Kohteessa

Moni tuttavani ja puolituttuni serkku olivat ihmeissään siitä miksi olin valinnut lomakohteekseni Intian. Intiasta oli harvalla mitään hyvää sanottavaa ja jutut pyörivät lähinnä raiskauksien ympärillä. Tähän alkuun voin heti sanoa, että en ihmettele joukkoraiskauksia yhtään. Paikalliset miehet suorastaan pelkäävät naisia, joten yksin näihin touhuihin ei intialainen mies lähde. Intialaiset voivat tuijottaa, mutta perään huutelua ei tee kukaan! Vähän eri kuin esim. Thaimaassa, Meksikossa, Ranskassa ja Suomessa!

dsc02856

Lensin Finnairin suoralla lennolla Delhiin. En ole koskaan ollut yhtä rauhallisella ns. pitkällä lennolla. Kone oli täynnä lähinnä intialaisia lapsiperheitä ja liikemiehiä. Kukaan ei ryypännyt ja kenelläkään ei ollut pakottavaa tarvetta kävellä maratonia lentokoneen käytävillä. Delhissä oli edessä vähän enemmän meininkiä kun lentokenttää vaihdettiin taksilla 😀 Ykkös terminaalista käsin pääsin testaamaan halpalentoyhtiötä nimeltä Spicejet. Tätä lentoa voisin puolestaan kuvailla yhdeksi mieluisammaksi jolla olen koskaan ollut. Koneessa oli varmaan 400 lasta ja 390 heistä oli poikia, joita ei parane mennä naisten komentelemaan. Olin ajatellut, että menomatkan karmein koettelemus olisi ollut 1,5 h automatka lomakylään. Olin väärässä! Tunnin yöunilla ja rasvaletillä oli mahtavaa roikkua auton ikkunasta ihan koirana. Maisemat olivat huikeat!

Lomakylässä meitä odotti iloinen yllätys, joka oli ennustettavissa jo lentokentällä. Intian hallitus päätti marraskuussa poistaa käytöstä kaikki 500 ja 1000 rupian setelit. Seteleiden poiston tarkoituksena oli kitkeä harmaata taloutta, mutta ikävä kyllä päätös kitki myös turismin. Aikaisemmin intialaiset ovat kärsineet siitä, että 1000 rupian seteli on ollut liian suuri päivittäiseen kaupankäyntiin ja nykyinen tilanne on entistä hankalampi. Nyt valinta täytyy tehdä joko sadan tai 2000 rupian välillä. Omasta näkökulmasta katsottuna tämä on enemmän kuin mahtavaa. En kaipaa lomalleni turisteja 😀

Käteinen on täällä todella kiven alla ja kortilla maksaminen on vähäistä. Rahaa voi nostaa automaatista kerran päivässä, mutta rahan nostaminen on hyvin rajoitettua. Täytyy muistaa, että nostaminenkaan ei ole ilmaista! Esimerkiksi lentokentällä ei ollut yhdessäkään automaatissa yhtään kahisevaa, joten eipä tarvinnut harmitella käsittelykuluja 😀 Osa hotelleista ottaa vastaan euroja ja dollareita saa vaihdettu kätevästi pankissa parin tunnin jonoilla höystettynä. Voi vain kuvitella miten haastavaa venäläisillä on tällä hetkellä ruplan kanssa asiointi Intiassa!

Onneksi matkaseurueeseeni kuuluu Intiassa 12 vuotta lomaillut karhu, joka on tehnyt lomasta enemmän kuin helpon. Intiassa on kuulemma sellainen tapa, että jos joku asia osataan tehdä vaikeasti se voidaan tehdään vielä entistä vaikeammin 😀 Joten tässä kohtaan karhun suhteet ovat olleet enemmän kuin hunajaa. Rahan vaihto on onnistunut lomamökistä käsin ja jopa aurinkotuoli on aamulla aseteltu paraatipaikalle. Toisaalta tyhjällä rannalla tuoleista ei olisi muutenkaan tarvinnut tapella <3

dsc02812

Olen kerennyt jo tekemään kaikkea lomaan kuuluvaa kuten ajelemaan skootterilla (tietenkin ilman kypärää), lojumaan pyörryksiin asti auringossa, herkuttelemaan ihanissa ravintoloissa ja makaamaan hieronnassa. Kaiken kaikkiaan lomakohteena Intia on tähän asti tarjoillut pelkkää priimaa. En muista koska olisin hymyillyt näin paljon yhtäjaksoisesti!

dsc02858

lindapaldanius

7 vastausta artikkeliin “Kohteessa”

 1. Joko on Pakki sekaisin? Venaa hetki niin iskee. Aina Intiassa sama homma. 4-6 päivän sisällä.

 2. Eksyin pitkästä aikaa vierailemaan sun blogiin. Ja mitä sieltä lävähtikään ekana ruudulle: LÄMPÖ ja AURINKO! Mä en kestä 😀 😀

 3. Mukava lukea sun kokemuksia Goasta, itse kanssa lähdössä tammikuussa pariksi viikoksi. Lomafiilis vaan hakusessa, kun kaikki tutut vain haukkuvat lomakohde valintaa ja kertovat jos mitä kauhutarinoita. 😀

  • Ihan turhaan! Sata kertaa mahtavampi paikka kuin esim. Thaimaa!

 4. Apua miten hyvaan aikaan avasin sun blogin, oon kans lahossa Intiaan tammikuussa ja haluan kuulla kaiken 😀 Hinnat kiinnostavat etenkin, majoitus, haitteko lahetystosta viisumit vai e=touristvisa? Mites saa, kirkasta vai smogia? Tarttuuko varia pintaan ja onko yhta kostea ilma kun Tahikuissa? Itse olin ajatellut jatkaa Goalta etelammas Keralaan ja oon yrittanyt etsia hyvaa Yoga resorttia.. Onkos siella jotain yoga tai treenipaikka suosituksia? Arvostan suuresti jos jaksat vastata edes joihinkin naista 😀
  Ihan superihanaa lomaa teille, nauttikaa lammosta ja ruoasta <3 naytat onnelliselta!

  • -Kioskeissa, ravintoloissa ja hedelmäkojuissa ei saa tinkiä. Taksin kanssa kannataa sopia hinta aina etukäteen, mutta muuten pitää AINA tinkiä.
   -Viisumin hain lähetöstä.
   -Mikäli haluat olla sekaisin se onnistuu helposti.
   -Väri tarttuu ja ilma on miellyttävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta