5 faktaa minusta

Linda_Paldanius_faktoja_minusta

Perjantain mukanaan tuoma levoton mielentilani kirvoitti minua paljastamaan muutaman hyvin epämääräisen faktan itsestäni. Tiedän olevani aika erikoinen persoona, mutta ihan mielenkiinnosta olisi ihanaa kuulla, mikäli lukijoista löytyy yhtään näihin levottomiin faktoihin samaistujaa.

1.En tykkää mansikoista

Tiedän, että tulen saamaan paljon vihaa tästä paljastuksesta. Puolustuksekseni voin todeta heti alkuun, että inhoni koskee vain kokonaisia mansikoita. Kaikki mansikanmakuiset ja -tuoksuiset tuotteet ovat kyllä mieleeni. Mansikkapuistatukseni kanssa saattaa olla jotakin tekemistä sen faktan kanssa, että jostain syystä minulle nousee aina kuume kun mussutan näitä punaisia lössyköitä. Lisäksi en voi sietää mansikan pinnassa olevia mini -siemeniä, jotka suorastaan vihlovat hampaita marjaa pureskellessa. Kolmanneksi mansikoista sormiin tarttuva punainen väri ei missään nimessä lisää näiden mollukoiden himoa.

2.Säilöntäaineallergia

Tämä allergia on sarjassamme niitä allergioita, jotka olen aivan itse omassa pienessä päässäni diagnosoinut itselleni. Esimerkiksi purkkiananasten neste on sellaista myrkkyä jota en missään nimessä nauti. Mikäli kulautan huiviini kyseisen säilönainenestepommin, turpoaa kieleni järjettömiin mittasuhteisiin. Jostain syystä toinen tuote jossa “säilöntäaineallergiani” tulee hyvin esille ovat “tuoremehut”. Nämä allergista reaktiota kehossani aiheuttavat laatutuotteet joita kehdataan jostain syystä nimittää härskisti sellaisilla nimillä kuin omena- ja appelsiinituoremehu, ovat todellisuudessa maanneet pakastettuina jopa vuoden päivä “tuoreina” jossain päin maailmaa ennen kuin ne edes näkevät markettejen varastotiloja. Näistä litkuista saan jo suhteellisen pienestä hörpystä aivan armottoman ripulin. Näillä hassuilla oireillani on ihan pakko olla jokin yhteys johonkin säilöntäainemyrkkyyn, koska en todellakaan saa mitään epämääräisiä oireita oikeista kiinteistä omenoista, appelsiineista tai ananaksesta.

3.En ole koskaan omistanut televisiota

17 -vuotiaana muutettuani kotoa omilleni, en koskaan tullut hankkineeksi televisiota. Rakastan lukemista, joten luppoaikani käytän mielelläni kirjojen parissa.

4.Vasen korvani on kuuro

Elokuun kolmas päivä minulla on edessä jännät paikat kun, vihdosta viimein olen saanut varattua ajan kuulotutkimuksiin. Vasemman korvani alentuneesta kuulosta johtuen puhun usein liian kovaan ääneen, eli huutamalla. #kuulolaitettaodotellessa

5.Hain opiskelemaan optometriaa 7 kertaa

Osa lukijoistani on ehkä havainnut, että olen luonteeltani aika päättäväinen nainen. Teen usein aika mahdottomia päätöksiä ja valintoja, jotka toteutan vaikka aina se ei kuulostaisikaan kovin järkevältä. Yksi tällainen suhteellisen mahdoton päähänpistokseni oli aikoinaan ammatinvalintani. Vaikka olen työskennellyt koko aikuisikäni optikkoliikkeessä (noin 10 vuotta), ei tämä tarkoita sitä että optikon työ olisi ollut minulle itsestäänselvyys. Optometriaa, eli optikon ammattia voi opiskella Suomessa kahdessa eri koulussa ja nämä koulut sijaitsevan Oulussa ja Helsingissä. Oma koulumenestykseni ei ole aina ollut pelkkää nousukiitoa ja siksi esimerkiksi lukion papereissani ei todellakaan löydy yhtään laudaatturia. Koulumenestykseeni on vaikuttanut eniten varmasti rauhaton luonteeni ja paha lukihäiriö. Tästä johtuen olen siis optometrian opiskeluun päästäkseni joutunut käymään lukion lisäksi optiselle alalle suunnatun ammatillisen tutkinnon, jolla opiskelupaikka vihdoin seitsemännellä kerralla aukeni. Optometristiksi valmistuin vuonna 2015 hyvillä arvosanoilla.

lindapaldanius

3 vastausta artikkeliin “5 faktaa minusta”

  1. 7 kertaa, huhhuh! Ei voi ku hattua nostaa! Ite oisin luovuttanu jo ajat sitte :DDD

  2. Jotkut on kuulemma hakenu lääkikseen 10 kertaa🤔 ite masennun jo ku en pääse ekalla kerralla.. oh well

    Mulla on vähä sama juttu mansikoiden suhteen. Mä harvemmin ostan niitä tuoreena. Ostan kyllä joskus pakasteena ja laitan puuroon. Mansikat ei oo oikeen ikinä ollu mun juttu. Kuvailit tuota kuumeista tunnetta mansikoiden syönnin jälkeen mikä kuulostaa enemmänkin histamiini-intoleranssilta; kannattaa googlettaa ja lukasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 27
Tykkää jutusta