Sinisen ihmisen ongelmat

Siniverisyyttä voi ehkä ihailla, mutta sininen iho on vain ja ainoastaan kamalaa. Siksi monet meistä suomalaisista muumeista, joiden valkoisuus lähentelee jo sinistä väriä, yrittävät ruskettaa itseään koko kesän edes asteen verran terveemmän väriseksi. Auringonotto Suomessa on vitsi. Itselleni tosin kyseinen puuha on ihan yhtä iso vitsi, ihan missä päin maailmaa tahansa. Tästä sinisyydestä johtuen ovat sinistä hipovat hipiät yrittäneet vuosikymmenten varrella kaikkea hullua, kuten arjalaisen albiinouden nostamista kauneusihanteeksi. Miksi kukaan haluaisi näyttää albinolle, jonka pääasiallinen ravinnonlähde on ulkoisesta olemuksesta päätellen vanulaput ja -puikot?

Linda_Paldanius_hyvinvointi

Palataanpa tuohon auringonpalvonnan hekumaaliseen maailmaan. Rannalla tai missä tahansa puiston kulmassa, jossa nahan käryytystä harjoitetaan, hankaloittaa aina ensimmäisenä ihan rehellinen pissihätä. Ensimmäinen tunti auringossa kuluu yleensä ihan kivasti ja seuraava tunti puolestaan yhtä kivasti pohtien kuumeisesti koko ajan pullistuvan virtsarakon tilavuutta. Tyhjennyksen jälkeen voi taas alkaa odottaa uutta rakon tyhjennysmahdollisuutta ja pelkäämään auringossa helposti yllättävää janoa.

Toinen ongelma auringon palvonnassa on makkara. Makkara kuuluu kesään ja niitä on vaikea karistaa vyötärön ympäriltä edes vuoden ainoaksi päiväksi, jolloin Suomessa sattuu paistamaan aurinko. Tuo aurinkoinen päivä kun voi osua joko touko-, kesä-, heinä-, elo- tai jopa syyskuulle. Muina tähän leikkisästi kutsuttuun ”lyheen kesään” osuvina 151 sateisena päivinä ei todennäisesti voi tehdä muuta kuin syödä ja varmistaa, että ei unohda olevansa aasialaisten taruolennoksi luulema sininen muumi. Ehkä siksi aasiaiset ovat niin viehättyneitä Suomeen. Suomi on anime -hahmoihin verratta piirroshahmojen ruumiillistuma. Tätä suomalaista Muumilaaksoutta sain todistaa viimeksi sunnuntaina, kun ystäväni kertoi, että hän ei koskaan lukitse omaa ulko-oveaan.

Isoin ongelma auringossa makaamisessa ainakin itselleni on kuitenkin pitkästyminen. Kirjoja lukiessa uhmaat käsien verenkiertoa kuolioriskillä. Kälättäessa suu puolestaan kuivuu auringon siivittämänä entistä nopeammin, jolloin virtsaamisen tarve vain mukavasti tihentyy entisestään. Oikeasti ainut tapa ottaa aurinkoa ilman megalomaanista turhautumisen tunnetta on liikunta.

Sunnuntaina olin kirjaimellisesti koko nainen ihan messingillä, kun viikon ainoa vapaapäiväni osui vastoin kaikkia todennäköisyyksiä todella kauniille aurinkoiselle ilmalle. Olin edellisenä päivänä lupautunut pyörälenkille ja ai, että oli ihanaa!

lindapaldanius

Yksi vastaus artikkeliin “Sinisen ihmisen ongelmat”

  1. Kirjojen rakastajana ja kalkkilaivan kapteenina olen havainnut poikkeuksellisen hyväksi nahankäristysviihteeksi äänikirjat! myös podcastit menee paremman puutteessa. Napit korviin ja kirja kehiin, ei kätöset kuole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 15
Tykkää jutusta