Maailman vanhin erityisruokavalio

Oletko koskaan ajatellut, että trendikkäät erityisruokavaliot eivät olekaan mikään uusi juttu. Nykyisin tapaamme nimetä näitä erityisruokavaliota nimillä: gluteeniton, sokeriton, maidoton, vegaani yms. Monen erityisruokavalion taustalla on toki ruoka-aineallergia, mutta monesti syy on jokin ihan muu…

Oikeasti homma menee niin, että uskontojen myötä ihmisten elämään tuli rajoitettuja ruokatottumuksia, eli niin sanottuja erityisruokavaliota. Maailman vanhimmat erityisruokavaliot tunnetaan sellaisilla nimillä kuten juutalaisuus, hindulaisuus tai vaikka laajemmilla käsitteellä kuten islam.

Ruokavalio ei ole uusi uskonto. Uskonto on aina ollut ruokavalio.

Tätä ajatusmaailmaa olen nyt pyöritellyt mielessäni kun olen lukenut vähän erilaista keittokirjaa. Kyseisen kirja on nimeltään Ruokakulttuuri Islamin maissa, kirj. Helena Hallenberg & Irmeli Perho. Kirja on palkittu vuoden 2010 tiedekirja -palkinnolla ja ei suotta! Todella mielenkiintoinen teos ja täynnä mitä herkullisempia reseptejä. Suosittelen!

12_1-vuoden-tietokirja-ruokakulltturi-islamin-maissa-parempi

lindapaldanius

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta