Kun olet tuntenut ystäväsi 20 vuotta

Olen siinä mielessä onnekas, että minulla on monta ystävää jotka olen tuntenut sen 20 vuotta ja rapiat. Kotikaupunkini on Iisalmi ja siellä olemme likkojen kanssa muodostaneet sellaisen jengin, joka on jäänyt tukkaan kiinni yhtä tiukasti kuin hirvikärpänen.

Oman elämäni hirvikärpäset ovat nuo Iisalmen tytöt. Nämä junan tuomat moilaset ovat muuttaneet useasti samoihin kaupunkeihin ja jopa välillä kokeilleet omiakin siipiä. Mutta aina kuitenkin palanneet mutkien kautta samaan pesään. Pesän kuningattaren kruunua on vuosien varrella kierrätetty ja hyvä niin.

Tällä hetkellä meitä Iisalmen tyttöjä asuu Helsingissä viisi kappaletta. Jokainen tietää ne vitsikkäät Whatsapp ryhmät jonne voi laittaa mitä vain. Tuo vitsikäs ryhmä on meillä savolaisittain sanottuna Hessassa (nyt asuvien kesken) on nimeltään jotain sellaista jota ei tänne kuitenkaan kehtaa ilmoittaa 😀 Tämän ryhmän profiilikuvana komeilee sporaan sammunut matami bikineissä ja keskustelun taso on usein juurikin sitä mitä kuva antaa ymmärtää. Mutta kyseinen ryhmä on siinä mielessä hedelmällinen, että se pakottaa usein tämänkin #bikinifitnesshelvetin liikkeelle. Liikkeellepano tapahtuu usein sunnuntaisin ja tämäkään sunnuntai ei ollut poikkeus.

 dsc02759

Iisalmen likat mielessä keksin muutamia juttuja, joita vain pitkään jatkuneet ystävyyssuhteet voivat tuoda. Vähän pohjustuksena listaani haluaisin kertoa, että olen syntynyt Iisalmen tyttöjen kanssa kisakireänä vuonna -88. Joten lapsuutemme on pyörinyt Spice Girls, limppari lasipullossa (hinta 50 penniä) meiningeissä ja ajokortit on hankittu tyyliin vuonna 2006.

THE LIST

-Ystäviesi vanhemmat ovat komentaneet tai jopa toruneet sinua.

-Olet ollut ihan kliimaksissa ystäväsi barbeista. Myöhemmin vaatteista ja vielä myöhemmin olemattomista kotiintuloajoista ja jossain vaiheessa tylsästi aikuisten jutuista, kuten työpaikasta.

-Tunnet ystäviesi sukulaiset.

-Tunteidenkirjo. Olet nähnyt sellaisia tilanteita, joita et välttämättä olisi halunnut nähdä. Yksi niistä on teinikännit….

-Toisten heikkoudet ja vahvuudet ovat enemmän kuin hanskassa. Tiedän tasan tarkalleen kenelle kilautat suunnistusohjeita ja kenelle sitä puhelua ei missään nimessä tehdä.

-Tiedät jokaisen ystäväsi suosikki skenaariot. Nyt Helsingissä asuvien Iisalmen likkojen kesken yksi pelkää kuollakseen, että kylkeen alkaa pistämään. Toinen pelkää kroonisesti vatsavaivoja. Kolmas huolestuu aina, jos on pienikään mahdollisuus punastumiseen ja neljäs ei halua valokuviin. Huh, elämä on täynnä vaaroja! Ja näiden pelkojen keskellä pitäisi sitten keksiä jotain yhteistä tekemistä. Oma pahin pelkoni on tietenkin se, että ei pääse pissalle.

-Olet nähnyt niin paljon kehon muutoksia, että hirvittää. On aknea, kakkosnelosta ja jne. On myös käynyt niin, että joku (Josephina) on jopa osannut jo istua kun itse olet osannut vasta maata paikoillasi 😀

-Olet kuullut autoiluun liittyviä lausahduksia ja tapahtumia jotka eivät missään mielessä ole turvallisia. Esimerkkinä tämä suora lainaus: “Nyt ei saa säikähtää, mutta kumpi on kytkin ja kumpi jarru”. Lisäksi joku on saattanut jopa tahallaan salata jotain sellaista, mitä olisit halunnut ehdottomasti tietää hänen ajotaidoistaan. Esimerkkinä tämä tositapahtuma. Ystäväni oli ajanut ojaan, mutta oli vannottanut toista ystävääni olemaan asiasta turpa kiinni. Syynä tähän hengenvaarallisen kolarin salailuun oli tietenkin se, että muuten kukaan ei uskaltaisi jatkossa tulla tämän autoja niiden hautausmaalle siirtävän naisen kyytiin! MITÄ!!!!!!!

-Voit aina kaivaa taskustasi punaisen kortin, jolla lopetetaan puheet: “Minä ainakaan en oo ikinä!” Niin, ihan hyvä muuten… Paitsi, että muistatko vuonna 2000… Ai niin…

-Ja viimeisimpänä, mutta varmana merkkinä pitkästä ystävyydestä voit pitää tartuntaa. Olet onnistunut tartuttamaan itseesi ystäviesi maneereja ja tapoja. Lisäksi olet jotenkin onnistunut, myös tartuttanut omat huonotkin hapituksesi muihin. Itse olen onnistunut lahjakkaasti siirtämään ystävilleni maailman räkäisimmän nauruni.

Ai niin ja tuo kisakireä vuosi -88 tulee siitä, että yläasteella  vuonna -87 syntyneet ristivät meidät tällä “haukkumanimellä”. Sinällään vähän epäonnistunut “haukkamanimi” koska olen edelleen mielelläni kaikilta osin kisakireä 😀

 

lindapaldanius

4 vastausta artikkeliin “Kun olet tuntenut ystäväsi 20 vuotta”

 1. Sain tekstistäsi ystävyydelle ”kasvot”. Olen kuullut ihmisiltä millaista ystävyys on.
  Itseäni ”puukotettiin selkään” yläasteella niin pahasti että ystävyyssuhteiden luominen on mahdotonta. Tosiystäviä minulla ei ole ollut koskaan. Minua syrjittiin jo ala-asteella ja yläasteella kuvittelin löytäneeni ystävän mutta mitä vielä. Tuon jälkeen en ole pystynyt luottamaan kehenkään niin että voisin luoda ystävyyssuhteen.
  Kavereita minulla on ja olen sosiaalinen ihminen mutta luottamaan en pysty.

 2. Kisakireä 😂 tietääkö ne ristineet että ne olikin meedioita? Jos ei ni menkää äkkiä kertoo 😃

 3. Moi!
  On pitänyt jo muutaman kerran kysästä että missä olet opiskellut optikoksi?
  Pystyisitkö kirjoittamaan postausta työstäsi/opiskeluajasta yms. Olisi kiva kuulla lisää, ala kiinnostaa kovasti 🙂

  • Optikoksi voi opiskella Suomessa kahdessa kaupungissa: Helsinki ja Oulu. Itse olen opiskellut Helsingissä. Opiskelu ei ehkä vastaa kovinkaan paljoa optikkoliikken arkea. Ala on sinulle sopiva jos viihdyt ihmisten kanssa ja nautit myyntityöstä. Itse olen ollut alalla lähes kymmenen vuotta ja edelleen pidän työstäni todella paljon! Olen kirjoittanut optikkoliikkeestä hyvin vähän, koska se oikein sovi urheilijan elämääni (blogi)… Mutta yksi postaus löytyy joka on nimeltään silmien urbaalilegendat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta