Miten fitnesskisaaja jaksaa käydä töissä kisadieetillä?

Tällä viikolla hymyilin optikkoliikkeessä kuutena päivänä ja työtunteja kertyi ihan kivasti, 43,5 tuntia. Kaiken tämän hymyilyn ohessa olen tietenkin nuohonnut kuntosalin jokaisen nurkan läpi (hien toivossa). Omat kisani ovat enää kolmen viikon päässä ja elämää hallitsee vahvasti juuri tuo kisadieetti.

Itse rakastan rutiineja ja oman kisadieettini pelastus on työ. Minusta on ihanaa lähteä aamulla töihin ja vasta illalla keskittyä täysillä #bikinifitnesshelvettiin. Päivän olen vapaalla fysiikan hiomisesta ja sen keskeneräisyyden aiheuttamista pohdinnoista. Päivällä olen ihan perus Pirkko, joka työskentelee optikkoliikkeessä optikkona.

DSC01610
Pirkko

Kuten yleisesti hyvinkin harhaanjohtavasti luullaan, että kisadieetillä töissä käyminen on jotenkin extra raskasta. Ei asia kuitenkaan ole näin. Itse asiassa, voin ainakin omalla kolmen vuoden kisakokemuksella sanoa, että ns. offilla olen usein 100 kertaa väsyneempi töissä kuin kisadieetillä. Offilla keho saa nauttia plussalla alkavista makroista ja energian mukana tuomista kovista treeneistä. Olen usein mennyt offilla perse niin jumissa töihin, että on ihan hirvittänyt! Kisadieetillä en ainakaan itse edes pysty saamaan lihaksia niin järkyttävän kipeiksi kuin offilla. Kisadieetillä kärsin enemmänkin kehon kuivuudesta ja megalomaanisesta loukkaantumisriskistä 😀

Omalla työpaikallani minulla on aivan upeat kollegat, joilta saan paljon tukea urheiluharrastukseeni. Vaikka ketään ei oikeasti kiinnosta 😀 Silti jokainen kollegani jaksaa aina kuunnella yksinpuheluani aiheista: kisabikinit, kisaväri, poseeraukset, makrot, kuntosaliharjoittelu jne. Lisäksi arvostan enemmän kuin ihan sikana sitä, että meillä töissä ei ole ikinä mitään herkkuja! Sinällään pullan syönti ei häiritse minua, vaan enemmänki minä häiritsen pullan syöntiä. Ei kukaan jaksa oman herkuttelun ohessa antaa kaipaamani viiltävää analyysiä siitä miltä tuo kyseinen vehnäherkku maistuu. Pulla maistuu pullalle ja sen maun kuvailu on lähinnä turhauttavaa. “Voisitko vielä antaa arvosanan 1-10 väliltä ja verrata tätä johonkin toiseen (jota en ole syönyt), niin kumpi nyt sitten on parempi?”

Herkuttomuuden lisäksi minusta on ihanaa, että omaan “maailman kovin suorittaja” höpö höpöihin saan usein sitä kisadieetillä paljon kaivattua järkeä. Tälläkin viikolla minulla oli taas mahdollisuus lähteä tuudittamaan itseäni itsesääliin. Olin kuitenkin ollut aika kova muija töiden, matalien kalorien ja treenien saralla. Mutta… Taisi se minun työkaverini Pilvi olla se meidän liikkeen johtava suorittaja. Nainen kerrytti omia työtuntejaan kuluneella viikolla vieläkin enemmän kuin minä. Työmatkojaan hän ei suinkaan istunut (kuten itse), vaan hän sinkutti joka helkutin päivä ikivanhalla Nopsallaan töihin ja takaisin. Rämä polkupyörällään Pilvi polki tällä viikolla yli 150 km! Arvostan! Kotona hän ei tietenkään vetänyt lonkkaa (kuten itse) vaan pyöritti äidin ja vaimon roolia kahdelle lapselleen ja miehelleen. Mä en oikeesti käsitä, miten kukaan pystyy tällaisen viikon jälkeen (edes ajatustasolla) lähteä jahtaamaan illalla lasten kanssa vielä pokémoneja 😀

Kuva: http://lifehacker.com/the-pokemon-go-trainers-advanced-tactics-handbook-1784003725
Kuva: http://lifehacker.com/the-pokemon-go-trainers-advanced-tactics-handbook-1784003725

Usein omaan korvaani särähtää myös ajatus siitä, että laihduttaa voi jos vaan haluaa. Tätä päänaukomista saavat usein osakseen internetin keskustelupalstoilla mm. työttömät ja syrjäytyneet. Mikä siinä laihduttamisessa on niin vaikeaa, kun on vain aikaa?!? Tähän kohtaan, en jaksa edes lähteä ruotimaan terveellisen ruuan “kallista” hintaa, joka on muuten ihan sama kuin ns. epäterveellisen (esim. milloin makaroonista tuli epäterveellistä?)… Vaan haluaisin muistuttaa mitä rutiinit merkitsevät. Kun elämässä on vain epätietoisuus, on vaikeaa rakentaa rutiineja tyhjän päälle.

lindapaldanius

3 vastausta artikkeliin “Miten fitnesskisaaja jaksaa käydä töissä kisadieetillä?”

  1. Kiva että sä jaksat hyvin olla kisadieetillä töissä 🙂

    Kuitenkaan sun työ ei ole fyysisesti kovin raskasta, eikä sulla ole vuorotyötä. Jos nyt mietitään esimerkiksi sairaanhoitajan tai lähihoitajan työtä, on se sekä fyysisesti että henkisesti raskasta, ja töissä joutuu olemaan niin aamulla, illalla, kuin yölläkin. Tämän lisäksi sh tai lh joutuvat laskemaan lääkkeiden annoksia, joten työssä vaaditaan sellaista tarkkuutta, että he voisivat helposti tappaa potilaan virheellään. Uskon, että juurikin sairaanhoitajan tai lähihoitajan olisi hyvin vaikeaa olla kisadieetillä omassa työssään.

    • Totta! Siksi oma ammatinvalintani on ollut kiitollinen harrastukselleni. Elämä on tosiaan täynnä näitä valintoja 😂

    • Miksi kaikkeen pitää aina vastata hyvin sä kyllä vedät, MUTTA… Ensin kehutaan ja sitten annetaan tulla sitä negatiivista. Mikä suomalaisia vaivaa. Siis oikeesti. Työ kuin työ. Eihän sitä tiedä vaikka joku sairaanhoitaja/lähihoitaja olisi just nyt kisadieetillä ja se menisi kuin vettä vaan ja olisi niin helppoa hommaa, että… Joo, mitäpä tähän muuta sanoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta