WABBA sähläyksen maailmanmestari

Huh huh, koskaan ei pitäisi haukkua ketään tai mitään. Varsinkin tätä fitness liittojen välistä dissaamista yritän aina välttää, mutta nyt taas hei! MITÄ IHMETTÄ WABBA!

_MG_8728

Iltapäivälehdet ovat tällä viikolla otsikoineet näyttävästi muun muassa seuraavaa: Väärin voitettu – lahtelaisen Hanna Heikkilän ykkössija Hercules Olympia -kilpailussa mitätöitiin.

Esimerkiksi juuri tuo Etelä-Suomen Sanomien juttu on todella surullista luettavaa. Surullista tässä jutussa ei ole suinkaan “väärin” jaettu palkintoseremonia, vaan se kuinka kyseisten erikoisten syytösten eteen joutunutta kilpailijaa kohdellaan hänen oman liittonsa toimesta.

Soppa meni lyhykäisyydessään niin, että Hanna Heikkilän voitti 28.5 Hercules Olympia -kilpailun model-sarjan Englannissa. Nyt kuitenkin jälkikäteen WABBA International -liiton Suomen presidentti Marie Silmäri on ilmoittanut Heikkilälle, että hänen voittonsa on mitätöity. Mitätöintiä on perusteltu niin, että Heikkilällä ei ole ollut oikeutta kisata kyseisessä sarjassa. Suomen WABBA International -liiton mukaan Heikkilä ei ollut lainkaan ilmoittautunut kyseiseen kategoriaan. Ihan oikeasti, miten kyseinen nainen on saanut sitten mm. kilpailunumeron?!? Jotta tämä ei olisi vielä tarpeeksi hullua, myös voitetun sarjan nimestä ei ole selvyyttä. Heikkilän mukaan hänen voittamansa ja kyllä sanon voittamansa (koska hän oikeasti voitti!) sarjan nimi on Bikini Fitness Ladie’s Model . WABBA International väittää puolestaan Suomesta käsin, että sarjan nimi olisikin jokin muu. Mutta mikä? Se ei ainakaan Etelä-Suomen Sanomien jutusta selvinnyt, joten jääköön se mysteeriksi.

Kunnon saippuaoopperaa. Hulluinta tässä jutussa on se, että kyseisen kilpailijan oma liitto on tehnyt hänet naurunalaiseksi. Suomen WABBA organisaatiolta on todella tahditonta lähteä asettamaan ketään kilpailukieltoon sen takia, että kisajärjestelyissä on selvästikin ollut jotain pielessä. Ei missään nimessä voi olla kilpailijan vika, jos hän on voinut kilpailla sarjassa johon häntä ei mukamas ole ilmoitettu. Yksinkertaisesti tuntuu ihan järjettömältä, että tämä olisi millään ilveellä edes mahdollista. Kilpailijanumerot kulkevat varmasti myös WABBA:ssa käsi kädessä kilpailijan nimen kanssa? Voiko joku korjata, jos olen väärässä. Kai nyt kilpailijan numeron takana on pakko olla kilpailijan nimi.

Ja ylipäätään mitä ihmettä tämä Suomen WABBA organisaation määkiminen sarjan nimestä vielä on?!? Onkohan tässä kohtaa (jälleen) jokin liiton puolella pielessä, jos kisaajille on epäselvää mihin sarjaan he ovat osallistuneet….!!! Toki olen lukenut tapauksesta vain Etelä-Suomen Sanomien verkkojulkaisusta ja kyseessä on kuuluisa journalismin tekemä vääristely 😀 Mutta tuskin, jos peilaan tapausta omiin kokemuksiin.

Olen kerran ollut itse oikein paikan päällä todistamassa tätä WABBA:n palkintojenjako toilailua Helsingin kulttuuritalolla. Tuolloin ihmetystä aiheutti mm. juontajan pikkupöksyt (joita eturivi sai ihailla) ja Tape Valkosen voitto, joka muuttui myöhemmin joksikin muuksi. Tuolloin (aluksi) ensimmäiseksi omassa sarjassaan sijoittunut Tape Valkonen ei voittanutkaan, vaan palkinnot jaettiin myöhemmin uusiksi. Ilmeisesti pisteet oli ynnätty päässälaskuna ja oli sattunut pikku moka. Joku oli sitten ilmeisesti löytänyt taskulaskimen ja Tapesta tulikin neljäs vai oliko se viides vai oliko se sittenkin kolmas? Joka tapauksessa hyvin epäselväksi jäi kyseiseen sarjaan osallistuneiden kaikkien miesten sijoitukset, vaikka itse paikalla olinkin. Todella erikoinen tapaus myös 😀

_MG_8733

Koska en halua haukkua erityisesti mitään tiettyä organisaatiota ja tämä organisaatio on tässä tapauksessa WABBA, otetaan joku huono esimerkki IFBB:n puolelta. Ihan muutaman kerran tai ainakin kerran käynyt niin, että (ei Suomen kisoissa) kilpailija ei ole löytänyt oman sarjansa kisalavaa. Ihan järkyttävä tilanne! Syynä labyrinttiin on ollut kielimuuri yhdistettynä huonoihin opasteisiin. Eli kiitos Suomen Fitnessurheilu ry:lle. Tiedän, että oma liittoni ei koskaan antaisi vastaavia kommentteja omista kilpailijoistaan, vaan TUKISI jos kilpailijaa kohtaisi vastaavanlainen ilmoittamisessa syntynyt sotku tai itse asiassa voidaan sanoa vääryys! Lisäksi KIITOS siitä, että Suomen Fitnessurheilu ry järjestää hyvin organisoituja kisoja! On niin super ihanaa kisata, koska voin luottaa siihen että kaikki toimii!!! Maailmalla liitossa kuin liitossa kisaaminen voi välillä olla aika erilaista… Ja minä näköjään välillä aika hirveä hirveä akka…

Lisätty 4.6: Ilmeisesti onkin olemassa kaksi WABBA liittoa! Ja liitot ovat kilpailevia liittoja. Eli myöskään Ifbb kisaajat eivät saa kisata kilpailevissa liitoissa! On siis Wabba International ja toinen Wabba jollain muulla lisäyksellä (mitä en löytänyt, kuka tietää?). Saisinkohan minäkin perustaa oman liiton jonka nimi olisi Ifbb finland, eli nykyisen liiton entinen nimi. Saataisiin aikaiseksi vastaavaa vilskettä 😀

lindapaldanius

4 vastausta artikkeliin “WABBA sähläyksen maailmanmestari”

  1. Eli on niinkun World ja International ja nyt kun Hanna onkin ilmoittautunut toisen MM-kisoihin (joissa ei oo siis karsintaa vaan heti MM-kisat?) niin toinen liitto suuttu siitä (sääntöjen vastaista ilmoittautua? Asia kävi selville vasta kisojen jälkeen?) ja manipuloi tulokset niin ettei hän voittanutkaan? Ei kait sinne lavalle nyt kukaan vahingossa mene? En tajunnut tätä kuvioo ehkä vieläkään 😀

    • Tää on kyllä yhtä maailmanmestaruutta. Jos kerta liitot menee näin suloisesti sekaisin kaikilla, kannattaisi miettiä myös toisen liiton nimen vaihtoa. Ifbb kisaajat eivät saa myöskään kisata muissa liitoissa ja tämä on varmasti kaikille Ifbb kisaajille hyvin selvää. Nyt vasta itsekin ymmärsin että nää on eri liittoja! 😀 kunnon sotkua. Mutta jos on vasta ilmoittautunut ja ei sitten menekään ilmeisesti palkinto pysyy? Koska ei ilm ei tiennyt kilpailevan kilpailevissa liitoissa?

  2. Mä kans ihmettelin että wtf, world ja international ja niillä ei oo siis mitään tekemistä keskenään kun ei kisajärjestäjät tiiä ettei saa kisata eikä viestintä näiden kahden välillä kulje eikä kilpailija tiedä mihin kisaan osallistui ja… Öö, mitä? 😂

    Oon mäki joskus juoksennellut uikkareissa eksyksissä hallien huoltokäytäviä tietämättä mihin oon menossa ja milloin siellä pitäis olla, ja joskus on kisoissa sekoiltu erissä ja kuulutettu eri kilpailijoita ja jopa lajia kuin mitä ollaan oltu uimassa oikeesti, mutta oisin kyllä käynyt vetämässä lajiliiton puheenjohtajaa ja kisajärjestäjiä pataan jos mun 400metrin perhosuinnin hopea ois mitätöity siksi että kuuluttaja väitti että uidaan rintauinnin finaalia ja sanoi mun sukunimen väärin (kun se tyttönimi loppui -la, eikä supisuomalaisesti -nen, niin siihenhän lisättiin useinkin kisoissa sujuvasti vielä se -nen). Ehkäpä olis WABBAlla aika tarkistella vähän noita systeemejään jos tällaista edes pääsee tapahtumaan. Ei pitäisi tapahtua yhdelläkään vakavasti otettavalla lajiliitolla, oli mikä laji tahansa, ja sanktiot meni ehdottomasti kyllä nyt väärään osoitteeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta