Karavaanari on kaikkien kaveri

Torstaina tunnelma oli kerrassaan koiramainen kun lopulta saimme allemme vuokraamamme matkailuauton. Ensimmäinen stoppimme osui Juvalle. Juvalla yövyimme ehkä vähän laittomasti söpöllä pikku uimarannalla. Aamulla huomasimme heti ensitöiksemme, että karavaanari on tosiaan kaikkien kaveri. Paikallinen Valdemarin nautiskelija löyttäytyi seurueeseemme tarinoimalla mm. viereisellä laiturilla oleskelleesta lokista, jolla oli suussaan kahden kilon hauki. En tiedä miten hän oli punninnut tämän hauen elopainon lokin suusta käsin, mutta ilmeisesti maailman vahvin lokki asuu Juvalla. Kaikille teille jotka ette tiedä miten tätä laadukasta alkoholijuomaa nimeltä Valdemar kuuluu nauttia, voin valistaa teitä pullon etiketin suoralla lainauksella: “Nautitaan itseään paremmassa seurassa”. Ehkä tästä syystä kaikki siltojen sankarit, jotka suosivat kyseistä herkkua, rakastavat laittaa pullon ns. kiertämään. Mikäli olisin itse tiennyt tämän etiketin nautiskeluohjeen ennen tätä Juvan reissua, olisin ehkä ymmärtänyt paremmin miksi minun olisi pitänyt keskeyttää hampaitteni pesu ja ottaa välissä pikku huikat.

Perjantaiaamuna lähdimme aika äkäiseen kohti Iisalmea. Juvan maailman vahvimmat lokit ja rantojen miehet olivat liikaa tälle seurueelle. Karavaanari on kaikkien kaveri, mutta onneksi karavanaarilla on aina mahdollisuus karauttaa karkuun. Iisalmessa pystytimme festarialueen välittömään läheisyyteen todellisen mustalaisleirin. Leirissä ja itse festareilla riitti kavereita ja kavereitten kavereita. Välillä sitä itsekkin ihmetteli, että mistä näitä kavereita oikein ilmestyi. Kaiken kaikkiaan annan reissulle kolme kymppiä. Yksi kympeistä menee seuralle, toinen kymppi tuli vyötärölleni ja kolmas kymppi naamatauluuni. Kaikista näistä upeista kympeistä johtuen on aika ihanaa olla taas kotona.

lindapaldanius

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 12
Tykkää jutusta