Saako äiti kilpailla fysiikkalajeissa?

Fitness on maailman itsekkäin harrastus ja sopii vain sinkuille. Allekirjoittaisin kyseisen väitteen heti, jos en olisi nähnyt hyvän ystäväni tämän syksyn kisavalmisteluita.

Mennäänpä ajassa taaksepäin vuoteen 2007. Vuonna 2007 aloitan urani optikkoliikkeessä ja tapaan Sarin. Sari opastaa minua optikkoliikkeen saloihin ja kertoo, että hänellä on suurinpiirtein saman ikäinen tytär kuin minä. Kuulen Sarin tyttärestä Jennasta seuraavan kolmen kuukauden aikana niin paljon tarinoita, että oikein kyllästyttää.

fb_img_1473927557437
Kyllä, kuvassa on K18 tuotteita! Ja vuosi taitaa olla 2008

Kyllästymiseni palkitaan kuitenkin samana syksynä kun yhtäkkiä meistä tulee työkavereita tämän huippu tyttären kanssa. Ikää minulla oli tuolloin huimat yhdeksäntoista ja Jennalla puolestaan vuosi vähemmän. Tästä alkaa meidän yhteinen matka, jossa harjoittelemme aikuisena olemista.

Pikakelauksella olemme takaisin vuodessa 2016 enemmän ja vähemmän aikuisena. Jenna on pyöräyttänyt uunista ulos kaksi ihanaa lasta ja päättää toteuttaa kauan haaveilevansa tavoitteen, eli body fitness -kisat. Tukea ja neuvoja haetaan tietenkin myös ystävältä, joka kulkee Paldaniuksen ohella nimellä #bikinifitnesshelvetti. Kisadieetistä tuleekin molemmille aikuisille yhtä kivinen ja pitkä. Välillä olen jaksanut oman tekemiseni ohessa olla hyvinkin myötätuntoinen ystäväni ensikertalaisuudelle ja välillä on suusta lipsahtanut: “Lopeta!”. Sitten taas seuraavana päivänä #bikinifitnesshelvetti muistaa, että ystävä ei ole vain äiti. Hän on ihan samalla tavalla nuori nainen kuin itsekin ja ansaitsee ihan yhtälailla olla nuori!

Itse olen todella allerginen kisadieetti kliseelle, joka menee näin: “Läpi vaikka harmaan kiven”. Ihan oikeesti! Ei mitään järkeä lähteä hakkaamaan kiviä, jonkun kisadieetin takia. Jennalle varsinkin olen koko ajan sanonut, että jatka jos perhe ei kärsi. Tämä kärsivä perhe on taas näitä sinkku ihmisen yleistyksiä. Jennan kisadieetillä kävikin niin, että tämä mutsi ei ole koskaan leiponut yhtä paljon kuin nyt. Mies on saanut enemmän huomiota kuin vuosiin ja lapset ovat olleet vaunulenkeillä ihan sikana 😀

Olen sairaan ylpeä tästä pienten lasten äidistä joka astelee ensi viikolla Jyväskylän karsintoihin. Tsemppiä, Jenna sä näytät upealta.

Vuoden 2016 Jennan kisadieetin tulos
Vuoden 2016 Jennan kisadieetin tulos
lindapaldanius

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta