Takkuinen kisadieetti

Aina ei ole kivaa ja välillä kaikki on enemmän kuin ruskeaa. Kisadieetillä kakka voi tulla suuhun jo hyvinkin alkuvaiheessa. Pakko myöntää, että tämän likan suussa on ollut kakkaa kisadieetin ensimmäisestä päivästä asti ja sen huuhteluun meni yli kuukausi.

_MG_0066

Onneksi nyt suussa maistuu jo paremmalle ja juhannuksen jälkeen fiilis on ollut parempi. Ehkä valmentajani Aleksi “puhuttelu” vaikutti asiaan. Jäyheään tyyliinsä Aleksi laittoi minulle lyhyen ja ytimekkään viestin: “Ootko syönyt ohi?”. Ihan suoraa kettuilua! Koska paino ei ollut tuolloin juurikaan tippunut. Vastasin vain ihan kettuuntuneena, että kai mä nyt oon! Kun paino on näin korkea. Kiitos, Aleksi tästä kettuilu viestistä. Tämän viestin jälkeen löysin taas motivaatiota olla kisadieetillä. #motivaatioback

Tänään painoni oli dieetin alin, eli noin 55 kg. Painoa tarvitsee pudottaa enää noin viisi kiloa ja se tuntuu sulavan nyt kovaa vauhtia. Olen vihdoin ollut myös kaiken kaikkiaan energisempi ja tyypillisiä dieetin tuomia onnellisuuskohtauksia on taas ollut ilmassa. Olen siis vihdoin alkanut tunteilla! Jääkuningatar on alkanut siis sulamaan 😀

Mitä tuohon ohi syömiseen tulee, ei pidä luulla että meikä on mättänyt menemään ihan sata lasissa. Kisadieetti on todella erilainen kuin ns. tavallinen dieetti. Kun laihdutat kenties omaa terveyttäsi edistääkseni on rasvaprosentti usein aika korkea. Kisadieetillä puolestaan pakerretaan reilusti alle niiden normaalien rasvojen ja takaraivossa kolkuttaa tietenkin koko ajan se itse kisapäivä. Kisapäivää kun ei voi siirtää sen takia sen takia, että ei ole vielä valmis. Omaksi iloksi tehtyä laihdutusta ei kannata ottaa niin tosissaan vain jonkin tiettyä päivää silmällä pitäen. Motivaationa “tavalliselle dieetille” ovat kuitenkin ehkä ne terveellisemmät elämäntavat ja kisadieettiä en lähtisi mainostamaan “terveys edellä”.

Eli kun ollaan kisadieetillä edes se yksi munkki on liikaa. Rasvaprosenttia vedettäessä olle normaalin, pitää fokuksen olla sata! Onneksi oma hukattu motivaatio on ollut hukassa aivan dieetin alussa ja tuohon jäljellä olevaan viiteen kiloon minulla on reilusti aikaa. Kilpailen siis vasta Lahdessa, eli jäljellä on vielä noin huimat 14 viikkoa, jolloin olisi hyvä olla jo kisakunnossa.

Olen jotenkin niin super ylpeä siitä miten onnistuin nostamaan itseni tuosta epäonnistumisen suosta ja nyt vatsalaukku on pienentynyt niin paljon, että herkkuja ei tähän tikkuun oikein enää mahdukkaan (normaalinen safkojen päälle).

_MG_0073

Tästä viidestä jäljellä olevasta kilosta voisin kertoa vielä vähän. Etenkin dieetin alussa jengi ihmetteli, että eikö olisi helpompaa pudottaa vain viisi kiloa vs. kymmenen kiloa. Vastaus on, ei todellakaan ole. Itse henkilökohtaisesti en ensinnäkään viihdy näin pienenä. Ok, litteä vatsa on ihan kiva. Mutta viihdyn mieluummin isoissa rinnoissa, näiden nykyisten nysien sijaan. Toiseksi vain viisi kiloa on todennäköisesti tiukemmassa kuin kymmenen. Tuo kymmenen pitää sisällään useamman kilon nestettä, joka karisee hyvinkin nopeasti. Nyt tässä jäljellä olevassa viidessä kilossa, ei todellakaan ole enää grammaakaan nestepöhöä. Kolmanneksi jotenkin itsestä tuntuisi siltä, että vain viiden kilon pudotus tarvitsee tuhat kertaa enemmän motivaatiota. Siinä ei todellakaan syödä edes sitä yhtä pullaa ohi ja kireää olomuotoa on saanut haalia joka ikinen päivä (jo ennen dieetin aloittamista). Tuolloin voikin miettiä onko offilla itse asiassa oltu ollenkaan?

Itse viihdyn paremmin tuossa kisapainon päällä tulevassa extra kympissä kuin kisaluurankona. Se miksi sitten näännytän itseni tikuksi, on pelkkää rakkautta lajiin. Hullua eikö totta?!? Mutta totta! Nyt kuitenkin aloitan pylväiden välttelyn. Olen jo niin pieni, että joudun juoksemaan kaikkien pylväiden ohi, jotta en häviäisi niiden taakse 😀

Luulen, että myös muut ovat huomanneet luuranko olemukseni. Minulta on kyselty viimeisen kahden viikon aikana joka päivä keskimäärin kolme kertaa: “Koska kisat”. Välillä tämä on hivenen puuduttavaa ja tekisi mieli vastata: “Samaan aikaan kuin viime vuonna ja sitä edellisenä vuonna jne.”. Mutta ehkä joulun jälkeen ihmiset aloittavat taas keskustelua kanssani normaaliin tyyliin: “Mitä kuuluu?” kisa uteluiden sijaan 😀

Tikku kuittaa!

lindapaldanius

3 vastausta artikkeliin “Takkuinen kisadieetti”

  1. Mua kiinnostaisi että onko bikini fitness kisaajat hyväkuntoisia vai hyväkuntoisen näköisiä vai riippuuko se siitä onko offilla vai dieetillä? Tyhmä kysymys lie mutta kun niin moni bloggaaja sanoo juuri tuota että laji ei varsinaisesti ole ns terveellinen eikä ole tarkoituskaan olla, koskeeko se lähinnä tätä dieettiosuutta?

    • Itse ainakin olen kovassa kunnossa kaudesta riippumatta, mutta dieetti missään fysiikkalajissa ei sovi kovin hyvin sanaan hyvinvointi

  2. Mä haluaisin määritelmän sille mitä tarkoittaa olla hyväkuntoinen. Että nostaa penkistä oman painonsa? Juoksee matkan x kuolematta kesken? Että lihakset erottuu tai on muuten urheilullisen näköinen?

    Terveisin blondi kolmekymppinen joka parkaisee kovaa joka kerta, jos/kun joku väittää mua hyväkuntoiseksi. En oo, mä oon syöttöporsas, joka vaan käy salilla! 😂 (mä oon siis monta vuotta jo ettiny tyhjentävää vastausta tähän, että oonko mä hyväkuntoinen ja urheilullinen – joskus jotkut väittää niin, vaikka mä oon omasta mielestäni edelleen laiska sohvamato)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta