Motivaatio, tankkaus ja hyvinvointi

Itsensä huijaaminen on huomattavasti helpompaa kuin kenenkään muun. Sama pätee valehteluun. Valkoiset valheet peittävät lakanan lailla päivämme rutiineja, jotka ovat muille yhtä läpinäkyviä kuin ruuduton ikkuna. Koska fitness on illuusio, on aika tarkistaa muutama fitneksen valkoinen valhe.

_20161123_180403
Illuusio 😀

Motivaatio

Olen aina inhonnut sanaa motivaatio. Motivaatio on sana jota käytetään yleensä jonkun epämiellyttävän asian väkisin suorittamista. Kuka esimerkiksi kertoo olevansa motivoitunut syömään läjän korvapuusteja, joka on muuten ihan mielettömän kivaa? Motivoituneita ollaan silloin kun halutaan pudottaa 20 kiloa painoa, joka muuten on kyllä ihan super tylsää. Miksi salille ei voi mennä esimerkiksi: ”Koska on pakko jotta takapuolen leviäminen pysähtyisi edes yhdeksi päiväksi”? Onko silloinkin oltava mystisen motivoitunut? Mitä pahaa pakossa on, ei aina ole kivaa!

Tankkaus

Tankkauksen ideana on täyttää maksan glykogeenivarastoja ja antaa ns. aineenvaihdunnalle buustia. Tankkaus ei kuitenkaan valitettavasti kuulu muiden kuin kisadieettiläisten (jos silloinkaan) elämään. Mikäli minä nyt “tankkaan” ei panoni todellakaan laske viimeistään kahden seuraavan päivän aina, kuten kisadieetillä. Vaan elimistöni lähinnä pieree seuraavat kaksi päivää. Nyt “tankatessani” mässäilen tai yksinkertaisesti vain teen sellaista mystistä kuin syön.

Hyvinvointi

Mikäli jauhat jatkuvasti hyvinvoinnista, et voi hyvin.  

15134176_10154699355371250_1207942786_o

Take it to the next level ja kieltäydy käyttämästä sanoja: motivaatio, tankkaus ja hyvinvointi 😀

lindapaldanius

6 vastausta artikkeliin “Motivaatio, tankkaus ja hyvinvointi”

 1. Oikeastihan motivaatio koostuu kaikista syistä, miksi tekee jotain. Esimerkiksi motivaatio syödä korvapuusteja koostunee ainakin seuraavista; ne maistuvat hyvältä, niistä saa hetkellistä mielihyvää ja vaikkapa kivan kuvan instagramiin (:D). Mutta arkikielessä motivaatiolla tarkoitetaan tosiaan usein just tota mistä puhuit…
  Hyvä pointti myös tavallaan tuo, että jos puhuu koko ajan hyvinvoinnista, ei voi hyvin. Toki aika kärjistettyä, mutta kyllä se ehkä vähän kertoo, että miettiikö asiaa liikaa jos siitä koko ajan jauhaa.

  Toivoisin sulta enemmän videopostauksia! Sun teksti on nimittäin aika ”puhemaista”, eli ei ehkä kauheen jäsenneltyä tai vaikuta etukäteen mietityltä. Videossa on helpompi pysyä mukana ja mun mielestä ne sopii sun humoristiseen tyyliin ilmaista asiat paremmin kuin kirjoitettu kieli 🙂 tykkäsin tosi paljon sun Q&A vastausvideoista esimerkiks!

 2. Ihanan rehellinen postaus. Tykkään sun tavasta kirjottaa! Mäkin vihaan samaa moitivaatio. Meen tasan salille siitä syystäet perberi ei kasvais joka sekuntti ja tämä on minusta tarpeeksi hyvä syy mennä salille. . Ja välillä sinne on pakko mennä jos muuten rakastavaa ruokaa ja haluaa mahtua vanhoihin vaatteisiin! 😀

  Siirikiviharju.blogspot.fi

 3. Mutta siis onhan sekin motivaatio mennä salille ettei perse leviäis, tosin näkyy leviävän silti (nimim. kahdet farkut mahtuu, muut ei mee edes reisistä läpi enää 😂). Henk. koht. motivaatio on se että ei pää leviäis, koska jostain on joka päivä revittävä motivaatiota tiskeihin, pyykkeihin, lasten käskyttämiseen ja tällä hetkellä myös pian ex-puolison sietämiseen, koska niiden lasten takia sitä ei voi ajaa kadulle vaikka se sen ansaitsisikin. Salin rauta kestää mun raivotreenit, niin ei tarvi kotona purkaa.

  Mutta joo, mä inhoan sitä jatkuvasti pinnalla pyörivää motivoimista. Näin motivoit itseäsi, miten motivoida työntekijöitä, blaablaablaa 😁 autoja tankataan, ja hyvinvoinnista ei just nyt tarvi puhuakaan (jostain syystä juuri nyt kaikki kyselee että miten sä voit, voitko hyvin – no mitäpä v***u luulet, helvetin hyvin menee…).

 4. Totta joka sana, erityisesti toi hyvinvointijuttu! Kyllähän neuroosikin varmaan johonkin mielenterveyshäiriölokeroon tipahtaa hehehe 😀

  Ja kannatan myös videoita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta