Pylly märkänä rapakossa

Aikuiselle ihmiselle kaatuminen on suhteellisen vieras tapahtuma ja tästä johtuen aikuinen joutuu enemmän kuin hämilleen jalkojen mennessä ns. alta. Näin tapahtui myös minulle maanantaina. Maanantaiaamuna Helsingin oli valloittanut Esterin kuuluisa takapuoli, eli vettä tuli taivaalta kaatamalla. Päätin, että vesisade ei missään nimessä tulisi olemaan este pyöräilylleni ja sitä se ei ollutkaan. Pyöräilyni esteeksi muodostui kuitenkin Helsingin keskustassa ohuemmilla renkailla pyöräilyä harrastaville hyvin tutuksi tulleet metalliset vitsit. Nämä vitsit ovat tietenkin sporakiskot, jotka ovat etenkin vesisateella verrattavissa banaanin kuoriin.

Olen nähnyt kymmeniä kertoja kun joku onneton pyöräilijä ajautuu näille vitsikkäille sporakiskoille ja voin kertoa, että kyseinen ajautuminen ei ole koskaan päättynyt hyvin. Näin kävi myös omassa sporakiskokokeilussani, jonka seurauksena lensin kuin uhanalainen liito-orava. Jalassani minulla oli tietenkin pyöräilyshortsit, joiden haarakiilasta alkava sisäänommeltu satulan mallinen pehmuste on kastuessaan kuin pesusieni. Tästä johtuen sain kokea jalkovälissäni aika yllättävän tapahtuman. Ilmalentoni jälkeen esterin perseen sisällön ( =kuravesi) keskellä pyöriessäni, olin kuin aikuinen ihminen jolla oli jalassaan märät vaipat. Mikäli jotain positiivista näistä märistä pyöräilyshortseista pitää keksiä, niin ainakin luulen märän sisällön olleen lähinnä kuravettä. Ilmalentoni seurauksena myöskään valkoinen Filan -hupparini ei todellakaan ole enää valkoinen…

Linda_Paldanius_valkoinen_huppari

Linda_Paldanius_muoti

Kaatuminen oli sinällään suhteellisen harmiton. Sain sen seurauksena aikaiseksi ranteeseeni vain minimaalisen ruhjeen ja polvet mustelmille. Kaatumisen tuoma henkinen järkytys aikuisuudelleni oli sen sijaan kokenut sitäkin suuremman kolauksen. Olin kirjaimellisesti järkyttynyt koko maanantai päivän siitä, miten avuttomaksi aikuinen ihminen voi muuttua kun yrittää leikkiä liito-orava märissä vaipoissa. Tästäkin ländäyksestä oppineena voin kertoa, että olen miettinyt pyöräilykypäräni lisäksi myös kuplamuoviin pukeutumista turvallisuussyistä. Mikäli siis katseesi tarttuu Helsingin keskustassa jesarilla ja kulplamuovilla kasattuun pyöräilijään, on se todennäköisesti itse Paldanius.

Turvallista viikkoa kaikille!

lindapaldanius

2 vastausta artikkeliin “Pylly märkänä rapakossa”

  1. Instagram valokuvissa Linda Paldanius näyttää ihan Espanja-Portugali-Brasilia kaunottarelta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 36
Tykkää jutusta