Fitneksen kuolema

Kuva bodymag.fi

Suomen Fitnessurheilu ry antoi eilen todellisen ukaasin. Fitness, eli laji jossa kilpaillaan vaativalla vapaaohjelmalla, harkitaan lopetettavan vuonna 2018 mikäli kilpailijamäärät eivät tule käytännössä tuplaantumaan. Viime syksynä lavalla nähtiin neljä Supernaista ja ensi vuodelle liitto odottaa vähintään kahdeksaa kilpailijaa jotta lajin tulevaisuus olisi Suomessa turvattu.

Tavallaan todella sääli, koska fitness on fysiikkalajeista lähes ainoa josta katsojat saavat jotain irti. Vapaaohjelman vaativuus tekee fitness -kilpailijoista varmasti jokaisen katsojan silmissä todellisia urheilijoita! Vaikka vapaaohjelmia nähdään muissakin lajeissa, ovat ne vaativuudeltaan niin paljon vaatimattomampia. En missään nimessä halua sanoa, etteikö jokaisessa lajissa, jossa esitetään vapaaohjelma, sen harjoittelu ja esittäminen, olisi lastenleikkiä. Mutta voitot yms. ovat suurimmalle osalle (itse mukaan lukien) tekemätön paikka.

Oikeasti fitness -kilpailijat ovat fysiikkalajien todellisia pelastuksia, koska heidän lajissaan ei kenenkään tarvitse epäillä – ovatko nämä naiset fysiikkalajien ainaisen kiistelyn alla olevia urheilijoita?

Toivottavasti lajin pariin löytyy kuluvan vuoden aikana upeita urheilijoita, puolustamaan muita ”malleja” 😀

lindapaldanius

5 vastausta artikkeliin “Fitneksen kuolema”

  1. Tuohan on loistava uutinen! Samoin pitäisi päästä muistakin kauneuskilpailuista, miss Suomesta yms. eroon. Ei nuo tollaset lajit enää kuulu 2010-luvulle länsimaissa.

    • Et nyt tainnut yhtään tietää mistä tässä puhutaan. Fitness on yksi fitness-kisojen laji, kuten vaikka bikini fitness tai body fitness tai kehonrakennus. Todella sääli jos tuo lopetetaan, koska tuossa lajissa kisaa todella kovat mimmit.

  2. En kuulu fitness -lajien fanijoukkoon, mutta kieltämättä tämä uutinen vahvisti jälleen sen, että suomalaiset (naiset?) kaipaavat helppoja lajeja. Nyt tarkoitan siis teknisesti helppoja ilman vaatimusta opetella uusia taitoja. Itsekuriahan fitness -lajit vaativat runsaasti. Itse aloitin taitoluistelun aikuisiällä (tosin luistelin harrastelijoissa nuorempana). Kun muita kolmekymppisiä ikätovereita kysyy mukaan tai sitten muuhun taitolajiin, syttyy saman tien punainen valo: ”Enhän mä tuollaista oppisi!” Myönnän että fitneksen vapaaohjelma on näyttävä. Uskon että aikuisten joukosta löytyy runsaasti sellaisia, jotka haluavat oppia kärrynpyöriä ja voltteja zumban sijaan, mutta usein ilme menee siihen suuntaan kuin olisi aikaissa rikkoa jotain näkymätöntä etikettisääntöä.

  3. Fitness – laji joka tekee naisellisista naisista rumia miehen näköisiä lihas ihmisiä. Jos olisin homo niin ehkä sitten tykkäisin tuommosista transseksuaaleista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 13
Tykkää jutusta