Hampaiden valkaisu hammaslääkärissä

 

*yhteistyössä offerilla.com

Kuinka moni tunnustaa olevansa kahviseppo, colapetteri tai kenties punaviiniliisa?

Itse olen varsinainen kahviseppo. Oma suhteeni kahviin on hyvin yksinkertainen: kahvi maistuu minulle aina, kun sitä vain on tarjolla. Kahvin runsaalla nautiskelulla on kuitenkin muutama todella ikävä seuraus. Nämä ikävät seuraamukset kahvin runsaasta kittaamisesta ovat kaikille kahvisepoille tuttuja: elimistön kuivuminen ja hampaiden värjäytyminen. Kahvin kylkeen kun lisätään vielä kaikki muut hampaiden tummumista edistävät juomat kuten punaviini, coca cola ja tee. Ja avot! Näin saat itsellesi helposti mukavan päivettyneet legot.  Mikäli haluat kuitenkin vielä varmistaa hampaiden maksimaalisen tummumisen, suosittelen vielä nauttimaan edellä mainittujen juomien kylkeen runsaasti harmittomilta kuulostavia, mutta hyvin hampaita värjääviä ruoka-aineita kuten punajuurta, mustikkaa ja currya.

20170116_210421

Omasta kokemuksestani voin sanoa sen verran, että koen hampaiden tummentamisen olevan paljon helpompaa kuin niiden valkoisena pitämisen. Hampaiden tummumista voi helposti edistää vaikka joka päivä, toisin kuin niiden valkaistumisista. Valkaisevia hammastahnoja ei suositella käytettäväksi joka päivä siksi, että ne voivat vaurioittaa hampaita. Hampaiden vaurioituminen voi tapahtua mikäli harjaat hampaita valkaisevalla hammastahnalla liian kovaa. Täytyy myös muistaa, että valkaisevilla hammastahnoilla ei saa valkoisempia hampaita. Valkaisevat hammastahnat on tarkoitettu vain pintavärjäämien poistoon tai niiden piiloittamiseen. Esimerkiksi valkaisevassa hammastahnassa oleva sininen väri saa vain hampaat näyttämään valkoisemmilta!

Olen myös testannut useampaa erilaista menetelmää valkaista hampaita ihan kotikonstein. Kotona tehtävät hampaiden valkaisu menetelmät eivät ole olleet täysiä susia, mutta tulokset ovat olleet lähinnä vain häivähdys valkoisempaa hymyä. Todellisuudessa ainoa oikea tapa valkaista hampaita on käydä hammaslääkärin vastaanotolla hampaiden valkaisussa, joka tehdään vetyperoksidilla tai karbamidiperoksidilla. Näin valkaisu kohdistuu hammasluuhun, eikä tarkoituksena ole siis vain piilottaa tai poistaa pintavärjäymiä.

20170116_210344

20170116_210336

Olen useasti bongannut hyviä tarjouksia *Offerilla.com sivuilta ja niin myös tällä kertaa. Tämänkertainen sisäinen haukkani kyttäsi sivuilta hampaiden kevytvalkaisun hintaan 59 euroa (arvo 195e).

Tänään hampailleni tehty valkaisu tapahtui Hammasvelhojen Vuosaaren toimipisteessä. Hammasvelhoilla valkaisun hoiti suuhygienisti ja hän käytti valkaisussa Beyond -nimistä menetelmää. Valkaisussa käytettiin valkaisugeeliä, jossa vaikuttava aine oli vetyperoksidi. Valkaisugeelin vaikutusta tehostettiin LED-valolla. Lopputulos oli todella onnistunut ja olen nyt todella tyytyväinen valkoisten legojen äiti <3

48 tuntia toimenpiteen jälkeen vältä näitä:

Värillistä hammastahnaa

Voimakkaasti pigmentoituja huulipunia

Hampaita värjääviä ruokia ja juomia

lindapaldanius

4 vastausta artikkeliin “Hampaiden valkaisu hammaslääkärissä”

  1. Osaatko vastata, että pitääköhän ennen valkaisua käydä poistamassa hammaskivi suuhygienistin vastaanotolla? Kävin muutama kuukausi sitten, mutta sitä on muodostunut jo vähän 😀 Haittaakohan se jotain?

    • Vähäinen määrä ei haittaa, itselläni on poistettu hammaskiviä viimeksi kesänä!

    • Valkaisu vihloon kyllä, jos sinulla on esimerkiksi alkavia reikiä :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta