Mitä eroa on työhaastattelulla ja treffeillä?

Linda_Paldanius_treffit

Käyn suhteellisen harvoin treffeillä. Tämä johtuu ihan puhtaasti siitä, että itselläni on käynyt suhteellisen pitkään todella huono flaksi. Tuntemattoman ihmisen kanssa järjestetty kahvihetki, joka on markkinoitu molemmille osapuolille nimikkeellä treffit ovat todellisuudessa eräänlainen työhaastattelu. Näillä treffeillä, eli työhaastatteluissa haetaan siis ikään kuin työpaikkaa vapaa-ajalle. Ainakaan itse en viihdy työttömänä, kyllä ihmisellä nyt jotain hommaa pitää olla!

Superkurjaa näissä vapaa-ajan työhaastatteluissa on kuitenkin se, että aina ei ole ihan selvää millaisiin työtehtäviin olet hakemassa. Usein myös työtehtävään vaaditut taidot ja koulutukset paljastuvat vasta itse haastattelutilanteessa, eli näillä ns. treffeillä. Näiden vaatimusten epäselvyyksistä johtuen usein tulee tehtyä 100% hukkareissuja. Esimerkiksi tänä vuonna olin haastattelussa jossa minulta vaadittiin ekonomin koulutusta. Olen ammatiltani optikko, joten tämä haastattelu meni kyllä ihan harakoille. Eräällä kaksilahkeisella puolestaan oli haussa ilmeisesti jonkin sortin voodoo -nukke, johon tämäkään noita-akka ei ihan taivu.

Johtavana muijana en tietenkään mene treffeille vain siinä oletusarvossa, että josko vastapuoli huolisi minut itselleen sopivaksi kumppaniksi. Luonnollisesti on myös tärkeää, että vastapuolella olisi myös jotain tarjottavaa minulle. Tästä johtuen en huoli ihan jokaista Heikkiä joka sattuisi huolimaan minut, edes harjoittelijaksi. Toisinaan on siis käynyt niin, että on tehnyt mieli lähteä lätkimään treffeiltä heti kättelyssä. Tämä on voinut johtua vaikka mistä työehtolain vastaisista ehdotuksista, kuten että työstä ei tultaisi maksamaan vaarallisen työn lisää vaikka lisä olisi itsestäänselvyys. Toisinaan taas on tehnyt mieli sanoa, että en kyllä lähde lapioimaan sitä itseään alle minimipalkan, koska olenkin käynyt vain sen hikisen AMK:n. Välillä taas voi käydä niin, että olen saattanut olla ns. liian pätevä, mutta jostain syystä kuitenkin epäsopiva pyrkimääni tehtäviin. Tämä onkin itselleni se yleisin syy, miksi en tule valituksi tehtäviin joista itse olen aidosti kiinnostunut. Olen siis yleensä ylikoulutettu ja pyrkimässä aivan liian haastaviin tehtäviin, mutta minkäs sille voi, että suorittajan elämän suola ovat haasteet. Onneksi kesä on rakkauden aikaa, joten odotan oikein jännityksellä milloin innostun taas uudesta haasteesta.

Ihanaa rakkauden täyteistä viikonloppua kaikille <3

lindapaldanius

4 vastausta artikkeliin “Mitä eroa on työhaastattelulla ja treffeillä?”

  1. Mä ”näkisin sun tulevaisuuden” radiossa, tai tv-kanavalla, jossa voisi puhua ihan asiaa liikunnasta ym, sekä silmien terveydestä kun optikko olet. Nyt radiot ja tv-kanavat ovat täynnä ”paskan jauhajia” joilla ei ole mitään oikeaa kiinnostavaa sanottavaa. Jos olisin yhtä fiksu ja osaava esiintyjä kuin sinä, niin ottaisin yhteyttä tv-tuotantoyhtiöön, ja loppu olisi historiaa…, tai ehkä sun pitää mennä ”X-Factor UK” että Suomessa joku avaa silmänsä.

  2. Amen sis! Hyvin samaistuttava blogi-postaus!! 😀 muutenkin huippu tyyli kirjoittaa sulla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 36
Tykkää jutusta