Bikini fitness goes wellness!

IFBB (International Federation of Bodybuilding and Fitness) kätkee sisälleen paljon sellaisia sarjoja jotka ovat meille suomalaisille fysiikkalajien harrastajien ja faneille täysin tuntemattomia. Monen lajin tuntemaattomuuden takana on yksinkertainen syy joka on, että näitä lajeja ei nähdä suomalaisilla kisalavoilla. Olen aikaisemmin esitellyt blogissani näitä suomalaiselle yleisölle tuntemattomia lajeja kuten Women’s and Men’s fit -model ja lasten fitness . Tällä kertaa esittelyvuoron saa Women’s Wellness Fitness.

Kuva ifbb.com

IFBB:n virallisilta nettisivuilta löytyy lajikuvaus, jonka suora lainaus menee näin:

”The Wellness Fitness division is intended for women who prefer a muscular physique without muscle separation, athletic and aesthetically pleasing, with a bigger body mass than in Bikini Fitness. From this point of view, Wellness Fitness is placed somewhere between Bikini Fitness and Women’s Physique. Assessing of the physique, judging criteria and rounds are the same like Women’s Bikini Fitness. Competitors performs quarter turns in all rounds plus individual “I-walking” presentation in the finals. Vertical proportions (legs to upper body length) are ones of the key factors. Horizontal proportions (hips and waist to shoulder width) may favour women with a bit bigger hips, thighs and buttocks. There are four Wellness Fitness categories: up to 158 cm, up to 163 cm; up to 168 cm and over 168 cm”

Women’s Wellness Fitness -sarja on siis tavallaan isojen tyttöjen bikinifitness. Tämä sarja on kuin tehty kaikille naisille jotka pelkäävät olevansa liian lihaksikkaita kilpailemaan bikini fitneksessä! Pakko myöntää, että Women’s Wellness Fitnesissä on varmasti IFBB:n fysiikkalajien näyttävimmät peräsimet! Tätä sarjaa olisi kyllä upeaa päästä näkemään joskus livenä. Veikkaan, että kyseinen sarja olisi yhtä palkitsevaa katsottavaa yleisönpuolella istuvalle katsojalle kuin Mixed Pairs. Mixed Pairs:in posedownia oli kyllä upeaa katsella Kanadan MM -kisojen yhteydessä vuonna 2014! Women’s Wellness Fitness nähdään varmasti suomalaisille kisalavoilla heti kun joku keksii miten natu voi kasvaa salitreenillä aloittejan kauhukuvissa vilahtavaksi liian lihaksikkaaksi naiseksi 😀

Kuva ifbb.com
lindapaldanius

9 vastausta artikkeliin “Bikini fitness goes wellness!”

  1. Huh! Noi jalat!! Tikkujalka täällä on vähän kateellinen 😀 olis kyllä hieno nähdä toi laji livenä, jännityksellä odotamme koska laji rantautuu Suomeen, jos siis rantautuu 🙂

  2. Ei paha! Tämä voisi olla kyllä tervetullut lisä suomeenkin, ehkä tämä voisi olla se imagon nostattaja.

  3. Taitaa olla brasseista nämä kisat ja täytyy kyllä sanoa sieltä juuri takas muuttaneena nii näky kyllä saleilla ja rannoilla mielettömiä ”tavis” mimmejä ketä oli reenannu iha jäätävät reisilihakset + peräsimen. Tuntu että siellä ihannoitiin kunnon muhkureisiä, ja niitähän sitten tangoissa esiteltiin ipanema beachilla.

    • Mä halusin kans sanoa tän ilman että leimaannun heti negatiiviseksi nartuksi. Etenkin brasiliassa ja uskoisin että jenkeissäkin PEDien käyttö on aika yleistä ja luulisin että tämän tapaiseen fysiikkaan niistäkin aineista sais hyvän hyödyn irti. Mulla ei ole niistä aineista mitään mielipidettä, jos joku haluu käyttää niini go for it, ainoa huoli on se, että muut mimmit somessa ihailee jotain mikä ei oo luonnollisesti mahdollista tai erittäin harvinaista. Kaikesta huolimatta mun mielestä nää naiset näyttävät upeilta!

  4. Mielestäni on hyvä että on erilaisia sarjoja, mutta mielestäni lajit / sarjat ovat silloin arvostelukriteereiltään liian lähellä toisiaan jos ihmiset voivat kisata aamulla bikinissä ja illalla bodyssä. Vielä enemmän herää kysymyksiä jos bikinissä hyvin sijoittunut sijoittuu hyvin vielä bodyn puolella. Pahoin pelkään että JOS tämä sarja tulisi suomeen niin saatettaisiin nähdä jonkun nimi kolmessa eri lajissa.

  5. Kuulin tästä uudesta sarjasta ja googlettamalla löysin tänne blogiin. Kiitos selityksestä 🙂 mutta voi harmitus, mielessäni ehdin jo kuvitella mitä kaikkea tää wellness fitness tarkoittaisi, kuten että ei vaikka saisi olla silikoneja.. Onko sellaista lajia maailmalla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 13
Tykkää jutusta