Härkiskaalikääryleet

Lihaton lokakuu itsessään ei ole innostunut minua kokeilemaan kasviperäisiä vaihtoehtoja. Vaan kuten olen jo aikaisemmissa postauksissa kertonut, että yksinkertaisesti liha on vain nyt viimeaikoina maistunut minulle suhteellisen huonosti. Mutta esimerkiksi Härkis on maistunut jo ehkä vähän liiankin hyvin!

pakkaus_harkis_h_620x404
www.versofood.fi

Härkis on siis härkäpapuvalmiste, jota myydään super kätevissä heti käyttövalmiissa pakkauksissa. Olen jo useamman kerran ostanut tämän 250 g paketin ja huomaamattani napsinut koko paketin yhdeltä istumalta. Härkis on siis täydellinen kiireisen ihmisen jauheliha!

Sunnuntai on usein sellainen päivä jolloin tekee mieli kokata. Eilen siis visioin vegaani, laktoosittomat, soijattomat ja gluteemattomat kaalikääryleet.

Kaalikääryleiden onnistumisen avain piilee vaiheessa yksi!

1.Koverra kaalin kova kanta pois käyttäen apuna veistä . Keitä kaali isossa kattilassa (suolalla maustetussa) vedessä n. 20 minuuttia. Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne ovat kypsyneet.

dsc_22372.Keitä 40 g riisiä (Itse käytin Basmatiriisiä)

dsc_22393.Hienonna ja kuullota yksi kokonainen sipuli miedolla lämpötilalla paistinpannulla.

4.Sekoita 250 g (yksi paketti) Härkistä, (2 kananmunan valkuaista VEGAANI JÄTÄ POIS :D), kuullotettu sipuli ja kypsä riisi keskenään.

5.Lorauta uunivuoan pohjalle 5 g hunajaa. Halutessasi voit lorauttaa hunajaa myös valmiiden kääryleiden päälle ennen uuniin laittoa. Kaali tarvitsee makeutta!

dsc_2266

6.Esihaudutettuun kaaliinlehteen mahtuu n. 2 rkl täytettä. Kaalia kuluu kääryleisiin suhteellisen vähän ja lopun kaalin voit sekoittaa esim. ruokaisiin salaatteihin ja ottaa mukaan lounaaksi töihin. Lado kääryleet uunivuokaan vieri viereen saumakohdat alaspäin. Lisää pohjalle n. 2 dl vettä. Kypsennä uunissa 45 min 175 asteessa. Mitä kauemmin jaksat hauduttaa kääryleitä uunissa, sitä pehmeämpiä niistä tulee. Mutta muista tarkistaa, että pohjalla on aina edes hivenen nestettä. Toisaalta hyvin esihaudutetut lehdet eivät tarvitse kovin pitkää uunihaudutusta.

dsc_2272

 

Koko setin makrot:

Kcal 878

Proteiini  71g

Hiilihydraatteja 73 g

Rasvaa 24 g

Itse söin 4 kpl, eli puolet josta kertyi aterialle n. 440 kcal (proteiinia 36 g, hiilihydraatteja 37 g ja rasvaa 12 g).

lindapaldanius

6 vastausta artikkeliin “Härkiskaalikääryleet”

  1. Nyt on hyvänkuuloinen resepti, menee kokeiluun! Härkiksestä sen verran, ettei se ole gluteeniton, onneksi on helppo korvata vaikka sillä normijauhelihalla kuten allekirjoittanut taitaa kotikeittiössään tehdä. Peukkuja kuitenkin ei-lihallisille resepteillä myös jatkossa 🙂

    • Tuohon gluteemittomuuteen vielä sen verran, että tässä suoralainaus valmistajan sivuilta: ”Härkiksen gluteenipitoisuus on analyysien mukaan alle 20 mg/kg. Härkis on siis käytännössä gluteeniton, vaikka se sisältää ohramallasuutetta ja vaikka osaa raaka-aineista käsitellään tiloissa, joissa käsitellään myös kotimaisia viljoja. Ohramallasuute vaihdetaan pian viljattomaan vaihtoehtoon.”

  2. ja gluteenittomuuteen eikös sallivuus ja joustavuus ole terveenruokavalion yksi peruste?varsinkijos ei keliakiaa ole.kiva ku jaksat kokeillavegeprotskuja.huomasin kaupas jopa quornjoulukinkkupakaste sellaisia uutuuksia.harmi et q&aoli vaan snpchatis envoinu lukea voitko laittaa vastaukset myös tänne?ja toiveena sulta uusia youtubevideoita!nemis olet bettinan kanssa oli kivoja.mikä onmuute ollu nyt suosikkivegevalmiste?nyhtökauraa sai ainaki la malmin prismasta.ihme kyllä…

  3. vegaani jättää myös tuon hunajan noista pois 😉 jos haluaa makeutta voi käyttää siirappia. jos tykkää laittaa myös voita korvaa sen keijulla.

    • Totta! Yksi lukijoistani vinkkasi kokeilemaan myös taateleita!

  4. Hei! Millaiset ravintoarvot kaali pitää itsessään sisällä? Kaloreita? Voiko siis huoletta tehdä kaalikääryleitä normaalista riisi ja jauheliha määristä? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta