vain muisto ajoista, jolloin tervettä pelkoa älyyttömyyksiä kohtaan piti hävetä. Ilmeisesti kuitenkin tuo lapsuudesta tuttu ukaasi kuulostaa aikuisen korvaan jo niin naurettavalle, että sen käyttäminen muuttuu uhkauksesta naurettavan hauskaksi jutuksi. Viime viikolla törmäsin tähän naurettavaa rohkeutta kysyvään uhitteluun omaksi yllätykseni peräti kaksi kertaa. Ensimmäisestä ”Et uskalla” haasteesta suoriuduin kauhusta kankeana. Toiseen uskallus haasteeseen minun oli pakko todeta heti suorilta käsin että “En todellakaan uskalla!”.

Omien rajojen tiedostaminen onkin ehkä ainut asia joka on muuttunut sitten lapsuuden. Aikuinen uskaltaa sanoa ääneen kun ei uskalla. Palataanpa vielä näihin mystisiin uskallus -haasteisiin, joista voisin paljastaa jälkimmäisen. Tämä jyrkän kieltäytymisen osakseen saanut haaste piti sisällään Helsingin yöelämään tehtävän sukelluksen yhdessä Töölö gymin mestareista koostuvan ryhmän kanssa. Tunnen omat rajani aikuisena ihmisenä jo todella hyvin ja tiedän, että olisin saletisti hukkunut tuolla kyseisellä sukelluksella.

Viime viikon uhittelut tekivät minuun ilmeisesti jonkin sortin vaikutuksen, koska huomaan pohtineeni kysymyksen julkeutta jo useamman päivän ajan. Tämän pohdinnan seurauksena huomasin, että en ole haastanut itseäni pitkään aikaan. Välillä pitäisi muistaa kysyä myös itseltään Uskallatko?

Uskalluksesta kenties innostuneena löysin maanantaina omaksi suureksi yllätyksekseni motivaatiota haastaa itseäni oikein kunnolla pitkästä aikaa kuntosalin puolella. Kesäloman odotusta minulla on vielä edessä tämä viikko ja siksi olinkin aika hämilläni tästä odottomattomasta energiapuuskasta. Kuten jo muutamassa edellisessä postaukseni olen todennut olen ollut jo useamman viikon aivan sairaan väsynyt. Väsyneenä tiskirättinä treenaaminen ei ole kovin tajuntaa järisyttävää ja ennätysten tehtailu ei olisi todennäköisesti onnistu edes Eppu Salmisen säestyksellä.

Usein puhutaan siitä kuinka naiset pelkäävät painoja salilla, mutta kyllä niitä painoja pelkäävät myös miehet! Eilen olin taas tällä tyypillisellä ämmä asenteella liikenteessä vinopenkkiä tehdessäni. Viime viikolla alkaneen “Et sä uskalla” teeman hengessä onnistuin kuitenkin löymään henkilökohtaisen ennätykseni.

Taitaa se vaan olla niin, että ihminen ei koskaan kasva aikuiseksi. Vinopenkin kässäreistä tuli niin pentumainen olo, että uni ei meinannut tulla innostumiselta illalla silmään. 😀

lindapaldanius

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 7
Tykkää jutusta