Riisipaperirullat

Rakastan riisipaperia ja niistä tehtyjä (kylmiä) Japanilaisia kevätkääryleitä! Riisipaperin suutuntuma on ihan omaa luokkaansa 😛 Sellainen just oikea mössö! Tätä mystistä riisipaperia saa ihan perus supermarketeista ja se on valmistettu käytännössä Riisijauhosta. Okei, on mukana vähän tärkkelystä, vettä ja suolakin. Hinnaltaan riisipaperi on hyvin huokea ja loistava tarjottava esimerkiksi kesävieraille sarjassamme:  “You name it, I can do it!” Onnistuu nimittäin aina, tätä ei yksinkertaisesti voi sössiä <3 Mikäli haluat olla super leuhka, kokeile laittaa rullan sisään syötävä orvokki. Nätimpää made in home safkaa saa etsiä!

DSC02686

Käytännössä riisipaperista kokkailu on yhtä helppoa kuin riisikakkujen napostelu. Eli ns. valmistusvaihe on olematon. Paperi kastellaan juoksevan (kylmän) veden alla tai upotetaan esim. syvään lautaseen, jossa on kylmää vettä. Riisipaperia ei kannata asetella kostutuksen jälkeen talouspaperin päälle, koska se voi tarttua siihen. Kukaan ei halua syödä kahta paperia, yksi riittää ja mielummin se riisijauho kuin selluloosa 😀 Itse laitan kostutetun eli (täytteitä vajaan) valmiin riisipaperin leikkuulaudan päälle.

DSC02673

Rullan voi muotoilla omaa mielikuvitusta käyttäen. Kokeile vaikkapa tortilla -mallia, kirjekuorta tai vaikkapa sushi styleä. Täytteet tosin tuntuvat pysyvän parhaiten rullan sisällä tortilla tyylissä 😀 Omiin rulliini laitoin riisinuudeleita, kurkkua, jäävuorisalaattia ja paistettua lohta.

DSC02665

Riisipaperin makrot 100g:

Energia 1 430 kJ / 337 kcal

Rasva 0,5 g josta tyydyttynyttä 0,1 g

Hiilihydraatit 77,4 g josta sokereita 2,7 g

Ravintokuitu 0,1 g

Proteiini 5,8 g

Suola 2,5 g

Kuitua riisipaperissa on siis riisille tyypillisesti vähän ja siksi riisirulla aterian kylkeen kannattaa viritellä muun muassa kasviksia. Makua rulliin saat soijadipillä!

DSC02681

lindapaldanius

6 vastausta artikkeliin “Riisipaperirullat”

  1. Nää on niiiiin mun lempparia 💕 Just eilen tehtiin iltanaposteluun näitä, aiettä 👌 Meillä riisinuudelia, kurkkua, paprikaa, porkkanaa, kevätsipulia ja kylmäsavulohta. Ja tulinen soijakastike kylkeen chilistä, erilaisista öljyistä, riisiviinietikasta ja yrteistä!

  2. Kuulostaapa helpolta! Kuinka monta rullaa itse onnistuit tekemään? 🙂 Kuvissa näkyy 3kpl.

    • Ja sitä onkin, tein vain neljä kpl. Yhden valmistus kestää noin 30 sekuntia. Teen heti enemmän kun saan syöjiä lisää 😀

  3. Käytätkö snapchattia, ja jos niin millä nimellä sua voi siellä seurata? 🙂

  4. Linda noi sun snäpit on niin parhaita, kuolen 😂😂 voit mun puolesta useemminkin kertoo suomalaisista miehistä 😂 Superhauskaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta