Joulukuusi

“Do you want to watch some jewellery, YES!”

Rannoilla kiertävillä korumyyjillä on tapana laittaa sanoja mahdollisten asiakkaiden suihin. En ole jouluihminen, mutta täällä Intiassa minusta on kuoriutunut todellinen joulun ihme. Kostea ilma on tehnyt tehtävänsä ja tukastastani on tullut mukavasti pöhöttynyt kiharapilvi. Tuon kiharapilven lisäksi olen verhonnut itsensä iltaisin koko valkoisiin Intia tunikoihin ja leveälahkeisiin tuulessa lepattaviin housuihin. Näistä aineksista syntyy helposti länsimaalaisten käsityksen mukainen Jeesus.

fullsizerender-4

Kokovalkoisissa on tullut liikuttua suhteellisen vähän, mutta koruja olen käyttänyt sitäkin enemmän. Korumyyjien parveillessa joka kulmalla, minusta on kuoriutunut ajankohtaan sopivasti myös joulukuusi. Olen löytynyt nilkkakorujen ja rannekorujen ihmeellisen maailman. Aikaisemmin olen käyttänyt lähinnä pääkoruja ja korvakoruja, mutta nyt rojua on tullut tähän varteen oikein isolla kädellä. Korujen kilinästä sisareni on nyt helppo kuulostella missä päin joulukuusi könyää 😀

img_2796

Intian survivor backpack

-Kutsu aina yksi kulkukoirista nukkumaan aurinkotuolin alle. Paikalliset kulkukoirat pitävät suurimman osan rantakaupustejoista loitolla. Näin voit palaa helpommin, kun saat nukkua rauhassa polttavan auringon alla kuolat poskilla.

-Otsalamppu. Sähkökatkokset ovat yleisiä ja kuuden jälkeen ulkona on pilkkopimeää.

-Odomos hyttysmyrkky. Kyseistä voidetta myydään paikallisissa kioskeissa. Offista poiketen voide tuoksuu aika hyvälle ja toimii myös suomalaisia verenimijöitä vastaan. Olen onnistunut kellottamaan hyttysten ruokailuajan alkavan kello 17.45 ja silloin on jo parempi olla aurinkorasvojen tilalla Odomokset.

-Suitsukkeet. Olen aina ihmetellyt miksi kukaan käryyttäisi noita haisevia savukeppejä, mutta Intiassa olen vihdoin ymmärtynyt niiden tarkoituksen. Suitsukkeet ovat loistavia tunnelmanluojia. Illalla terassilla istuessa ne karkottavat myös mukavasti ötököitä!

lindapaldanius

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta