Vanupuikko

Olipa kerran vanupuikko, joka asui pimeässä maassa nimeltä Suomi. Kotimaassaan vanupuikon ei koskaan tarvinnut pelätä aurinkoa. Ulkona oli aina pimeää ja niinä harvoina päivinä jolloin aurinko näyttäytyi, oli jäätävän kylmä. Eräänä aamuna vanupuikko päätti, että hän on kyllästynyt olemaan valkoinen. Valkoisuuteensa kyllästynyt vanupuikko päätti varata lomamatkan Intiaan. Intiassa hän oletti saavansa kauniin päivetyksen valkoisen varteensa tilalle.

img_2698

Kotimaastaan vanupuikko ei tuntenut ketään joka omistaisi aurinkotuolin. Joten Intiaan saavuttua vanupuikko huomasi ensimmäisenä, että hän ei osaa maata tällä vieraalla esineellä nimeltä aurinkotuoli. Uimaan vanupuikko ei kuitenkaan halunnut mennä, koska on vedessä vanupuikko oli vielä kädettömämpi kuin maalla.

fullsizerender-5

Ruskettumisesta motivoitunut vanupuikko bongaa rannalta uimaleluja kauppaavan naisen ja päättää hankkia itselleen lasten uimalelun nimeltä lainelauta. Vanupuikko tietää uimalelun pelastavan hänen kädettömyytensä vedessä. Päätös poistaa kyllästymisen ja liikunnan ilo valtaa vanupuikon. Vanupuikko telmii huomaamattaan koko päivän vedessä lautansa kanssa ja unohtaa, että aurinkorasva ei ole vedenkestävää. Näin vanupuikosta tulee pinkki ja näin värikkäät vanupuikot saivat alkunsa. Sinivartiset vanupuikot keksittiin maassa, jossa oli vielä kylpempi kuin vanupuikon kotimaassa Suomessa 😉

img_2717

Tällä hetkellä takapuoleni on neonpinkki ja tuntemukset ovat sen mukaiset. Pinkistä takapuolesta voin syyttää vain tuota lasten lainelautaa, jonka päällä telmin koko päivän kuin vähä-älyinen. Dippasin itseni illalla aloe veraan. Luulen kuitenkin, että Paldanius on pakko liikkua huomenna rannalla vain burkhaan kietoituneena.

lindapaldanius

Yksi vastaus artikkeliin “Vanupuikko”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 2
Tykkää jutusta