Saliraivo osa 100

Snapchatissa (linda.paldanius) on taas saanut seurata kun meikä on mm. meinannut laittaa jengiä nippuun salilla. Tämän niputuksen voisi kiteyttää perus dilemmaan: “Shame on me once shame on you twice!”.

_MG_9833

Olen siis TAAS onnistunut väläyttelemään (ei niin suloista) olemustani. Mutta uskon, että jotenkin ihan tavallisen kuntoilijan on vaikea välillä uskoa, että joku käy siellä kuntosalilla tavoitteellisesti. Ja tuolla sanalla tavoitteellisesti tarkoitan sitä, että joka ikinen treeni yritetään tehdä täysillä. Itse treenaajana olen sillä tavalla joustava, että en treenaa lappu kourassa. Ihan päätöntä tämä minunkaan treenaaminen ei ole, vaikka en treenaa ns. ohjelmalla. Pyrin aina noudattamaan jotakin tiettyä kaavaa, kuten takareidet pitkillä sarjoilla ja lyhyet palautukset. Nykyisin ja etenkin kisadieetillä tykkään etsiä erilaisia ärsykkeitä ja vaihtelen liikkeitä suhteellisen paljon. Kaikella tällä selittelyllä haluan avata vähän treenifilosofiaani ja kertoa, että osaan kyllä joustaa liikevalinnoissani.

Mutta tästä joustosta huolimatta välillä on pakko jakaa. Voisi kuvitella, että jos valitset laitteen tai vaikkapa vapaat käsipainot, että saisit käyttää niitä edes välillä ihan YKSIN. Näin asia ei suinkaan ole! Ja tähän ei useinkaan vaikuta salin koko, sijainti tai siellä treenaavien ihmisten määrä. Olen vuosien varrella tehnyt sellaisen huomion, että joku mies on joskus keksinyt että naisia kannattaa lähestyä avaamalla suu. Tuijottaminen on usein lähinnä pelottavaa ja todennäköisesti tällä suun avaamisella lisää mahdollisuuksiaan päästä paremmin vaikka vaakamamboon kuin aikaisemmin esitelyllä friikkikyttäs -tyylillä. Mutta…. Se on se ajoitus, jota kannattaa vähän pohtia.

Olen kirjoittanut aiheesta aikaisemminkin ja kaikki jotka ovat nähneet minut joskus salilla treenaamassa tietävät, että osaan olla aika raivokkaan näköinen akka isoissa punaisissa kuulokkeissani painoja heilutellessani. Yleensä olen vain raivokkaan näköinen, mutta välillä osaan myös olla pelkkä raivokas. En tiedä vaikuttaako raivoon kisadieetti vai kesä, koska olen joutunut nyt viime aikoina olemaan hyvin usein pelkästään raivokas.

Torstaina meni TAAS niin tunteisiin, kun en saanut tunnin kestäneen treenini aikana tehtyä mitään sarjaa loppuun, ihan keskenäni. Jätin lopulta viimeisen liikkeen sarjapari ihan puhtaasti kesken, kun jouduin vastasin sadannen kerran kysymykseen: “Onko sulla tässä kesken?” Tälle viimeiselle prinssille, joka tällä utelulle uskaltautui vastasin (henkisesti ihan lopussa): “Ei oo, saat ottaa ihan kaikki!”. Tiputin tangon takaisin telineeseen ja revin painot ns. sinne itseensä. Mielenosoitukseni kruunasin vielä viisi vuotiaan tavoin: “NYT VOITTE VAIKKA KAIKKI TULLA TEKEMÄÄN TÄHÄN SAMAAN LAITTEESEEN, MULLA EI OLE ENÄÄ KESKEN MIKÄÄN!”

Joo-o… Mä tiedän, että oon ihan kakara kun kiukuttelen salilla “rohkeille” häiriköille, mutta kun mä oikeesti käyn siellä vaan treenaamassa. En todellakaan ole siellä kytiksellä… Mä haluaisin olla urheilija, en mikään raapimispuu. Torstaina raapimispuun asema oli yksinoikeutettu, koska treenijajako oli 1 kpl paldanius ( =nainen) ja n. 20 miestä.

Joten miehet varokaa Paldaniusta salilla, hän on kisadieetillä ja yrittää treenata ihan tosissaan. Hän on henkisesti viisi ja siksi aika lyijyinen muija. Vielä noin yleiseen salietikettiin palatakseni. Mikäli on ilmiselvää, että joku käyttää jotakin laitetta ja tekee kovalla intensiteetillä. Yritä keksiä joku toinen korvaava liike, sen sijaan että kysyt kesken sarjan “Onko sulla kesken tässä?”. Mikäli koet, että haluat lähestyä jotakin mielitiettyä (iskumielessä), tee se vasta kun kyseinen kohde ottaa esim. kuulokkeet pois tai vaani häntä vaikka verryttelyalueella.

Ensi vuonna täytän kuusi, jee!
Ensi vuonna täytän kuusi, jee!
lindapaldanius

17 vastausta artikkeliin “Saliraivo osa 100”

 1. Me ollaan kaverin kanssa tässä pari viime viikkoa äksyilty siitä hyvästä että on saatu seurata yhtä riikinkukkotanssia salilla päivästä toiseen… God damn, ettekö te voi mennä treffeille jonnekki muualle ku salille?! Me muut haluttais treenata ja se kikatus ja mielistely on häiritsevää, noloa ja ärsyttävää. Ja se, että varaatte useammat käsipainot/tangot/laitteet vaikka ette tee niillä mitään kun lirkuttelette keskenänne 20 minuuttia joka sarjan välissä. Joo kesä ja kärpäset, hormonit hyrrää ja rakkaus on ihanaa, mut menkää vaikka kukkaniitylle tai heinäpellolle lempimään, olis romanttisempaakin kuin salilla hien ja pierun hajun keskellä.

  Mä oon toistaiseksi henkilökohtaisesti tutustunu vaan niihin friikkituijottajiin, mulla on ikioma tuijottaja salilla. Tyypin saliohjelma noudattaa hämmästyttävällä tavalla mun ohjelmaa niin että pääsee joka kerta siihen viereen tuijottamaan peilin kautta mua, ja vaikka ois ihan mielin määrin tilaa ni jotenkin aina pitää tulla siihen viereen ja tuijottaa.

 2. Siis kesken sarjan, ei ees tauon aikana??? Mitä ihmettä ihmisiä vaivaa? 😀 Mun mielestä sun käyttäytyminen ei ole yhtään lapsellista, mulla olisi menny hermo paljon aiemmin 😀

 3. Hyvä Linda! Tämä kirjoitus jokaisen salin seinälle. Mikseivät ihmiset ymmärrä antaa treenirauhaa oli tyyli sitten raivokas tai ei. Ja jos on lippis/kuulokkeet se yleensä tarkoittaa; älä häiritse. Harvoin saa mitään laitetta pitää kunnolla loppuun asti, aina joku änkee välissä tekemään tai vaihtamaan kahvoja. Ehkä treeniajankohdallakin on väliä? Toivottavasti jatkossa saat treenata rauhassa.

 4. Luojan kiitos mun salilla ei usein ihmiset uskalla kysyä onko kesken eikä ainakaan kesken sarjan 😄 Itteä tosin ärsyttää suunnattomasti sekin jos salilla on about 15 crosstraineria tyhjänä ja oon ite yhdessä niistä ja sit jonkun vahvasti hielle haisevan miehen pitää tulla just siihen mun viereiseen vaikka siellä olis ne 14 muutakin aivan täysin vapaana.. 😷

 5. Mites ku kerran smithissä kyykätessäni, yks mimmi kävi mun sarjatauolla nykäsemässä levypainon MUN TANGOSTA :D:D
  Voin kertoa että sillon oli tarjolla tätä saliraivoa! Ilmeisesti (ainakin kovin väitti) että oli ihan vahinko ja ajatuksissaan nappas painon mun tangosta mutta sillon oli vähän ymmärrys vähissä mun puolelta xD

  • Mulleki käynyt samoin, joku rouva meinasi ottaa mun tangosta painot, mutta smithissä se voi olla hämäävää, kun niitä painoja on just tangon vieressä eli tuskin tarkoitus ollut tehdä kiusaa.

  • Voi apua, toivottavasti se en ollut minä pilaamassa sun treenisi. Kerran OIKEASTI vahingossa ajatuksissani nappasin levypainon smithistä väärästä kohtaa, oli se tanko just siinä niiden levyjen vieressä ja mies piti taukoa. Kovasti anteeksi mieheltä pyysin ja meni mulla vähän pasmatkin siinä sekaisin, kun nolostutti möhläys.

 6. Ehkä sun kannattaa printata virallisia treffilomakkeita mukaan salille joita miehet voi täyttää sun keskittyessä. Ja tänne sivuille myös niille täytettäväksi jotka ei kulje samoilla paikoilla.

 7. Luojan kiitos että on kotisali😊 mun hermo ei kestäs tota menoa enkä treenaa edes kisoihin.

 8. Boom!! Hyvä Linda!!:) Miehet on niin urpoja!! Varsinkin näin kesällä!
  Täällä kohtalon toveri.,Kun haluisin vaan treenata ja mitä nää miesparat oikeesti siel salilla toimittaa???
  Ei sillä etten mihistä tykkäisi;)

 9. Meidän salilla käy yksi kolistelijaksi nimeämämme tyyppi. Kolistelija-nimi siksi koska tiputtaa aina painot maahan hirveällä ryminällä, vemputtaa isoja painoja puutteellisella tekniikalla ja läiskäisee ne sitten maahan. Noh, tämä kolistelija on myös salilla iskemässä naisia. Mielellään neuvoo ja jututtaa kaikkia, mutta erityisen mielellään naisia. (Neuvot ovat yleensä melko kyseenalaisia, koska puutteellinen tekniikka.) Itse olen kolistelijan väijytykseltä välttynyt, mutta oli kuulemma miehelleni(!) esitellyt kroppaansa pukuhuoneessa pelkässä pyyhkeessä, ”onhan tätä massaa jonkin verran tullut”. Kolistelijahan useiden miesten tapaan treenaa pelkkää ylävartaloa ja pelkillä erikoistekniikoilla. Eli tikkujalat ja muka niin mahtavat latsit että pitää kävellä kädet ulospäin harittaen. Mutta palatakseni tuohon sali-flirttailuun, kolistelija oli taas viikonloppuna vaaleiden tyttöjen kimpussa jakamassa tietotaitoaan kyykkyyn liittyen ja mukavasti avusti erästäkin tyttöä varmistamalla seisomalla kyttäämässä berberiä takana että tyttö saa painot ylös. Yökötys.

 10. Mullekin on tuttuja nää tujottelijat, mutta aika pääsääntöisesti saan olla rauhassa salilla. En tiedä johtuuko se siitä, että yleensä salilla oon kaikista räjähtäneimmän näkönen naikkonen. Tykkään mennä aamulla/aamupäivällä treenaamaan, joten meikit ja hiukset laitan vasta treenin jälkeen.

 11. Mä käyn onneksi naisten salilla jossa ei näin kesäaikaan käy muutenkaan juuri ketään, joten onnekseni saan välttyä kaikelta ’kiusanteolta’ 😁

 12. Täää oli iha parasta luettavaa!!😂👌🏿 hyvä asenne! Iha pöyristyttävää et kesken sarjan tulee kyselee🙈 Mullaki usein agressiivinen katSe et haluisin murhata jonkun ku ottaa päähän ku ihan viereenki tullaan kattooo kun teen jotain sarjaan just sil ällöttäväl katseel…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta