Proteiinipatukka ohje!

Proteiinipatukat ovat helkutin kalliita ja ne jotka ovat hinnaltaan huokeampia auttavat sinua levitoimaan. Levitointi on sinällään hieno taito, mutta tämä edullisten proteiinipatukoiden synnyttämä levitointi on aika hanurista. Kukaan ei halua levitoida kuin yksin kotona, jos painovoiman uhkaaminen tapahtuu suolistokaasujen avulla.

Mennäänpä itse aiheeseen, eli possun proteiinipatukka ohjeeseen. Miksi possun? Koska ainakin itse olen aikamoinen possu. Tykkään possuilla ja possuilun ohessa olen aikamoinen säästöpossu. Proteiinipatukka kannattaa siis väsätä ihan itse jotta voi olla säästöpossu! Ja koska joulu on tulossa ja possu liittyy kiinteästi jouluun (kylläkin vähän ikävällä lopulla) , käytin ohjeessa teemaan sopivia jouluisia makuja.

dsc_2334

40 g kaurahiutaleita

40 g Supermass Nutrition Super Whey Isolate Ice Coffee

10 g Chian siemeniä

3 kananmunanvalkuaista

1 omena

15 g määpähkinävoita

1 rkl kanelia

Tämä sellainen resepti jossa ei voi epäonnistua.

dsc_2310

Omena kannattaa pilkkoa todella pieniksi paloiksi, jotta valmis seos levittyy paremmin pellille ja siihen ei tule ilmakuplia. Tämä haastavan omenan silpomisen jälkeen homma menee niin, että sotket käytännössä vain kaikki ainekset keskenään. Seos kannattaa laittaa turpoamaan jääkaappiin tunniksi, jotta chiat ja kaurahiutaleet ehtivät imeä itseensä nestettä.

Valmis turvotettu seos levitään ohueksi levyksi pellille ja laitetaan uuniin keskitasolle 20 minuutiksi 175 asteeseen. Ennen uuniin laittoa seoksen päälle kannattaa heittää vielä yksi ylimääräinen leivinpaperi, joka estää patukoiden palamisen. Tätä niksiä kannattaa suosia ylipäätään kaikkien proteiinileivonnaisten kanssa. Proteiinijauheet ovat hyviä palamaan! 😀

dsc_2333

Koko setin makrot:

Kcal 624

Rasvaa 14 g

Proteiinia 81 g

Hiilihydraatteja 34 g

Patukka kokoon puristettuna syntyy seoksesta kuusi kappaletta herkullisia proteiinipatukoita.

1 kpl valmiita patukoita sisältää:

Kcal 104

Rasvaa 2.5 g

Proteiinia 13.5 g

Hiilihydraatteja 5.5 g

P.s makeutta patukoihin saat esimerkiksi kuivatuilla hedelmäpaloilla 😉 Ja kuten aina raaka ”taikina” maistuu aina paremmalle, kuin lopputulos. Mutta tässä kohtaa täytyy taas palata siihen levitointiin 😀

lindapaldanius

5 vastausta artikkeliin “Proteiinipatukka ohje!”

    • Varmasti, mielikuvitus on vain rajana 😂 pähkinät sopii myös hyvin

  1. Siis miten sä lasket tuon protskuarvon?

    Kaurahiutaleet+maapähkinä+valkuaiset (Fineli) sisältää 20 g protskua + Heran noin 35g + chiansiementen (protpitoisuus 20%) 2 g = noin 57 g? Vai missä meen metsään?

    • Finelin mukaan valkuinen sisältää 10,8 g proteiinia ja niitä kolme…

  2. Joo 10 g per 100 g tuotetta, mutta yksi kananmuna on noin 55g (ekstrasuuret 60g) ja valkuaisen osuus siitä on 2/3 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta