Kun kasvat isoksi

Linda_Paldanius_aikuisuus

Mikä sinusta tulee isona? Kaikkien niiden hullunkuristen lapsuuden haaveammattien sijaan on olemassa muutamia varmoja asioita, joihin jokainen isoksi kasvanut voi vannoa syyllistyvänsä aina aika ajoin. Nämä varmasti toteutuvat asiat ison ihmisen elämässä olen nyt listannut meidän kaikkien isojen ja pienten viikonlopun ratoksi. Ihanaa viikonloppua, toivottaa iso!

Saarnaaja

Suurimmasta osasta ei tule isona uskonnollisia profeettoja, vaan tämä saarnaaminen esiintyy vinkkimestarin -roolina. Huomaat keskeyttäväsi keskustelukumppanisi tarinoita erilaisille vinkeillä. Vinkit voivat liittyä ihan mihin tahansa hammasharjan vaihtovälistä härkäpapujen monimuotoiseen käyttötarkoitukseen.

Ihmissika

Seisot kassajonossa ja yhtäkkiä suolistokaasusi yllättävät sinut purkautumalla tahattomasti hengitysilmaan. Kassajonon muut ihmiset laittavat kyllä purkautumisesi merkille, mutta itse tuskin tulet edes kiinnittämään vahinkoon minkäänlaista huomiota. Tämä johtuu tietenkin siitä että ei kiinnosta, koska sinusta on tullut iso ihmissika.

Kritiikki

Kaukaisissa muistoissasi muistat miettineesi joskus sellaisia asioita kuten: “Mitä muut ajattelevat?” Isona tämäkään ei kiinnosta sinua. Kiinnostuksen puutteesi ei johdu tässä kohtaa ihmissian olemuksestasi, vaan siitä että olet hyväksynyt ettet voi itsellesi mitään. It is what it is! Mikäli puolestaan käy niin hassusti, että joku innostuu arvostelemaan aiheettomasti ulkonäköäsi tai kenties jotain tapaasi, et vastaa enää tämän tyyppiseen vammakritiikkiin takaisin alatyylisin kommentein, vaan toteat lähinnä:  ”Aika jännä!”

Mukavuudenhalu

Mukavuudenhalu saa aivan uudet mittasuhteet. Muodikkaat nilkkasukat 30 asteen pakkasella poistaa vaatekaapistasi mukavuudenhalusi. Nilkkasukkia käytetään vain kesäisin!

Muoti

Uudet muoti-ilmiöt eivät tunnu enää mukavan retroilta, vaan herättävät usein muistoja aikakausista joita et todellakaan halua elää enää uudelleen. Otetaanpa esimerkiksi naisten muodikkaat kaulapannat. Ostin viime keväänä trendikkään chokerin ja minulta meni puoli vuotta, jotta uskalsin laittaa kyseisen kapistuksen kaulaani. Tämä uskalluksen puute johtui viidennen luokan lookistani. Viidennellä luokalla liikuin iloisesti ympäri Iisalmea kreppitukassa, chokerissa, hammasrauhoissa ja todella upeissa ovaaleissa silmälaseissa (jotka olivat ostohetkellä vihreät, mutta puolen vuoden käytön jälkeen hopeiset). Noiden upeiden silmälasien luonteeseen kuului myös niiden todella vääntynyt olemus. Kaiken kaikkiaan näiden upeiden asusteiden kokonaisuus on jättänyt minuun pysyvät arvet.

Järki

Olet ihan yhtä tyhmä kuin aina ennenkin. Mikäli sinulla on ns. pitkät piuhat, tulevat ne olemaan aina ihan yhtä pitkät kuin ennenkin. Isoksi kasvetaan, joten todennäköisesti sinusta tulee vielä tyhmääkin tyhmempi.

Aika

Pari vuotta sitten, on oikeasti vähintään viisi vuotta sitten.

Historianopettaja

Ei suinkaan riittää että jaat koko ajan kanssaeläjille mitä erikoisempia vinkkejä, vaan alat myös luennoimaan omasta järkyttävän mielenkiintoisesta historiastasi. Historian mahdollisuus herättää isona kehossasi samanlaisia reaktioita kuin herkullinen ruoka. Suuhusi herahtaa vesi kielelle, eli suusi täyttyy suomeksi sanottuna kuolalla kun pääset osoittelemaan esimerkiksi vanhaa kotitaloasi. Et tietenkään jätä vanhan kotitalon, koulun tai työpaikan osoittelua vain lapsekkaalle hihkumisasteelle. Vaan kerrot mielelläsi kuolassa uivalla suullasi kuinka silloinkin ja tällöinkin kuljit kyseisen rakennuksen rappukäytävää ylös ja alas. Jännää!

Aikuisuus

Teini-iän jälkeen alat kasvaa aikuiseksi. Aikuiseksi kasvamisessa on muihin ikäkausiin verrattuna sellainen ikävä piirre, ettet tule koskaan saavuttamaan tätä mystistä aikuiseksi valmistumista. Aikuiseksi kasvamisen keskeyttää vanhuus. Vanhus sinusta tulee heti kun aikuisnäköisyytesi on kehittynyt siihen pisteeseen, että et näe lähelle ja huonossa lykyssä kauaakaan yhtään mitään. Silmä alkaa vanheta noin 20 ikävuoden iässä ja noin 40 vuotiaana aloitat todellisen aikuisnäköisyyden kehittämisen. Tämä upea aikuisuuteen liittyvä kasvukausi loppuu kaihiin josta siirryt sujuvasti vanhukseksi.

lindapaldanius

Yksi vastaus artikkeliin “Kun kasvat isoksi”

  1. Ihmissika 😂 jostain ihmeen syystä mä selvittelin tänään ihmisen ja sian dna:n samankaltaisuutta, ja mulle selvisi että tiedemiehet on onnistuneet saamaan aikaan ihmisen ja sian sekoituksen. Tää liittyy elintensiirtoon soveltuvien elimien kehitystyöhön ja tutkimukseen, mutta aika hämmentävää silti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 18
Tykkää jutusta